Ynt: Dernekler, Federasyon (UKKF) görüşler(im)
Dostlar,
Farklı konu başlıklarında bu kapsamda görüşlerimizi paylaşmıştık biliyorsunuz. Son gelinen durum ile ilgili sizleri bilgilendirmek istedim.
Önce, kendimle ilgili kısa bir hatırlatma ...
2004-2006 Ankara merkezli Türkiye Kamp ve Karavan derneği'nin İstanbul Şubesine üyelik
2007-2012 UKKF'nin kurulup, TKKD'den ayrılması sürecinde dışarıdan gözlem
2012- ... UKKF'ya bağlı Asya Kamp ve Karavan derneğine üyelik Üyelik
Gerekçelerim şöyle ...
- 2011 yılında Erdal bey'in, UKKF başkanlığına seçilmesi ile başlayan süreçte, yerel yönetimler bazında ve Devlet bazında ciddi bir faaliyetin gözlemlenmesi. Bu süreç, ne yazık ki biraz sancılı veuzun bir süreç. ÖTV, TÜV, TSE, ağırlık, sigorta, kamp alanı gibi sorunların çözümü çok kolay değil. Kanunlarda ve yönetmeliklerde karavancılığa yönelik değişimler zaman alacağa benziyor ancak gösterilen çabayı göz ardı etmek haksızlık olur, kendilerine teşekkür ediyorum
- Yaptığımız iş bir hobi, daha ciddi anlamlar yüklemek gereksiz. Hoşça vakit geçirmek ve sorunlara çözüm arayışı ana hedefler.
- Dernekler ve UKKF, yıllık aidatlarla ayakta durmaya çalışıyor. Gönüllülük ve fedakarlık isteyen bu işte, yıllık aidatlar sembolik. Devletten şu aşamada alınabilen bir destek yok. Türkiye adının alınması için çabalar var. Nasıl sonuçlanır bilmiyorum ama desteklenmeli ...
(İzin almak için başvuracak derneklerde aşağıdaki şartlar aranır:
a) En az bir yıldan beri faaliyette bulunması,
b) Amacı ve bu amacı gerçekleştirmek için giriştiği faaliyetler ve yaptığı hizmetler ile gelecekte yapılması düşünülen işlerin topluma yararlı sonuçlar verecek nitelikte olması,
c) Aynı amaçlı dernekler arasında en çok üyeye sahip olması,
d) Bu konuda genel kurulunda karar almış olması. )
- Üye sayısının arttırılması gerekli, bu sayede dernek için bir lokal/kamp alanı oluşturulabilir. (eğitim, destek, seminer, konferans vb faaliyetler için bir lokal şart) Daha önce de dediğim gibi, gönüllülük esasına dayalı bir çabada, Erdal beyi ve ekibini yanlız bırakmamak gerekiyor.
Evet, sorgulamalı, araştırmalı, önermeli ve eleştirebilmeliyiz, ama bölgenizdeki derneklere üye olarak bu samimi çabaları da desteklemeliyiz. Her üyenin mutlaka bir görev alması, sorumluluk alması gerekmiyor, üye olmak bile başlı başına bir destektir.
Ne dersiniz, üye olma zamanı gelmedi mi ?