Defender'da Ne Buluyorsunuz Diye Soranlara...

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan gomera Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 36
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 9,862
Ynt: Defender'da Ne Buluyorsunuz Diye Soranlara...

sisdagili61' Alıntı:
İyi dilekleriniz için teşekkürler.
Biz normalde fındık bölgesindeniz dünyanın en iyi fındığını yetiştiriyoruz ama para etmiyor ne yapalım bizde zeytine dönmeye karar verdik en azından eş dotla zeytin yeriz
tabiki sizede yağ veririz lafımı olur,şimdiden afiyet olsun.
Kalın sağlıcakla.
teşekkürler
fındıktan zeytine geçmek zorunda kalmanız üzücü, hemen hemen fındığın anavatanı biziz,ama yanlış politikalar işi bu duruma getiriyor bence
dünya piyasasına ağırlığımızı koyamıyoruz birtürlü
sağlıcakla kalın

Etiketler

Merhaba unc arkadaşım,
Doğrudur siz nereden katılıyorsunuz bilmem.Bizde zorunlu olarak fındık ve çay var başka bir şey yok son günlerde kivi gerçi oda para etmiyor ya.Sadece oy uğruna Ordu'nun batısına fındık dikilmesine sebep olanlar varya işte onlar en ağır sözleri hak ediyor.O güzelim ovalar ve yanında dağ taş ormanlar yakılarak fındık dikildi çok diktiler ve çok ürettikler hem kaliteyi düşürdüler hem fiyatı düşürdüler bunun yanında ovada yetişmesi gereken buğday,mısır,patates,soğan gibi ürünlerde az ekildi tüketiciye pahalı ulaştı.
Sizi bilmem ama benim bölgemde zorunlu olarak naturel fındık yetişiyor,kimsede ilaç,gübre alacak para yok.Zaten ürün masrafını zor karşılıyor.Büyük üreticiler için demiyorum.Benim bölgemde zaten büyük üretici yok.İyiki zamanında okul varmışta okumuşlar tarıma bağlı kalmamışlar.
Niyetim Edremit Körfezi civarında biryerlere yerleşmek,zeytinliğimde çalışmak didinmek yağ yapmayı öğrenmek en azından denemek tabi DEFENDER'imle ve dostlarımla Kazdağlarını gezmek.
Kalın sağlıcakla.

sisdagili61' Alıntı:
Merhaba unc arkadaşım,
Doğrudur siz nereden katılıyorsunuz bilmem.Bizde zorunlu olarak fındık ve çay var başka bir şey yok son günlerde kivi gerçi oda para etmiyor ya.Sadece oy uğruna Ordu'nun batısına fındık dikilmesine sebep olanlar varya işte onlar en ağır sözleri hak ediyor.O güzelim ovalar ve yanında dağ taş ormanlar yakılarak fındık dikildi çok diktiler ve çok ürettikler hem kaliteyi düşürdüler hem fiyatı düşürdüler bunun yanında ovada yetişmesi gereken buğday,mısır,patates,soğan gibi ürünlerde az ekildi tüketiciye pahalı ulaştı.
Sizi bilmem ama benim bölgemde zorunlu olarak naturel fındık yetişiyor,kimsede ilaç,gübre alacak para yok.Zaten ürün masrafını zor karşılıyor.Büyük üreticiler için demiyorum.Benim bölgemde zaten büyük üretici yok.İyiki zamanında okul varmışta okumuşlar tarıma bağlı kalmamışlar.
Niyetim Edremit Körfezi civarında biryerlere yerleşmek,zeytinliğimde çalışmak didinmek yağ yapmayı öğrenmek en azından denemek tabi DEFENDER'imle ve dostlarımla Kazdağlarını gezmek.
Kalın sağlıcakla.
ben ist./anadolu yakasındayım,ama karadeniz in bir kısmını gezdim,halen belki bir kısım bozulmalara rağmen doğa harikası,
üretim işleri,politikaları ve dünyaya pazarlama stratejilerinin dpt falan gibi üst makamlarca iyi araştırılıp,üreticilerin öyle kanalize edilmesi gerekli,
neyse sizin için hayırlısı olsun,inşallah kazdağlarında görüşürüz
selamlar

Merhaba arkadaşım,
Bende anadolu yakasındayım Küçükyalı da oturuyorum fakat senede yaz dönemi hariç 5-10 defa gider gelirim Beşikdüzü'ne oralıyım.
Hani şair Eşref'in şiiri varya;
Ağzıma her ne gelise söylerim,
Ne solum Eşref,ne sağım var benim.
Ölsem ayrılmam vatandan bir karış,
Kırkağaç'ta çünkü bağım var benim.
Bu bağda gül-ü maksud açılmadı Eşref,
Felek abes yere icrâ-yi Nevbahar eyler.
Şiirin üzerinde Kıkağaç'taki bağ evinin de resmi var.
Bende öyle Beşikdüzü'nde bağım var benim kopamam,ikinci adres Edremit Körfezi çevresi olacak olacakta dalga sesini denizin kokusunu hissedeceğim mesafede (doğduğum yer gibi) Yaşayacağım yer beni tutsak etmeli.Kaz dağları neden olmasın.Denizi tepeden seyrederim en azından.
Kal sağlıkla.

güzel bir şiir
hayırlı arayışlar diliyorum
sağlıcakla kalın

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,670
Kayıtlı Üye Sayımız
166,525
Kaydolan Son Üyemiz
ibissyusuf

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR