Defender Yağ Lambası

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan nordic1903 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 13
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 11,209

nordic1903

Grizzly Bushcraft
Yer
Kavacık - Istanbul
Web
www.imageresim.com
Günaydın ;

Sabah sabah farkettiğim bir garipliği sizinle paylaşmak istiyorum..

Her sabah olduğu gibi kalktım.Defender'ıma bindim işe gelmek üzere yola çıktım..Evim işim arası yaklaşık 15 km dir.İşime varmaya yakın yağ lambasının yandığını farkettim.Hemen aracı kenara çekip durdurdum..Kaputu açtım ..Yağ seviyesini kontrol ettim..Seviye gayet normaldi..Sonra motoru tekrar çalıştırdım..Yağ lambası yanmadı
smile.png

Yola devam ettim ..Seyir halindeyken , debriyaja bastığımda yağ lambasının tekrar yandığını ve debriyajdan ayağımı çektiğimde ise söndüğünü farkettim
smile.png
İşe geldim ..

Bu tam olarak neyin işaretidir ?? Yağ pompası mı ?? Elektriksel bir kaçak mı ?? Ne dersiniz ??

Cenk

Etiketler
Ynt: Defender Yağ Lambası

Cenk abi günaydın.
Bu aralar benim arabada da garip garip şeyler olmaya başladı. Yağ lambası sıkıntısı bendede var. benimki biraz farklı ama. sabahları çalıştırırken yanmıyor marştan sonra yanıp yanıp sönüyor, bakıyorum yağ seviyesi normal. tekrar çalıştırıyorum o zaman normal kontakta yanıp marştan sonra sönüyor. yeni yağ değiştirdim filtreler falan geçen hafta komple değişti acaba bu kadar yeni parçaya birden alışamadı mı benim oğlan anlamadım. :smiley:
O çok soğuk havalarda arabaya yağ eklerken bidondaki yağın baldan daha koyu kıvama geldiğini neredeyse bidondan zor aktığını farketim. arabanın yağ kapağıda açılırken kağaktaki yağ aynı kıvamdaydı. kullandığım yağın kalitesinden olabilir diye düşündüm, havalar tam ısınmadan değiştirdim bende.
Az önce elektrikciye bıraktım bende aracı. muayene öncesi eksikleri yapılacak o arada göstergelerin ışıklarınada bakacak adamlar. elektriksel bişey mi değilmi bende ona baktıracağım. (araç çalışırken vibrasyondan temassızlık varmı yokmu bakacaklar)
Ama senin debriyaja basınca yanıp sönmesi ilginç geldi bana.
Problem belli olunca yine haberdar edersin cenk abi.
Kolay gelsin. saygılar,
Derya

Valla az önce tekrar kontrol ettim..Kafam da hep orada..Ben yüksek ihtimalle Yaş Müşüründe olduğunu düşünüyorum..Zira yağ seviyesi de normal..Ek olarak motor çalışırken yağ çubuğundan yağ sıçratıyor.Ki bu , yağ pompasının çalıştığının göstergesidir diye düşünüyorum..Geriye bir tek elektriksel sorun ya da yanlış yağ seçimi kalıyor..Ben her daim 20W50 ya da 20W40 kullanıyorum..İlk defa başıma böyle bişey geldi..

Tüm bilgileri buradan paylaşacağım..

Selamlar

Cenk

Bende 20/50 kullanıyodum bu sefer usta 15/40 castrol koydu. sanki sesi falan kısıldı arabanın anlamadım.Gerçi tüm filtrelerin değişmesi muhakkak etki etmiştir ama yinede takip edicem.

Defender problem çıkartınca niye böyle insanın içini acıtıyo anlamış değilim valla. arıza çıkınca yada değişik bir ses falan gelince hemen surat bi karış oluyor, canım bişey yapmak istemiyor, aklım sürekli arabada kalıyor. gece uyandıkca camdan otoparka arabaya bakıyorum. İnşallah biran önce sıkıntı yaratmadan hallolur senin problem cenk abi.

Saygılar
Derya

Valla yeminle aynı şeyleri yaşıyorum..İnsanın evladı hastalanmış gibi oluyor..Morali bozuluyor..

Üstadların dediği şu.."Araç yatak sarmışsa , ana yatakta boşluklar oluşur ve bu da motor sıcakken yağ basıncını düşürerek müşürü harekete geçirir.. "

Tarık Kardeşimiz ( KIRAT ) aynı bulgulara rastladığı aracını 1 seneden fazla kullanmış..Ben de gittiği yere kadar kullanmayı düşünmüyorum..Sonrasında da TDI motor :smiley:

Cenk abi halledebildinmi yağ lambasını? problem neymiş?
Birde ben bişey anladım cenk abi,
bu forumda, paran varsa arabamı öyle topluycam böyle değiştiricem diye blog açıyosan on numara rağbet görüyosun. yardım lazım parça lazım, nedir nasıldır dediğin zaman kimse dönüpte yüzüne bakmıyo valla.

cenk abi, fren hidroligini kontrol et. bendede aynisi olduydu, baglanti yanlis yapilmis, fren hidroligini tamamladim, problem bitti.

Motor sogukken rolantıde yag lambası normal fakat motor ısınınca rolantıde yanıp sonuyorsa ve gaz verınce lamba sonuyorsa ıs bıraz sıkıntılı. Ana yataklardakı bosluktan dolayı yag basıncı dusuyor ve rolantıde yag lambasını yakıyor.
Motor sıcak veya sogukken farketmıyorsa, once yag musurunu degıstırın ( ford gurubu uyuyor dıye hatırlıyorum yanılıyor olabılırım ) sonra yag fılıtresını, ve mumkun oldug kadar ( yan fılıtreye fazla yag dolduramazsınız ) ıcıne yag koyup motora oyle takın. Anı yuksek basınc sebebı ıle yag fılıtresı sısıyor olabılır.
Elektrıksel bır kısa devre olabılır. Kablo bır noktada sase alıyordur.
Motorda yag eksıltme ve kompresor dusuklugu varsa sorun buyuk ıhtımalle ana yatak bosluklarından kaynaklanıyor. Malıyet bıraz yuksek olacaktır.

dturan' Alıntı:
Bende 20/50 kullanıyodum bu sefer usta 15/40 castrol koydu. sanki sesi falan kısıldı arabanın anlamadım.Gerçi tüm filtrelerin değişmesi muhakkak etki etmiştir ama yinede takip edicem.

Defender problem çıkartınca niye böyle insanın içini acıtıyo anlamış değilim valla. arıza çıkınca yada değişik bir ses falan gelince hemen surat bi karış oluyor, canım bişey yapmak istemiyor, aklım sürekli arabada kalıyor. gece uyandıkca camdan otoparka arabaya bakıyorum. İnşallah biran önce sıkıntı yaratmadan hallolur senin problem cenk abi.

Saygılar
Derya
15/40 Castrol dogru karar,ozellikle turbo varsa.

Konuyu biraz hortlatim istedim.
Bu ara dik inişlerde (herhalde 30-35 derece vardır ön cama tutunarak iniyorum) yağ lambası yanıyor.?? neden olabilir fikri olan varmı? yağ müşürü karterde arka taraftamıdır acaba?? o durumda rölantide kalsa araç yağlamayı kesermi??
çıkışlarda sıkıntı yok sadece dik inişlerde lamba yanıyor düzlükte sönüyor. yağ seviyeside normal. ??
yoksa artık TDİ TDİ diye mi bağırıyor Defender ım ;D ;D

dturan' Alıntı:
Konuyu biraz hortlatim istedim.
Bu ara dik inişlerde (herhalde 30-35 derece vardır ön cama tutunarak iniyorum) yağ lambası yanıyor.?? neden olabilir fikri olan varmı? yağ müşürü karterde arka taraftamıdır acaba?? o durumda rölantide kalsa araç yağlamayı kesermi??
çıkışlarda sıkıntı yok sadece dik inişlerde lamba yanıyor düzlükte sönüyor. yağ seviyeside normal. ??
yoksa artık TDİ TDİ diye mi bağırıyor Defender ım ;D ;D

kısa ve öz cevap vermek gerekirse karterdeki yüm yağ karterin önüne toplandığı için yağ pompası yağı pompalayamadığından dolayı basınç düşüyor ve lamba yanıyor. uzun süreli o şekilde dik inişlerde gidilmemesi önerilir. yoksa TDI TDI diye bir kenara MOTOOOORRR MOTOOOORRR diye bağırır ve sesini sende duyarsın. :D :D :D

gomera' Alıntı:
kısa ve öz cevap vermek gerekirse karterdeki yüm yağ karterin önüne toplandığı için yağ pompası yağı pompalayamadığından dolayı basınç düşüyor ve lamba yanıyor. uzun süreli o şekilde dik inişlerde gidilmemesi önerilir. yoksa TDI TDI diye bir kenara MOTOOOORRR MOTOOOORRR diye bağırır ve sesini sende duyarsın. :D :D :D

Yorum mu ?
Ben ancak Namık Kemal Kurt kardeşimize tşk ederim.
Bir konu ancak bu kadar kısa ve öz açıklanır. :smiley: :smiley: :smiley:

gomera' Alıntı:
Süper anlatım için teşekkür ederim :D

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,807
Kayıtlı Üye Sayımız
166,612
Kaydolan Son Üyemiz
erdemkiramer

Çevrimiçi üyeler

Geri