Denizli - Yatağan Kefe Yaylası Şenlikleri ( 5 - 8 Ağustos 2010)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Kayberen Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 17
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 10,193

Kayberen

Kayberen
Yer
Moğolistan - Ulan Batur
timthumb.php

yatagan_belediye_logo.jpg

Yatağan belediyesinin her sene Ağustos'un ilk haftası düzenlediği Yatağan Kefe Yaylası Bıçak Şenlikleri Başlamak Üzere, Denizli Ve Egedeki Herkesi Kamp Kurup Eğlenebilecekleri Kefe Yaylasına Bekliyorum... Ayrıca Off Road ve Motokros Etkinlikleride Var :smiley:

Etkinlik Programı:
3.jpg

Yayladan Birkaç Resim...

yatagan-8festival-206-620x376.jpg

yatagan-8festival-232.jpg

kefe_yaylasi-5-620x348.jpg

kefe_yaylasi-4-620x348.jpg

kefe_yaylasi-61.jpg

kefe_yaylasi-71.jpg

kefe_yaylasi-22.jpg

kefe_yaylasi-18-620x348.jpg

kefe_yaylasi-20.jpg

kefe_yaylasi-25-620x348.jpg

Etiketler

Ynt: Denizli - Yatağan Kefe Yaylası Şenlikleri ( 5 - 8 Ağustos 2010)

bendende bir işaret

Bu etkinliği kaçırmadım. Umarım gelecek sene de fırsat bulur da giderim.

Etkinlikten, Yatağan'daki bıçak ustaları arasından cebehane.com üyelerinin duyurması ile haberdar olmuştuk. Yatağan'în bıçak ve kılıç ustalarımızla tanışmak ve karşılıklı bilgi alışverişi yapmak için bu sene festivaldeydik.

Hem üretilen bıçaklarla kılıçları, hem de diğer el sanatı ürünlerini gördük. Ustalar ile bir araya geldik. Arkadaşlarımızın imalathanesine gezi düzenledik. Yatağan Belediyesi'nden ve özellikle sayın Belediye Başkanı Tuncer TUNÇBİLEK'ten ciddi bir ilgi gördük, Sn Tuncer Bey ve bıçak ustalarımız eşsiz bir ev sahipliği örneği gösterdiler.

Yaylanın serin havası ile istanbul'da bunalan bünyelerimiz iki gün boyunca bayram etti. Çam ağaçlarının o güzel kokusunu ise şimdi bile alıyor gibiyim.

Festival maceramın en buruk kısmı bu sabah İstanbul'da otobüs'ten indiğim zamandı. Sabah altıda karşılaştığım sıcak ve nem "Niye döndüm ki yayladan?" dedirtti.

Biz tabii gönülden gittik etkinliğe katıldık ama aslında bu bir yerde bizim için bir gereklilikti de...

Seneye kendi yaptığım birkaç bıçağı da yanıma alıp gitmek niyetindeyim. Bu sene kendi kullanımım için alelacele yaptığım bir bıçağın ilgi gördüğünü görünce; farklı tiplerde, farklı malzemeler kullanılarak yapılmış bıçakları gelecek (18.) festival için hazır etmek niyetine girdim.

Bu düşünceniz çok güzel abi, seneye sizinle orada görüşmek ve bıçaklarınızdan eğer orada sergileyecekseniz almak isterim :smiley: iyi günler...

Amacım ticaret değil, yaptıklarımı satmayı hiç düşünmüyorum. Ama her yiğidin yoğurt yiyişi başka imiş. Farklı tipte bıçakları yaylaya götürüp kendim ortalıkta imkan çokken test edeceğim. Bir de; ustalar ile fikir alışverişinde bulunurken ortada somut şeyler bulundurmak çok faydalı oluyormuş onu da bu haftasonu gördüm. Bu bıçağı, işe yarasın ama çok çok hızlı bir şekilde aradan çıksın diye yola çıktığım gün iki - iki buçuk saatte yapmıştım. Öylesine yaptığım bir mikarta parçasından yaptığım sap ustaların ilgilisini çekmişti, ki bu parçanın ilgi çekmesi tahminimin tamamıyla dışında bir durumdu.

Bu bir arkadaşın yaptığı test:
http://vimeo.com/14004734

Bu gariban bıçağa çok eziyet ettik. ;D ;D ;D

Malesef bu sene katılamadım bu festivale, İstanbul'da yaşıyorum ancak Denizli'li hatta Yatağan'lıyım ben, ailem Denizli'de yaşıyor, ancak bu sene eşimle beraber yıllık izinlerimizin tarihini ayarlayamadığımızdan ne yazık ki katılamadık, gidenlerden dinledik sadece....

2008 yılındaki festivali Nisan 2009'da '' Bir Doğa Harikası; Kefe Yaylası '' başlığı ile Yurt İçi Gezi Notlarında Ege Bölgesi bölümünde yazmıştım. Ancak o sene yaylada biraz daha yukarıda kamp kurmuştuk, festival alanına inmeye üşendiğimden festival fotoğrafları koyamamıştım. Aşağıdaki link yazıya aittir.

http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=30043.0

Teşekkürler abla :smiley: şöyle 2-3 gün kamp kurunca, insan resmen yenileniyor...harika bir yer, umarım önümüzdeki festivallere katılırsınız...saygılar...

Festivale dair olarak Cebehane'deki başlığımızdaki her arkadaşın mesajını kes-yapıştır yapmak istemediğimden linkini vereyim:

http://cebehane.com/forum/index.php?topic=170.0

Bunlar bir kaç fotoğraf:

dscf5190.jpg

dscf5182.jpg

dscf5188.jpg

[quote author=Gökhan Bakla]
4877937155_cd787c3386.jpg

4878544608_cdc3997efa.jpg

4878548824_dd32be72dc.jpg

[/quote]

4877938659_5c5fb3b440.jpg

4878551956_caaede3722.jpg

4877941037_7c4a8003d7.jpg

[/quote]

4875200306_9ca856a939.jpg

4874590727_cbc20dc1d0.jpg

4877934219_9842e73cf4.jpg

[/quote]

Sayın "deserteagle";

Size Kefe Yaylası konusunda, özelden birşeyler sormuştum ama sanırım iletiyi almadınız...

Cavid Sezen

Biz festival zamanı gittik ama uzun zamandır oarada görüntüsü veren bir çok çadır vardı.

Yaylada birden fazla tuvalet var. Bir çay bahçesi var. Bir restoran var. Yaylaya minibüsler gidiyor ama festival zamanı dışında bilmem nedir durum.

Yaylada bir fırın var. Ürünleri güzel ve iyi de iş yapıyor, istediğiniz pideyi söyleyin hemen yapıyorlar.

Oradayken yayladaki havanın Denizli'den 15 derece daha serin olduğunu söylemişlerdi. Doğru mu bilmem ama akla yakın geldi.

Bir dahaki sefer bu sefer araçla gitmek niyetimiz. Yerimiz olunca yöresel dokumalardan da daha çok alacağız. Güzelller ve çok hesaplılar.

Gördüğümü saydıklarım benim gözüme kısa zaman zarfında çarpanlar. Dahası da vardır...

Temiz ve serin hava, gereksinimler için çeşitli olanaklar ve yakında büyücek bir kasaba; "bundan iyisi Şam'da kayısı!..."
Bilgi için sağolun. Yazlık proğramlara alındı...

Cavid Sezen

Denemedim ama kasaba yürümek için biraz uzak gibi geldi araçla giderken.

deserteagle' Alıntı:
Denemedim ama kasaba yürümek için biraz uzak gibi geldi araçla giderken.

Kefe Yaylası-Yatağan arası, yanılmıyorsam 7 km.. Araçla çok yakın bir aralık sayılması gerekir diye düşünüyorum; yaylada karşılanamayan gereksinimlerin karşılanması açısından.

Cavid Sezen

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,774
Kayıtlı Üye Sayımız
166,594
Kaydolan Son Üyemiz
SEMİHFİDAN33

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR