Deretepe Dağcılık; Kaz Dağları Doğa Yürüyüşü ve Kamplı Gezisi (2-5 Ekim 2008)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan TezMertek Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 100
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 27,475
Ynt: Deretepe Dağcılık; Kaz Dağları Doğa Yürüyüşü ve Kamplı Gezisi (2-5 Ekim 2008)

kazdaglari2008012.jpg

kazdaglari2008013.jpg

kazdaglari2008015.jpg

kazdaglari2008017.jpg

kazdaglari2008018.jpg

Etiketler

Ynt: Deretepe Dağcılık; Kaz Dağları Doğa Yürüyüşü ve Kamplı Gezisi (2-5 Ekim 2008)

Bu kamp sürprizleri, güzel hatıraları ile benim içinde unutamıyacağım bir kamp olacak. bu kamp vesilesi ile tanıştığım yeni arakadaşlarlada umuyorumki yine aynı rotada buluşacağız. bu kampta sorumluluk taşımanın ağırlığınıda hissettim. Küçük Gülin'e doğada olmayı istediği sürece kendisine yardımcı olaabileceğine inandığım bilgiler vermeye çalıştım. Ve onunda bunlara riayet ettiğini görmek güzeldi. Biz kamp yerini terk edip telefonunumuzun kapsama alanına girince onlarca msj ve cevapsız aramayı gördüm. Maalesef bizim kamp yerimizin bir kaç km aşagısındaki kamp yerinde sele kapılan aile varmış. Ve bu haberi duyup bize ulaşmak isteyen ailemi ve arkadaşlarımı ulaşamanın vehameti ile türlü düşüncelere sevk etmişim. Havanın rüzgarlı ve yağmurlu olması neticesi ile çalışmayan feribotlar yüzünden trafiğin yoğunluğu ile biz ancak gece 12 gibi eve varabildik.
Kamp etkinliğimizi düşünen gerçekleşmesi için çaba gösteren ve katılan arkadaşlara teşekkür ederim.

Kısa bir süre önce üye olduğum Gezenbilir ile ilk etkinliğimize ailece katıldık. Etkinlik süresince izlenimlerim şöyle;

Yeni tanıştığımız arkadaşlarımızın bize gösterdiği yakın ilgi, çok kısa sürede kaynaşmamıza neden oldu. Bu nedenle tüm katılan arkadaşlara teşekkür ediyorum. Umarın en kısa zamanda başka etkinlilerde birlikte oluruz.

Hava yağmurlu olmasına rağmen çok güzeldi. Yağmur, ıslanmak kimseyi etkilemedi. Hatta ilk akşam gece saat 3' te yağmur altında kahve içmek gibisi yoktu.

Kazdağları doğası ve havası ile ailece bizi çok etkiledi. Tekrar gitmeyi ümit ediyoruz.

Cumartesi günü selde bir ailenin yok olması ile şok olduk ve çok üzüldük. Tüm yakınlarımızın ve sevenlerimizin defalarca telefon edip bize ulaşamaması, merak etmesi de ayrıca bizi çok üzdü.

Olcay'ın pişirdiği soya soslu tavuk soteler sağanak yağmurda bile yemek için beklemeye değerdi.

Kamp' ın 2. günü yaptığımız trekking' de benim, kızım Gülin ve eşim Candan için endişelenip paniklemem (İlk trekking tecrübeleri olması nedeniyle) haricinde çok keyifliydi. Neyse ki Zerrin' in beni grubun önüne, Murat' ın yanına göndermesi ile rotayı rahatlıkla tamamlayabildik. Bülent' e, yürüyüş boyunca Gülin ile, Zerrin' e de Candan ile yakından ilgilenmesi nedeniyle ayrıca çok teşekkür ediyorum. Bu arada Gülin' de yaklaşık 5 saat hiç problemsiz yürüyerek grubun beğenisini kazandı.

Bahsetmeden geçemeyeceğim, Murat'ın dakik ve eksiksiz organizasyonu , kamp süresince de hiç durmadan bir şeyler yapması (ateşi takip etmesi, odun getirmesi, yemekle ilgilenmesi, yani her şeyle ilgilenmesi), mavi boncukları etkileyiciydi.

Başka etkinliklerde tekrar birlikte olmak dileği ile,

Bizim çektiğimiz fotoğraflar;

http://picasaweb.google.com.tr/ualkan/20081002_KazDaglari#

Güzellikleri sunan arkadasların ellerine sağlık

tümünüzün sağlıklı ve keyifli olduğunuza çok sevindim

orada olduğunuzu bildiğimden merak etmedim değil
her ne kadar Murat'ın tecrübesine güvenip/inansam da dağ'da kurallar başka

bende ailemle Akdağ'da (Fethiye) kamp yaptım,

ters rüzgarla düşen arkadaşı Babadağ'da gezerken görmüştük bekliyordu, rüzgar dakika hesabıyla sürekli
yön değiştirdiğinden uçamıyorlardı sabahtan gelipte geri dönenler de oldu biz oradayken
keşke daha yukarıda ki platform'dan uçsaydı

tv'de izleyince üzüldük, bir de sel haberi sarsıcı oldu

Kaz Dağı kamplı etkinliğimizde Yılmaz'ın çekmiş olduğu fotoğraflara devam ediyorum.

Kampın ilk günü yakınlarda ki bir kanyonda dere kenarından yürüyerel aşağılara inmiştik. Bir saat süren inişte parkur üzerinde gördüğümüz bir yan sapağı kullanarak kampa dönmeye karar verdik.
Çevreyi tanımıyor olsak da kampın bulunduğu bölgeyi hedefleyerek orman içinde ilerleyerek kampa geri dönmüştük.
Bu yürüyüşümüzde sadece Yılmaz da fotoğraf makinesi olduğu için ona ait fotoğrafları görebileceksiniz.

Teşekkürler Yılmaz.

kazdaglari2008040.jpg

kazdaglari2008041.jpg

kazdaglari2008042.jpg

kazdaglari2008043.jpg

kazdaglari2008044.jpg

4 Ekim Cumartesi günü Zerrin - Yılmaz - Candan ve Gülin kampın batısında kalan kanyon tarafına kısa bir doğa yürüyüşüne çıkmışlardı.
Ömer ile Ümit Kampta kalırken ben - Bülent ve Nuran telefon ile haberleşmek amacı ile 3 göz çeşmeye hareket etmiştik.
Yarı yolda arabasıyla gelen Selma ile karşılaştık. Arabasına binerek kampa dönmüştük.

kazdaglari2008104.jpg

kazdaglari2008105.jpg

kazdaglari2008108.jpg

kazdaglari2008109.jpg

kazdaglari2008110.jpg

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,679
Kayıtlı Üye Sayımız
166,527
Kaydolan Son Üyemiz
Selma Yörük

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR