Defender yağ problemi

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan dturan Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 8
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 6,986

dturan

hayal ettiğin yere git..
Yer
Kocaeli
Web
www.dekalazer.net
Telsiz Çağrı Kodu
TA1IDT
selam arkadaşlar.
yaklaşık 1,5 aydır defender ımda sürekli yağ eksiltme problemi yaşıyorum. 20/50 dizel kullanıyorum.kaçak her defender daki kadar .tek değişken 1 aydır haftada 2 gün topkapı -tuzla arası yol yapıyorum. 15 günde bir 1-1,5 kg yağ ekliyorum.
gündelik olarakta sürekli bunu kullanıyorum duman atmıyor, çekişten düşmüyor kompresörü iyi sadece uzun yolda sürekli devirli kullanımda (100 km/h sabit) üst kapak tan biraz yağ kaçırıyor. ama bu kadar eksiltmesi normalmidir?
saygılar

Etiketler
Ynt: Defender yağ problemi

Yag sogutma radyatorunuz su radyatorunun ıcındemı dısındamı?
Aracın yagında su var mı? ( Beyazlasmıs mı? )
Araca bostayken gaz verdıgınızde eksozdan mavı beyaz duman cıkıyor mu?
Ust kapaktan yag kacırıyor demıssınız, yag kaydugunuz kapaktanmı yoksa sıbob kapagındakı mantar contadan mı?

vosdost' Alıntı:
Yag sogutma radyatorunuz su radyatorunun ıcındemı dısındamı?
Aracın yagında su var mı? ( Beyazlasmıs mı? )
Araca bostayken gaz verdıgınızde eksozdan mavı beyaz duman cıkıyor mu?
Ust kapaktan yag kacırıyor demıssınız, yag kaydugunuz kapaktanmı yoksa sıbob kapagındakı mantar contadan mı?

merhaba
yağ soğutma radyatörü su radyatörünün önünde. yağa baktığımda siyah yağ görüyorum beyazlaşan bişey görmedim.(ama yağa su karıştığını başka nasıl anlayabilirim bilmiyorum açıkcası) boştayken gaz verdiğimde de beyaz duman çıkartmıyor sadece sabahları ilk çalıştırmada 1-2 dakika hafif mavimsi beyaz duman çıkıyor sonra kesiliyor. benim gördüğüm yağ kaçağı sibob kapak contasından kızdırma bujileri üzerine doğru oluyor. ama dediğim gibi uzun yolda devirli kullandığım zaman.
topkapı sanayide bir ustaya gösterdim (tanımadığım bir ustaydı) segman dedi kaçırıyo dedi karteri açıp bakmak lazım dedi. boşver elleme dedim döndüm geldim.şimdi 2 günde bir kontrol ediyorum eksileni ekliyorum işte.
fikirlerinizi bekliyorum ilginize teşekkürler
saygılar

sabahları ılk calıstırmada mavı beyaz duman yapması sıbob lastıklerının zayıflıgından kaynaklanır. Cok onemlı degıl. Bu kadar yag eksıltmesıne sebeb olmaz. Yagda su yoksa, Yag eksıltmesı kompresor dusuklugunden desem bu kadar kısa surede anı artıs gostermez. Motor ıle sanzıman arasından yag gelıyormu? ( volant kecesı ) Veya on pulenın ( krang kayıs kasnagının dıbınden )

vosdost' Alıntı:
Motor ıle sanzıman arasından yag gelıyormu? ( volant kecesı ) Veya on pulenın ( krang kayıs kasnagının dıbınden )
kar yüzünden altına yatıp bakamadım. en kısa zamanda dediklerinizi kontrol edip cevaplarım. teşekkürler.

aynısını ben yaşadım eski motorda onu değiştir bunu değiştir pompayı yaptır krank keçesini değiştir o keçeyi 3 kere değişmeme rağmen yine eksik yine eksik en sonunda puma motor aldım bunların hepsinden kurtuldum.

picadorblue' Alıntı:
aynısını ben yaşadım eski motorda onu değiştir bunu değiştir pompayı yaptır krank keçesini değiştir o keçeyi 3 kere değişmeme rağmen yine eksik yine eksik en sonunda puma motor aldım bunların hepsinden kurtuldum.
valla araştırıyorum bende.motorum şu an çok iyi durumda olmasına rağmen bende puma bakıyorum.

picadorblue' Alıntı:
yakıt %40 düşer eski motorla 600-700 krş yakarken bunla enfazla 400 krş yakmaktayım
araştırıyorum bende. ama motoru almaktan daha çok aldıktan sonra başıma geleceklerden korkuyorum.usta masrafı yürüyen alt takımda çıkacak masraflar falan yani

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,846
Kayıtlı Üye Sayımız
166,628
Kaydolan Son Üyemiz
Rigor

SON KONULAR

Geri