Ynt: Deretepe Dağcılık; Kaz Dağları Doğa Yürüyüşü ve Kamplı Gezisi (2-5 Ekim 2008)
Kısa bir süre önce üye olduğum Gezenbilir ile ilk etkinliğimize ailece katıldık. Etkinlik süresince izlenimlerim şöyle;
Yeni tanıştığımız arkadaşlarımızın bize gösterdiği yakın ilgi, çok kısa sürede kaynaşmamıza neden oldu. Bu nedenle tüm katılan arkadaşlara teşekkür ediyorum. Umarın en kısa zamanda başka etkinlilerde birlikte oluruz.
Hava yağmurlu olmasına rağmen çok güzeldi. Yağmur, ıslanmak kimseyi etkilemedi. Hatta ilk akşam gece saat 3' te yağmur altında kahve içmek gibisi yoktu.
Kazdağları doğası ve havası ile ailece bizi çok etkiledi. Tekrar gitmeyi ümit ediyoruz.
Cumartesi günü selde bir ailenin yok olması ile şok olduk ve çok üzüldük. Tüm yakınlarımızın ve sevenlerimizin defalarca telefon edip bize ulaşamaması, merak etmesi de ayrıca bizi çok üzdü.
Olcay'ın pişirdiği soya soslu tavuk soteler sağanak yağmurda bile yemek için beklemeye değerdi.
Kamp' ın 2. günü yaptığımız trekking' de benim, kızım Gülin ve eşim Candan için endişelenip paniklemem (İlk trekking tecrübeleri olması nedeniyle) haricinde çok keyifliydi. Neyse ki Zerrin' in beni grubun önüne, Murat' ın yanına göndermesi ile rotayı rahatlıkla tamamlayabildik. Bülent' e, yürüyüş boyunca Gülin ile, Zerrin' e de Candan ile yakından ilgilenmesi nedeniyle ayrıca çok teşekkür ediyorum. Bu arada Gülin' de yaklaşık 5 saat hiç problemsiz yürüyerek grubun beğenisini kazandı.
Bahsetmeden geçemeyeceğim, Murat'ın dakik ve eksiksiz organizasyonu , kamp süresince de hiç durmadan bir şeyler yapması (ateşi takip etmesi, odun getirmesi, yemekle ilgilenmesi, yani her şeyle ilgilenmesi), mavi boncukları etkileyiciydi.
Başka etkinliklerde tekrar birlikte olmak dileği ile,
Bizim çektiğimiz fotoğraflar;
http://picasaweb.google.com.tr/ualkan/20081002_KazDaglari#