Defenderımı toparlama zamanı..

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan dturan Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 13
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 4,226

dturan

hayal ettiğin yere git..
Yer
Kocaeli
Web
www.dekalazer.net
Telsiz Çağrı Kodu
TA1IDT
Selam arkadaşlar.

Uzun zaman sonra defender sahibi olmamı kısaca en kolay bu şekilde anlatma yolunu buldum. :smiley:

Bunlar ne büyük arabalar böyle??, bu trafikte nasıl kullanılır bunlar ya??, aaaa bak kanka bu ne güzelmiş :smiley:, bi gidip baksakmı??, kaç tl yakıyo bunlar?, arkadaş en son kaça bırakırsın?, karıcım bak ben ne aldım :smiley:),

ve en sonunda ailemize yeni bir koca oğlan katılmış oldu. aradan henüz 2 ay geçti ama yavaştan birşeyler yapma zamanı geldi bana göre. aracı aldığım zaman bu şekildeydi. (aslında halen bu şekilde) http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=78182.0

Şimdi sırasıyla işlere başlayacağım ama sizden yardım bilgi fikir almam lazım.

Öncelikle motor konusunda şu an için bir sıkıntım yok. 2500 düz dizel.aracı aldıktan sonra bayramda 2800 km yol yaptım. maaşallah deyin.1.5 lt yağ ekledim. bir arazi çıkışı sonrası arazi vitesinden normal vitese geçiremedim. sonra altına yattım arazi (L) vites kolunu hareket ettiren kolun sekmanının çıktığını gördüm, idareten tel ile bağladım sorun geçici olarak çözüldü. motor ile ilgili yaptırmam gereken birşey şimdilik yok ama 300 tdı sürekli aklımda.

benim için asıl konu olarak kaporta konusunda bana fikir verirseniz sevinirim. yakın zamanda aracını toplayanlar yada önceden toplayıp deneyim sahibi olanlar bu işleri nerede kime ortalama nekadara yaptırabileceğimi yazarsanız sevinirim. koltuklarım iyi rurumda [attachment=3]

1- ilk resimdeki gibi [attachment=1]aracın arka camları bildiğin balkon camı yapılmış. ilk olarak onları değiştiricem hem gereksiz ağırlık yapıyor hemde klasik defender görüntüsünden çok uzak kalıyor.ama altlarında çerçeveleri varmı yokmu belli değil. arkadan görüntüde aynı [attachment=2] ama o camlar çıkınca kaporta işi çıkaracakmı onu bilemiyorum çünkü camları silikonla yapıştırmışlar.
2-yan basamakları söküyorum krom yerine katlanır basamak takıcam. ama arka krom basamağı poverpoint te ortadan kaldırdım arabanıın arkası bana çok tuhaf geldi.
3-kapılar tam olarak kapanmıyor onların meteşelerinin ayarlanması lazım.
4-araç ilk boyada tahmin ediyorum zımparalanmadan boyanmış, eteklerde ufak boya kabarmaları var biraz derin çizikler var ama küf yada pas yok.
5-tüm camlar çok çizik fazla tutmazsa onların tümünü değiştirmeye niyetim var.
6-tepede görünen bagajı çıkarttım gereksiz ağırdı. şimdi yenisi konusunda çizim yapıyorum. toplamda 20 kg ve 2 parça olmasına çalışıyoruz.
7-lastiklerim halen kar lastiği (ağustosta bekledim ama yağmadı :smiley: ) artık değiştirmem lazım ama onun içinde takas yoluna gitmeyi düşünüyorum henüz 3500 km deler.
8-keyfekeder şnorkel,dalkıran gibi ufak tefek aksesuarlar aklıma gelenler.

Fikirlerinizi bekliyorum

Saygılar selamlar herkese

Derya TURAN

49579930x7w.jpg

49579930j83.jpg

495799300a8.jpg

Etiketler
Ynt: Defenderımı toparlama zamanı..

size epey uzun bir cevap yazdım ama gönderemedim bir türlü, arka kısım ve şnorkel ile ilgili tavsiyelerimi desteklemek için kendi aracımın görüntülerini yolluyorum, bagajı çıkartmakla iyi etmişsiniz, ben G4 bagaj yaptırıyorum, bitince görüntüsünü de paylaşırım, arkada ve yandaki kromajları kaldırım hatta arkadaki basamakları da kestirin bence, arka camlar hoş ama arazide kesin kırılır ve çizilir, ona d formulunuz var sanırımi kolay gelsin;

2011-09-07 09.26.16.jpg

2011-09-14 10.37.32.jpg

2011-09-14 10.37.07.jpg

2011-09-14 10.37.24.jpg

dturan' Alıntı:
Selam arkadaşlar.

Uzun zaman sonra defender sahibi olmamı kısaca en kolay bu şekilde anlatma yolunu buldum. :smiley:

Bunlar ne büyük arabalar böyle??, bu trafikte nasıl kullanılır bunlar ya??, aaaa bak kanka bu ne güzelmiş :smiley:, bi gidip baksakmı??, kaç tl yakıyo bunlar?, arkadaş en son kaça bırakırsın?, karıcım bak ben ne aldım :smiley:),

ve en sonunda ailemize yeni bir koca oğlan katılmış oldu. aradan henüz 2 ay geçti ama yavaştan birşeyler yapma zamanı geldi bana göre. aracı aldığım zaman bu şekildeydi. (aslında halen bu şekilde) http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=78182.0

Şimdi sırasıyla işlere başlayacağım ama sizden yardım bilgi fikir almam lazım.

Öncelikle motor konusunda şu an için bir sıkıntım yok. 2500 düz dizel.aracı aldıktan sonra bayramda 2800 km yol yaptım. maaşallah deyin.1.5 lt yağ ekledim. bir arazi çıkışı sonrası arazi vitesinden normal vitese geçiremedim. sonra altına yattım arazi (L) vites kolunu hareket ettiren kolun sekmanının çıktığını gördüm, idareten tel ile bağladım sorun geçici olarak çözüldü. motor ile ilgili yaptırmam gereken birşey şimdilik yok ama 300 tdı sürekli aklımda.

benim için asıl konu olarak kaporta konusunda bana fikir verirseniz sevinirim. yakın zamanda aracını toplayanlar yada önceden toplayıp deneyim sahibi olanlar bu işleri nerede kime ortalama nekadara yaptırabileceğimi yazarsanız sevinirim. koltuklarım iyi rurumda [attachment=3]

1- ilk resimdeki gibi [attachment=1]aracın arka camları bildiğin balkon camı yapılmış. ilk olarak onları değiştiricem hem gereksiz ağırlık yapıyor hemde klasik defender görüntüsünden çok uzak kalıyor.ama altlarında çerçeveleri varmı yokmu belli değil. arkadan görüntüde aynı [attachment=2] ama o camlar çıkınca kaporta işi çıkaracakmı onu bilemiyorum çünkü camları silikonla yapıştırmışlar.
2-yan basamakları söküyorum krom yerine katlanır basamak takıcam. ama arka krom basamağı poverpoint te ortadan kaldırdım arabanıın arkası bana çok tuhaf geldi.
3-kapılar tam olarak kapanmıyor onların meteşelerinin ayarlanması lazım.
4-araç ilk boyada tahmin ediyorum zımparalanmadan boyanmış, eteklerde ufak boya kabarmaları var biraz derin çizikler var ama küf yada pas yok.
5-tüm camlar çok çizik fazla tutmazsa onların tümünü değiştirmeye niyetim var.
6-tepede görünen bagajı çıkarttım gereksiz ağırdı. şimdi yenisi konusunda çizim yapıyorum. toplamda 20 kg ve 2 parça olmasına çalışıyoruz.
7-lastiklerim halen kar lastiği (ağustosta bekledim ama yağmadı :smiley: ) artık değiştirmem lazım ama onun içinde takas yoluna gitmeyi düşünüyorum henüz 3500 km deler.
8-keyfekeder şnorkel,dalkıran gibi ufak tefek aksesuarlar aklıma gelenler.

Fikirlerinizi bekliyorum

Saygılar selamlar herkese

Derya TURAN

Bu akşam Göktürk'e giderken kamyonu sollaması için yol verdiği Defender sizindi demek. Mahalledeki Defender popülasyonu artıyor. Altıntaş sitesinde misiniz?

ayrıca benim lastikler görüntüdeki gibi, dişler ciddi derecede yeni, sadece yanaklarda araziden kaynaklanan ufak tefek çizikler var, isterseniz her birinin ayrıntılı fotograflarını gönderebilirim, sizinkiler de uygunsa kışlıklar ile takas düşünebilirim (benim ebat standart: 235/85/16"),

selamlar...

bende arka ve yn camları hangi arabadan uydurmuslar diyordum. baya kalın camlar onlar. Sökerken dikkatli olun.

nkurtkaya' Alıntı:
Bu akşam Göktürk'e giderken kamyonu sollaması için yol verdiği Defender sizindi demek. Mahalledeki Defender popülasyonu artıyor. Altıntaş sitesinde misiniz?
:smiley: anlayışınız için çok teşekkür ederim. bana yol verirken sizinde bu işlerin tutkunu olduğunuzu anlamıştım. alıştım artık kamyon arkalarına ne yapalım. Ben aslında bakırköyde oturuyorum, eşimin abisi oturuyor onları ziyaret gelmiştim dün akşam göktürk'e. ama gelmişken country nin arkalarına kadar meraktan dolaştım amaçsızca. (tabi toprak görünce insanın içi gidiyor ister istemez) sağlıkla kalın teşekkürler.

serci07' Alıntı:
bende arka ve yn camları hangi arabadan uydurmuslar diyordum. baya kalın camlar onlar. Sökerken dikkatli olun.
evet maalesef camlar çok kalın ve bildiğiniz 10 mm lik balkonlarda kullanılan katlanır camlardan. ben camların sökülerek çıkacağını pek zannetmiyorum herhalde kırıcaz çıkartmak için. heee unutmadan içeride perdelerde hazır zaten (aldığım arkadaş yaptırmış bende sökmedim çocuğa güneş gelince kullanıyorum diye) tam ev modundayız :smiley:

euzlu' Alıntı:
size epey uzun bir cevap yazdım ama gönderemedim bir türlü, arka kısım ve şnorkel ile ilgili tavsiyelerimi desteklemek için kendi aracımın görüntülerini yolluyorum, bagajı çıkartmakla iyi etmişsiniz, ben G4 bagaj yaptırıyorum, bitince görüntüsünü de paylaşırım, arkada ve yandaki kromajları kaldırım hatta arkadaki basamakları da kestirin bence, arka camlar hoş ama arazide kesin kırılır ve çizilir, ona d formulunuz var sanırımi kolay gelsin;
sizin yan basamaklar ve şnorkel tam benim düşündüğüm gibi.ama arka basamağı çıkartınca araba sanki eksik gibi kalıyo çıplak duruyo arkası,orada olması gereken bişeyler var bence ama bulamadım henüz. lastikler için şuan goodrich a/t bakıyorum. ingiltereye gidecek bir yakınım var ondan haber bekliyorum. olmazsa yine irtibata geçeriz lastik konusunda. sizin aracın arka camları tam benim düşündüğüm gibi ama şuanki camlar okadar kalınki dışarıdan bakıldığında çerçeve varmı yokmu o bile görünmüyor. o yüzden cam söküldüğünde ortaya çıkacak manzara beni yönlendirecek.

dturan' Alıntı:
sizin yan basamaklar ve şnorkel tam benim düşündüğüm gibi.ama arka basamağı çıkartınca araba sanki eksik gibi kalıyo çıplak duruyo arkası,orada olması gereken bişeyler var bence ama bulamadım henüz. lastikler için şuan goodrich a/t bakıyorum. ingiltereye gidecek bir yakınım var ondan haber bekliyorum. olmazsa yine irtibata geçeriz lastik konusunda. sizin aracın arka camları tam benim düşündüğüm gibi ama şuanki camlar okadar kalınki dışarıdan bakıldığında çerçeve varmı yokmu o bile görünmüyor. o yüzden cam söküldüğünde ortaya çıkacak manzara beni yönlendirecek.

güle güle binin

bence 2 paçalık ile görüntü güzel olur
kalın camları çıkarttığınızda üstteki beyaz kısım da artacaktır.
o zaman gözünüze daha nizami görünür diye düşünüyorum

[attachment=1]

2010-land-rover-defender-110-side-590x400.jpg

şu kapı altlarında boydan boya olan (ve arka çamurlukta yarım olan) paslanmaz gibi taş koruyuculardan nerede bulabilirim fikri olan varmı??

kolay gelısn selamlar,, görmemişim bu konuyu kapı eteklerinde ki marşbel dekı ceta larmı? bir tabaka alıp kıvıttırabılırsını. Derya bey

pilastiktende var istedigin renkte kaz ayagı onları percinleye bilirsin yapıştıra bilirsin slm

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

Abone Olun

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
105,103
Kayıtlı Üye Sayımız
167,013
Kaydolan Son Üyemiz
cuma Altay

Çevrimiçi üyeler