Deli Dumrul'u Arıyorum; Görenlerin, Duyanların ...

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan orsaalabanda Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 27
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 10,470

orsaalabanda

Zirve
Otoyollarda bilet gişelerinin kalktığını bilmiyordum. (Tüm istasyonlarda kalktı mı halen bilmiyorum. Doğu İzmit ve çıkış yaptığım Sapanca istasyonunda yoktu.) Bilet gişesi olmayınca kaçak geçiş yapmak durumunda kaldım. Bu durumda sistem çıkış yapılan istasyona en uzak mesafenin 11 katı ceza yazıyor. (Normal bir giriş çıkış yapmış olsaydım 1,75 TL. ödeyeceğim halde şimdi 13 TL. Cezasıyla birlikte 143 TL.) Geçiş tarihinden itibaren 10 gün içinde OGS ya da kredili KGS alınırsa ceza iptal olup otoyol kullanım ücreti hesaptan düşülüyormuş. Yılda en fazla 2 - 3 kez otoyolu kullanan biri olarak OGS ya da kredili KGS almak benim için büyük saçmalık. Ama mecbur alacağım artık.

Sistem OGS cihazı için min. 250 TL. kredili bakiyesi olmayan hesaba izin vermiyormuş. Mevcut bankada hesabınız varsa buna bağlı olan bir ek hesapla OGS cihazı almak sorun değil. Ancak hesabınız yoksa bu kez de hesap açtırma işlemleri ve hesap işletim ücretleri devreye giriyor.

Kitaba ne şekilde uydurduklarını bilmiyorum ama, Vakıflar Bankası'nda mevcut hesabım olmadığı halde hesap işletim ücreti olmadan ayrı bir ek hesap açtılar. Bir saat kadar süren bilgilerin kaydı ve imza, fotokopi ıvır zıvır işlemlerinden sonra ellerinde 2. sınıf araçlar için OGS cihazı bulunmadığını söylediler. Hesabı iptal ederek yatırdığım parayı geri aldım ve oradan ayrıldım.

İş Bankası'nın ise elinde cihaz varmış ama ek hesap açmalarının prosedürü uzunmuş. Normal bir hesap açtırmaya kalksam 6 ayda bir 35 TL. hesap işletim ücreti alınıyormuş. Kredi kartım olsa kolaymış ama vs vs.. Öleceğimi bilsem o bankadan ne kredi kartı alırım, ne de tek kuruş hizmet bedeli öderim. Ölesiye nefret ettiğim, devlet bürokrasisinden daha fazla bürokrasisi olan, kredi, faiz ve hizmet bedelleri konusunda soygunculuk mertebesine ulaşabilecek kapasitede olan, buna karşılık teknoloji ve hizmetleri 3. sınıf bir bankadır kendileri gözümde. Bu banka ile olan maceralarimı anlatmaya kalksam kitap olur.

Mecburen OGS cihazı alacağım ya da 143 TL. cezayı ödeyeceğim. Geriye kaldı 5 günüm. Sırada Ziraat ve Garanti var. Yarın da onlara bakacağım. Ne olacak şimdilik bilmiyorum.

Ben Deli Dumrul'u mumla arıyorum arkadaşlar... Görenlerin, duyanların benimle irtibata geçmeleri önemle rica olunur.

Etiketler

Ynt: Deli Dumrul'u Arıyorum; Görenlerin, Duyanların ...

Müdür,

Ben karavanı aldığımdan beri benim eski aracın Kgs kartıyla geçtim... (Maximum kartın uzantısı olarak yollamışlardı)
Senin yazınla uyandım, demek ki değiştirmem lazım...
İşin yoksa git İş bankasına şimdi dert anlat... ???

Haldun, aks açıklığı 3.2 m. ve üzerindeki araçlar 2. sınıfa giriyor. Aracın kısa şase olduğu için değiştirmen gerekmeyebilir. Bir araştır istersen. Model ve marka bazında araçların kategorileri yer alıyor burada: http://www.kgm.gov.tr/Sayfalar/KGM/SiteTr/Otoyollar/OGS.aspx

"PEUGEOT BOXER L1H1 3000 VAN, PANEL BOXER 330 C VAN 2.2, PEUGEOT 270 C KAMYONET, KISA ŞASİ (14+1) MİNİBÜS, PEUGEOT BOXER 290 C 2.0" ise 2. sınıfa girmezsin. Ama kredili KGS ise plaka bazında tanımlı olduğu için yine değiştirmek zorundasın. Geçişte aks aralığını ölçen sistem varmış. Karavan da 1. sınıfa giriyorsa uyarı vermemiştir ama bu hesapla Niva geçmiş gibi oluyor otobandan. Olası bir plaka tesbit durumunda aynen en uzak mesafeden 11 kat ceza...

Ayrıca bankada gördüğüm liste bundan farklıydı. Koskoca 25 kişilik Otoyol minibüsler bile 1. sınıfa girerken benim aracın 2. sınıf olmasına anlam verememiştim ???

O sayfaya bakmıştım ancak alttaki araç listesine kadar inmemiştim... :-\
Demek ki benim araç 1. sınıf ücretlendirmesinde ve o yüzden bugüne kadar sorunsuz geçtim...
Plaka değiştireceğim KGS kartında o vakit...
Yarın kurcalayayım bakalım bana ne kadar bürokratik iş çıkaracaklar... :mad:

Not: Benim araç, sizin VW T4-T5 lerden kısa derdim inanmazdınız bana, resmi olarak kanıtlandı işte... :D

KGS kartındada plaka değiştirmeye uğraşma en fazla geçerken öter. Benim eski aracım zamanında aldığım KGS kartı ile geçiyorum bazı gişelerde ötüyor ve 0.75 tl. gibi fark ekstreye yansıyor.

cem bey ogs almanıza gerek yok kı kgs ısınızı gorur hesap actırmayada gerek yok konturlu hat gıbı eger degısmedı ıse 30lıra verıp alıyorsunuz 10 lırası kart 20 lırası gecıs ucretı yukleme yapmazsanız kart ıptal oluyor... olan sadece 10 lıraya oluyordu..... ama sımdı sıstem degıstımı bılmıyorum yarın bende bır arastırayım.... istanbulda kgs atrık kesmıyor bızı o yuzden ogs almak zorunda kaldık k.kartı bı tek ogs ısıne yaradı.....kolay gelsın sıze ...

orsaalabanda' Alıntı:
Haldun, aks açıklığı 3.2 m. ve üzerindeki araçlar 2. sınıfa giriyor. Aracın kısa şase olduğu için değiştirmen gerekmeyebilir. Bir araştır istersen. Model ve marka bazında araçların kategorileri yer alıyor burada: http://www.kgm.gov.tr/Sayfalar/KGM/SiteTr/Otoyollar/OGS.aspx

Cem, linkteki araçlardan , bizim transporterlar hem 1. hem 2. sınıfta da gözüküyor.
Aks aralığının 3.2 m altı veya üstü olduğunu, araçlarımızda nasıl anlıycaz. Yani VW Transporter uzun şase kaçıncı sınıf oluyor?

Karavanı aldığımda, Bursaya getirirken 2 ay önce Bolu otobanından geçerken mecburen 2. sınıf araç KGS kartı aldım. Hala duruyor. Bu kartı doldurup kullanabilirmiyim? Bi yerlerde muhakkak kullanmamız gerekecek çünki.

erdenbay' Alıntı:
Cem, linkteki araçlardan , bizim transporterlar hem 1. hem 2. sınıfta da gözüküyor.
Aks aralığının 3.2 m altı veya üstü olduğunu, araçlarımızda nasıl anlıycaz. Yani VW Transporter uzun şase kaçıncı sınıf oluyor?

Karavanı aldığımda, Bursaya getirirken 2 ay önce Bolu otobanından geçerken mecburen 2. sınıf araç KGS kartı aldım. Hala duruyor. Bu kartı doldurup kullanabilirmiyim? Bi yerlerde muhakkak kullanmamız gerekecek çünki.

Erden abi, uzun şase transporter "LWB" kodu olan. 1. sınıfta olanlar kısa şase. 2. sınıf kart aldıysan aynen doldurup onunla devam...

buselik' Alıntı:
cem bey ogs almanıza gerek yok kı kgs ısınızı gorur hesap actırmayada gerek yok konturlu hat gıbı eger degısmedı ıse 30lıra verıp alıyorsunuz 10 lırası kart 20 lırası gecıs ucretı yukleme yapmazsanız kart ıptal oluyor... olan sadece 10 lıraya oluyordu..... ama sımdı sıstem degıstımı bılmıyorum yarın bende bır arastırayım.... istanbulda kgs atrık kesmıyor bızı o yuzden ogs almak zorunda kaldık k.kartı bı tek ogs ısıne yaradı.....kolay gelsın sıze ...

İlknur hanım, kaçak geçiş cezamın iptal olabilmesi için plaka tanımlı bir kgs kartım ya da ogs olması gerekiyordu. Her ikisi de banka hesabınıza ve plakaya tanımlı olduğu için sorunu çözecekti. Olmuşken ogs alayım dedim. Plaka tanımlı olmayan nakit kgs kartları cezamın iptali için işe yaramayacaktı.

