Deli Dumrul'u Arıyorum; Görenlerin, Duyanların ...

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan orsaalabanda Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 27
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 10,457
Ynt: Deli Dumrul'u Arıyorum; Görenlerin, Duyanların ...

Merhabalar,
Ogs ve kgs kullanılmadığı dönemde bir arkadaşımın otomobili İstanbul'da Avrupa yakasında arıza yaptı çekmek için gittim köprüden geçiyoruz gişeci sizi tek araç olsa boy uzun para fazla olur dedi arada uzunca bir çeki demiri vardı ve bizi römork diye geçirdi benden iki arabadan az, bir arabadan fazla bir para aldı.
Bende ogs için otomatik ödeme talimatı veriyorken ya benden yada bankadan kaynaklandı maaştan her ay 150 TL kesildi zaten Ziraat bankası ekstre göndermezdi veya bana ulaşmazdı.İşi ben öğrenince ogs'mde 450 TL para vardı gidip otomatik ödemeyi iptal ettirdim, parayı geri alamadım uzunca bir süre kullandım.
Deli dumruldan önce yarı deli idareci bulmak lazım, mevzuat hazretlerini elinin tersiyle itebilecek.
Kalın sağlıcakla.

Etiketler

aslanahmet' Alıntı:
Haldun, Nakit KGS kartı al. Herhangi bir Plakaya kaydetilmesine gerek yok. Aynı sınıftaki bütün araçlarda kullanabilirsin. Ben de Asya Bank'ın DIT KGS kartı var. Hem kredi kartı hem de KGS kartı. Karavan da onu kullanıyorum. Bu karta da plaka kaydetmek gerekmiyor.

Hakan hocam,

İşbankası internet şubesinden plaka değişikliğini yaptım sorunsuzca.
İşin ilginci bir tanıdığım tatile giderken de onun plakaya çevirip verebilirim, çünkü bizim Bursada gerek yok, kullanacağımız yerler ya İstanbul gittiğimizde köprüler ve TEM yada İzmir tarafı Aydın otobanı.

Cem, keşke otoyola hiç girmeseydin. Üstelik de yolu birazcık uzatmış oldun. Neyse geçmiş olsun. :(

Tabii ki bu OGS/KGS işini mutlaka çözmek gerek. Artık her yerde nakit gişeleri kaldırdılar. Bazı büyük geçiş yerlerinde kart satış da yapıyorlar. Bir de yol kenarlarında, satış yapan üzerinde kocaman OGS yazan minibüsler de var. Onlardan da alınabiliyor. Ben bir zamanlar KGS kartımı İş Bankasından almıştım. Dingil açıklığım 2.85 olduğu için, hem binek aracımda da kullanıyorum. Bugüne kadar sorun çıkmadı. ;D

erdenbay' Alıntı:
Cem, linkteki araçlardan , bizim transporterlar hem 1. hem 2. sınıfta da gözüküyor.
Aks aralığının 3.2 m altı veya üstü olduğunu, araçlarımızda nasıl anlıycaz. Yani VW Transporter uzun şase kaçıncı sınıf oluyor?

Karavanı aldığımda, Bursaya getirirken 2 ay önce Bolu otobanından geçerken mecburen 2. sınıf araç KGS kartı aldım. Hala duruyor. Bu kartı doldurup kullanabilirmiyim? Bi yerlerde muhakkak kullanmamız gerekecek çünki.
Transporter kısa şase 3.00m uzun şase 3.40m
http://ticariarac.vw.com.tr/modeller/transporter/kb_camli_van.aspx?model=camli_van
Dingil açıklığını bilmeyenler için, bir metre ile ön tekerleğin merkezi ile arka tekerlek merkezi arasını ölçerek bulunabilir.
aslanahmet' Alıntı:
Haldun, Nakit KGS kartı al. Herhangi bir Plakaya kaydetilmesine gerek yok. Aynı sınıftaki bütün araçlarda kullanabilirsin. Ben de Asya Bank'ın DIT KGS kartı var. Hem kredi kartı hem de KGS kartı. Karavan da onu kullanıyorum. Bu karta da plaka kaydetmek gerekmiyor.
Evet bu DIT kartlar da iyi bir çözüm. Bildiğim kadarıyla kart parası ve yıllık ödemesi filan da yok.
orsaalabanda' Alıntı:
Otoyolları kullananlar için bilinmesi gereken bazı hassas konular:

► Otoyolda u dönüşü nasıl yapılır, gişelere girmeden aksi istikamete nasıl dönülür bilmiyorum. Böyle bir istasyona hiç rastlamadım ama eğer varsa; Yanlışıkla otoyola girdiniz ve U dönüşü yaparak aynı istasyondan çıkış yaparsanız vay halinize.. Bu durumda çıkış yaptığınız istasyona en uzak olan noktadan girmiş gibi ücretlendiriliyorsunuz.

► Otoyollarda belirlenen süreden fazla kalırsanız yine en uzak mesafe üzerinden ücretlendiriliyorsunuz. Bu durum karavancılar için özellikle önemli. Mola istasyonlarında gecelemeye kalkarsanız bilin ki ertesi gün çıkışta yine en uzak mesafe üzerinden ücretlendirileceksiniz. Belirlenen süre nedir onu açıkça yazmamışlar.
En son kamp yaptığımız yerin hemen orada bulunan karayolları cebinden u dönüşü yapmak mümkün. ;D
Demek yanlışlıkla da girsek bir sonraki çıkıştan çıkmak lazım. :eek:

Otoyolda uzun kalındığında, herhalde daha eskiden alınan kayıtları bir süre sonra sildiklerinden olabilir. Sanırım bir gece kalmakla sorun çıkmaz ama iki gece kalırsak bilmiyorum. ::smiley:

OGS cihazımı cama yapıştırmasam mı acaba? Elimle gösterip geçebilir miyim? Kampta camlarda kullandığım folyolu yansıtıcılar geldi birden aklıma. Cihaz bununla cam arasında inanılmaz sıcaklıklara maruz kalacak. Kışın da aşırı terleme oluyor izolasyon ile cam arasında. ille bir yerlerde sabit mi durması gerekiyor cihazın?

orsaalabanda' Alıntı:
OGS cihazımı cama yapıştırmasam mı acaba? Elimle gösterip geçebilir miyim? Kampta camlarda kullandığım folyolu yansıtıcılar geldi birden aklıma. Cihaz bununla cam arasında inanılmaz sıcaklıklara maruz kalacak. Kışın da aşırı terleme oluyor izolasyon ile cam arasında. ille bir yerlerde sabit mi durması gerekiyor cihazın?

Cem Bey elle tutarak göstermenize gerek yok, arabanın göğsüne koysanız dahi okuyor. Hız konusunda da 160km/s te dahi algılandığını duymuştum.

Benim arabamdaki OGS cihazı bir ara yapıştırdığım noktadan çıkmıştı, ben de elimle geçerken tutuyordum, sonrasında yapıştırdım. Ama biraz sıkıntılı oluyor. Ayrıca yeri gelmişken belirteyim Otoyol gişelerine giriş hız sınırı 30 km/h, oraya koydukları radar aracılığıyla hız sınırını aştığınızda arkanızdan cezayı adresinize gönderebiliyorlar ;) ;) ;)

Elle tutuyorken farkında olmadan ters tutarsanız oda sakat köprüde bir arkadaşımızın başına geldi, yanında oturana <<şu ogs yi tutsana >> dedi arkadaşımız tuttu fakat ters tutunca kaçak gibi ödeme yaptı, şimdi hala aynı düzenmi bilmiyorum.
Kalın sağlıcakla.

sisdagili61' Alıntı:
Elle tutuyorken farkında olmadan ters tutarsanız oda sakat köprüde bir arkadaşımızın başına geldi, yanında oturana <<şu ogs yi tutsana >> dedi arkadaşımız tuttu fakat ters tutunca kaçak gibi ödeme yaptı, şimdi hala aynı düzenmi bilmiyorum.
Kalın sağlıcakla.

Evet ters tutunca okumuyor. Lakin ogs araca kayıtlı ise ogs den düşüyorlar cezasız olarak.

Benim önceki OGS 8 yıllık idi. Son zamanlarda arıza çıkarmaya başalamıştı. Ara ara 7-8 geçişi kaçak gösterdi. Bütün kaçak geçişleri sonradan cezasız olarak OGS hesabından düştüler. Ama başka plakaya kayıtlı OGS kullananların böyle bir şansı yok. Plakasına bakarak 10 katı ceza direk araca geliyor. Er geç tebligat elinize ulaşıyor.

Başkalarını bilmem fakat kardeşimin başına ilginç bir olay geldi,
Boğaziçi köprü gişesinden arayıp, aracınızı değiştirdiyseniz lütfen en kısa zamanda ogs cihazınızı yeni aracınıza uygulatın gibi şeyler söylendi.İşin ters tarafı bazı geçişlerde ogs leri ikaz veriyordu hani gişede öterya işte öyle.Benim köprü gişelerinde sendikal faliyetlerden dolayı arkadaşlarım vardı plakayı verip baktık, deçen araç beyaz renkli arkası çıft kapılı doblo, halbuki kardeşimin aracı W vagen polo ve yeşil renkli.Fakat arabadaki plaka kardeşimin plakası.Polise sorduk biz trafikten çekilen vatandaşlar tarafından kullanılmayan plakaları kullanırız dediler.
Dilekçeyi Vilayet, Gayrettepe arasında birkaç defa gitgelden sonra kabul ettirdik, ardından Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunduk hala ses yok araç bulunamadı.
Bazı dostlar aracılığıyla gerçekten plakamızın polis ekipleri tarafından kullanılmadığını öğrendik ve inandık, fakat beyaz doblo hala bulunamadı.
Köprü kameraları sadece arkadan çekim yaptığı için aracı kullanan görülmüyor.
Kalın sağlıcakla.

sisdagili61' Alıntı:
Polise sorduk biz trafikten çekilen vatandaşlar tarafından kullanılmayan plakaları kullanırız dediler.

Niyazi bey, yukarıdaki cümlelerinizi okuyunca :-[ ne diyeceğimi şaşırdım. Deli dumrulu arayanlar kervanındayım.

1994 yılında oturduğum sitenin otoparkından çalınan aracımın yasal süre sonunda polisten aldığım bulunamadı yazısıyla kasko poliçemle ilgili sigorta
şirketinle görüşüp helaleştikten 16 yıl sonra yani 5 ay kadar önce karayollarından gelen tebligatla 34 LAP 77 plakalı aracımın 2.köprüden kaçak
geçiş yaptığını ve yüklüce cezayı ödememin uygun olacağını belirten davet yazısına 16 yıl önceki hazırladığım tüm evrak fotokopileri ile birlikte
yazdığım dilekçeyi ekleyerek sahibine iletilmek üzere postaladım. ............plakalı aracı kullanan arkadaşların dikkatine.....

Sahte plakalar gerçekten ciddi sorun. Profesyoneller aynı model ve renkte olan araçların plakalarını da kopyalıyorlar. Komşumun başına geldi. Savcılık kanalıyla, arkadan çekilen fotoğrafta sahte plaka kullanan aracın arka kapısının yukarıya değil de yanlara açılır olması ayrıntısı sayesinde çözümlendi olay.

Her an herkesin başına gelebilir bu durum.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,037
Kayıtlı Üye Sayımız
166,785
Kaydolan Son Üyemiz
Tbrk

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR