Değirmendere Off-Road Keşif Gezisi (18 Ocak 2009)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan dronder Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 58
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 16,660
Ynt: Değirmendere Off-Road Keşif Gezisi (18 Ocak 2009)

dronder' Alıntı:
mustafa abi gps kayıtları çok sıkı bir şekilde tutuyoruz ayrıca Doğan abi samanlı dağlarını avucunun içi gibi biliyor...
biz parkurları belirleyelim sizleride bekliyoruz...
buluşmaya az kaldı...
Dogan abi'yi tanıyorum, birde İzmiten Fatih vardır o bölge evinin arka bahçesi olduğundan iyi bilir..İnşallah bir gün hep beraber, Mustafa abinin dediği gibi kamplı bir gezi yaparız..

Etiketler

merhabalar..ben BERKANT
öncelikle ŞENER'e daha sonra herkeze çok teşekkürler.. güzel bir gezi gerçekleşti:smiley:
bende şenerin Co-Pilot'u olarak katılma şansı buldum..:smiley:
bende de birçok foto var bunları fırsat buldukça sizlerle paylaşacağım..;)

migrosun parkında toplanma anı..
Resim295-1.png

tırmanış başladı..
Resim297.png

Resim299.png

durup arkamıza baktığımızda karşılaştığımız müthiş körfez manzarası..
Resim304.png

Resim308.png

Resim310.png

MK51' Alıntı:
En az "iki" gece kamplı gezilere inşallah Önder...

çalışmalar sürüyor mustafa abi. sizi fazla bekletmeyeceğiz...

Offroadpassion' Alıntı:
Dogan abi'yi tanıyorum, birde İzmiten Fatih vardır o bölge evinin arka bahçesi olduğundan iyi bilir..İnşallah bir gün hep beraber, Mustafa abinin dediği gibi kamplı bir gezi yaparız..

Hakan bey üzerinde çalışıyoruz. en güzel parkurlar, en güzel kamp alanları ve en sıcak muhabbet sizi bekliyor olacak...

berkant_41' Alıntı:
merhabalar..ben BERKANT öncelikle ŞENER'e daha sonra herkeze çok teşekkürler.. güzel bir gezi gerçekleşti:smiley: bende şenerin Co-Pilot'u olarak katılma şansı buldum..:smiley: bende de birçok foto var bunları fırsat buldukça sizlerle paylaşacağım..;) migrosun parkında toplanma anı..

berkant her zaman bekleriz... bu arada foto varsa yükle, ciddi bir foto sıkıntısı var ;D ;D ;D ;D
tekrar görüşmek üzere...

*biz nissan 4x4 ekibi olarak ilk kez katıldımız bir gezide ilk gördügüm sey 4000 cc bir amerikan klasigi olan grandın hararet yapması :smiley:
*Ladalar gercekten güzel ilerledi bizde hayran kaldık ama nissanın yüksekligi ladalardan fazla idi bizim kaldımız yerde aracın acemiligi vardı zinciri taktımızda ilerleye bildik rampadan sonra zinrice ihtiyac yoktu zaten
*parkuru secme konusunda haklısınız acemi bir söför oldugu icin grubu yavaşlattık.
*sonuc olarak biz gercekten keyif aldık güzel bir geziydi bize yardımcı olan herkese sonsuz teşekkür ederim gercekten cok güzeldi. Cevat abi sana bizzat tesekkür ederim ve sana ayrı bi hayranlıgımız var abi..

evet konuştukça tecübeler çıkıyor ;D ;D

* yol açarken bir ileri bir geri yapılan yerlerde motora çok yükleniliyor ve -10 derecede bile araba hararet yapabiliryor. benim gözüm hep hararet ibresindeydi. zj hiç hararet yapmadı fakat zirveye ulaşınca ben hemen arabayı stop ettim. bu hataydı. çünkü devirdaimin çalışması gerekliydi. bunu yapmadığım için 5 dakika sonra zj çalışmadı. biraz bekledik ve marşa bastığımızda çalıştı.

* Uğur abinin hatırlattığı çok önemli bir konu daha var. arazi şanzımanının ısınması. Uğur abinin wk sinde şanzıman yağı fazla ısındığında uyarı veren sistem var ve zor bir etapta çok zorlayınca bu sistem uyarı veriyormuş. şunu da ekleyeyim wk de şanzıman yağını soğutmaya yarayan bir radyatörde var. buna rağmen şanzıman ısına biliyor. ne yapmalıyız ? aracı zorladığımız yerlerde 30-40 saniye rolantide çalıştırıp hem hararetin hemde şanzıman sıcaklığının normale gelmesini sağlamalıyız...

bu resimde gps kayıtlarında rampada ne kadar uğraşıp yol açtığım gözüküyor ;D ;D ;D ;D

top.png

tekrarını en kısa sürede yapmak dileğiyle katılan herkese teşekkürler...

Özellikle termikli fanlarda,araç önden rüzgar almayınca,bütün iş fana düşüyor ve biz rampada ağar devirde,bir ileri,bir geri yapınca,araç gereğinden fazla ısınıyor ve termik,motor devri yüksek olmayınca,yeteri kadar hızlı soğutma yapamıyor.Böyle durumlarda araç,durunca kapatılmamalı ve en az 5 dk çalıştırılmalı.Bu sadece motor devirdaimi için deyil,gerek diferansiyel soğutma radyatörü,gerekse otomatik şanzuman soğutma radyatörü için gerekli soğutma işlemi yapılması için şart.

Termik kavramalı radyatör fanını, elektrik kontrollü fan ile değiştirirseniz hem su geçişlerinde etrafa gereksiz su atmasını engellerseniz, hem de yol gitmeden lastiklerin döndüğü ortamda hararetin önünü almış olursunuz.

Fan sistemine içeriden kontröllü bir switch ve bu switch kapalı iken sesli uyarı veren bir buzzer takılabilir.

Şuan bahsttiğiniz sistemi aracıma yaptıracağım,düzgün ,sağlam,kuvvetli,muhtemelen çiftli olacak,kaliteli bir fan arıyorum.

Land Rover'lar için hazır kitler bulunuyor. Ben genelde orijinal parçaları veya bilinen modifikasyon firmalarının markalı ürünlerini tercih ederim.
Direkt montaj yapılması ve gerekli mühendislik hesaplarının yapılmış olması bir avantajdır.
Toyota için mutlaka bu kitlerden mevcuttur.

Sanayide çözüm ise klima fanlarının modifikasyonu oluyor ama tercih sizin...

Toyotanın böyle bir uygulaması yok,yurtdışı forumlarınıda sıkı takipettiğim için biliyorum.Yapanlar genelde amerikan araçlarına takılan büyük fanları uyguluyorlar,Radyatörde müşür olmadığı için,blokdaki hararet müşüründen alıyorlar ısı bilgisini.Bakalım daha henüz başlamadık yapmaya iyice araştırıyoruz.Benim aslında hiçbir sorunum yok termikli fanımdan ama 200 bim km den sonra deyiştirin diyorlar termiği,termik parasıyle elektrikli sistem aynı fiyata geliyor neredeyse.Ama daha karar vermedim.

Oohh nihayet fotoğraflar geldi,daha yok mu yaaa okadar araçdan bu kadarmı,bekliyoruz güzel kareleri.

bunlar sadece benm fotoğraf makinemden çıkan kareler.. ama devamıda var, birazdan videolarda gelicek, onların yüklenmesini bekliyorum..;)
gezide birlikte olduğumuz diğer arkadaşlardan da fotoları bekliyoruz..

ilk kez gelipte bu gezide hayran kalmamak elde degil cok güzeldi bu işi kesinlikle ilerletcem

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,708
Kayıtlı Üye Sayımız
166,547
Kaydolan Son Üyemiz
Tsukuyomi

SON KONULAR

Geri