Bu gün Ziraat Bankası'ndan ogs cihazımı aldım. Hesap açmaya gerek kalmadı. Başka bir bankaya ait kredi kartımdan mail order ile ödeme talimatı verdim. Böylece hesap bakiyemi de kontrol etmek zorunda kalmayacağım. Geçişler direk kredi kartımdan kesiliyor gibi olacak.

40 TL.cihaz bedeli, 20 TL. depozit (aslında bir işe yaramayan haraç. Kredi kartından çekilemezse o an için 20 TL.lık güvence sağlıyormuş.) ve 20 TL. de kontör yüklemesi, toplam 80 TL.

Cezama baktım, iptal olmuş. Ama Ankara'nın son istasyonundan girip Sapanca'dan çıkış yapmış gibi 13 TL. anında kesiliyor tabi.

Gecmıs olsun cem bey .... rakamları arttırmıslar ....ama ogs takıbı daha kolay .... bu ulkedekı hıc bır seye aklım ermedıgı gıbı bunada aklım ermıyor....

Otoyolları kullananlar için bilinmesi gereken bazı hassas konular:

► Otoyolda u dönüşü nasıl yapılır, gişelere girmeden aksi istikamete nasıl dönülür bilmiyorum. Böyle bir istasyona hiç rastlamadım ama eğer varsa; Yanlışıkla otoyola girdiniz ve U dönüşü yaparak aynı istasyondan çıkış yaparsanız vay halinize.. Bu durumda çıkış yaptığınız istasyona en uzak olan noktadan girmiş gibi ücretlendiriliyorsunuz.

► Otoyollarda belirlenen süreden fazla kalırsanız yine en uzak mesafe üzerinden ücretlendiriliyorsunuz. Bu durum karavancılar için özellikle önemli. Mola istasyonlarında gecelemeye kalkarsanız bilin ki ertesi gün çıkışta yine en uzak mesafe üzerinden ücretlendirileceksiniz. Belirlenen süre nedir onu açıkça yazmamışlar.

Mengenli olduğumdan dolayı Ankara'dan otoyolu kullanarak gidiyoruz. Bu nedenle İş bankasından OGS cihazı almıştım. Fakat çekme karavanla Akçakocaya giderken bununla geçiş yaptığımda alarm benzeri bir sesle birlikte sınıfımın dışında geçiş yaptığımı belirten bir uyarı ile karşılaştım. Meğer çekme karavan ve oto birlikte 3 aks üzerinde olduğundan "3. sınıf" KGS kartı almam gerekiyormuş. Yani Çekme Karavan için ayrı, oto ile tek geçişler için ayrı iki KGS kartı gerekiyor.

taiga' Alıntı:
O sayfaya bakmıştım ancak alttaki araç listesine kadar inmemiştim... :-\
Demek ki benim araç 1. sınıf ücretlendirmesinde ve o yüzden bugüne kadar sorunsuz geçtim...
Plaka değiştireceğim KGS kartında o vakit...
Yarın kurcalayayım bakalım bana ne kadar bürokratik iş çıkaracaklar... :mad:

Not: Benim araç, sizin VW T4-T5 lerden kısa derdim inanmazdınız bana, resmi olarak kanıtlandı işte... :D

Haldun, Nakit KGS kartı al. Herhangi bir Plakaya kaydetilmesine gerek yok. Aynı sınıftaki bütün araçlarda kullanabilirsin. Ben de Asya Bank'ın DIT KGS kartı var. Hem kredi kartı hem de KGS kartı. Karavan da onu kullanıyorum. Bu karta da plaka kaydetmek gerekmiyor.

Benimki ise daha farklı listede hem1.hemde 2. sınıfta gözüküyor OGS ile yaptığım geçişlerin bazılarında S.Farklı ihtarı veriyor tlf ile yaptığım görüşmede aracımın şu ana kadar 2 kez farklı geçtiğini öğrendim (diğerleri normalmiş) Nasıl oluyor aynı araç dedim bana çözüm olarak F .S. Mehmet köprüsünü geçtikten sonraki OGS binasına gelmemi orada ölçüm yapabileceklerini söylediler.Gelemezsem ne olur dedim 10 sefere kadar farkını hesaptan keseriz 11nci seferde 11kat ceza alır cihazını otomatik olarak iptal ederiz dediler şimdilik öyle duruyor.

Aks mesafesi önemli 3,20 dahil altı 1, sınıf . Ben de ilk önce 2. sınıf aldım bir ötüyor bir ötmüyordu sebebi gişelerdeki zeminde bulunan metal plakalarmış düz geçersem ötüyormuş hafif çapraz geçersem mesafeyi 3.20 nin üstünde algıladığı için ötmüyormuş 1. sınıf kgs ye çevirdim düz geçiyorum hiç bir uyarı sesi gelmiyor.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,038
Kayıtlı Üye Sayımız
166,785
Kaydolan Son Üyemiz
Tbrk

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR