Defenderde kasa değişimi konusunda yardım lütfen

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan pervane Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 10
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 4,440

pervane

Yeni Üye
Slm arkadaşlar;
Uzunca bir züredir bu siteyi takip etmekteyim. yaklaşık altı ay öncede üye olarak izliyorum zaman zaman yazıyorum. LR defender hakkındaki tüm yazıları, resimleri ezberledim sayılır. Ben bir niva kullanıcısıydım. Ama hep bir LR Defender hayali kurdum. Lada Nivamı satarak işe başladım. Sonra defender aramaya başladım. Toplanmış hazır almak pek içime sinmedi. Kendim toplamaya karar verdim.

Son yapılan türk telekom ihalesinden 1 adet 98 model LD Defender aldım. (TDİ) Benim hayalim aslında düz kasa idi. Şansımızdan ambülans kasa çıktı. Arabamı henüz teslim almadım. Pazartesi teslim alacam.

Motor ve mekanik kısmındakileri bir şekilde halledebilirim. Kafamı yoran, Ambülans bölümünü kaldırıp, normale çevirme. Bu işi nasıl yapabilirim? Trafik tescil işlemleri sanırım proje çizdirilip olabiliyormuş. Yani ruhsatta kamyonet olarak geçen aracım, kapalı kasa kamyonet olarak geçecek ve bir sıra koltuk atılacak. 2+1 olan 4+1 olacak .
Bu şekilde değişiklik yapan varmı aranızda? Normal kasayla bendeki kasayı değiştirmek isteyenler de olabilir diye düşünüyorum. Veya normal kasayı satın alabileceğim yerler neresidir.
Ben çorumda oturuyorum. Araçtaki değişiklikleri burda yapacağım.

Vereceğiniz bilğileri çok önemsiyorum. Gerçekten yol gösterici olacak. İlerde bu işlemleri ve yaptığım değişiklikleri ilgili bölümde sizlerle paylaşacağım. Şimdiden teşekkürler.

Etiketler
Ynt: Defenderde kasa değişimi konusunda yardım lütfen

Selamlar,
hangi sehirde yaşıyorsunuz? Bildigim kadarı ile Umraniye Sanayi sitesindeki Ünal usta bu degisimlerden yapmış idi ve doğal olarak bilgi sahibi. Eger istanbul'da oturuyor iseniz, kendisini ziyaret etmenizi önerecektim. Bu arada, yeni aracınızın hayırlı / ugurlu olmasını dilerim, iyi gunlerde kullanın.. reha

İyi dileklerin içn teşekkürler reha bey. Çorum da oturuyorum.

Öncelikle hayırlı olsun hemşerim.Bende dışarda oturuyorum ama Çorum'luyum bu işi orada yapman çok güzel .Çorum sanayiside güzel hem böylece orda bu işi kimler yapabilir öğrenmiş oluruz.Geçenlerde sitede ilanlar bölümünde satılık kasa vardı ama durumu pek iç açıcı değildi şu anda sitede bulmadım bir bak .Merakla sonuçları bekliyor olacağım.Ben bugünlerde almayı düşünüyorum.Araştırma içindeyim alırsam Çorum'da toplamıyı düşünüyorum senin çalışmaların çok yol gösterecek bana .İnşallah Çorum'da da görüşürüz.KOLAY GELSİN.

Teşekkür ederim Bahadır bey.. Kırıkkaledeki hurdalığa ve ivediktekilere bakacam.. güzel temiz bir şey bulursam hemen halledecem.. Aceleside yok hani.. 98 defendere yakışması lazım yani. Eğer gözüne çarpan olursa yazarsan sevinirim.. Görüşmek üzere..

Ambülans kasa defenderime düz kasa arıyorum, yardımlarınızı bekliyorum..

teşekürler umutgüneş, çarşamba teslim alacam.. yakında resimlerini yayınlarım.

yoksa, daha iyisi sizin olsun..

Hemşerim kasa için şu adreslere bir bak.Kasaiyiysee makul fiyata alınabilri.Bende senin için araştırıyorum kasyaı.başka adreslsrde bulursam yazarım.KOLAY GELSİN ;)

http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=50569.0

http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=44360.0

Yarın yani (çarşamba günü) adacamı teslim alacağım. Hadi hayırlısı...

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,670
Kayıtlı Üye Sayımız
166,525
Kaydolan Son Üyemiz
ibissyusuf

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR