Defender Toplama Yardım

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Anestezi79 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 14
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 16,665

Anestezi79

Ana Kamp
Öncelikle Herkese merhabalar arkadaşlar bu siteyi uzun zaman takip ettim eski bir land rover defender hastalarından biride benim en sonunda uzun süre bekledikten sonra malum site uzerinden 1987 model defender satın almış bulunmaktayım araç ile ilgili projem aracı şasiye kadar soyup toplamak fakat maliyetler toplayan arkadaşları takip ettigimden anladıgım kadarı ile çok çok farklı bu sitede tavsiye edilen ve işçiliklerinden şuphem olmayan birkaç usta ile telefonda görüştüm kaporta ve boya için 10.000 tl civarı talepleri olanlar elektirige 1000 tl gibi bana gore abuk zubukk rakamlar isteyen ustalar var tabıkıı her işin bi ederi olmakla beraber herkesinde farklı bir işçilik kalitesi var aracımın en kısa zamanda resimlerini yukleyecegim ve nasil bi araç yapmak istedigimide tek tek anlatacagim model olarak toplanmış bir aracın resimlerini buldum aynısını yapmak istiyorum parcalar ve bilmedigim hususlarla ilgili siz degerli defender sevenlerin yorum ve yardimlarını bekliyorum şimdiden teşekkur ederim...

Etiketler
Ynt: Defender Toplama Yardım

Öncelikle aracınız hayırlı uğurlu olsun . Defenderin hurdası ucuz ancak parçası ve işçiliği epeyce pahalı . Bazı değişimler de şu an yapılamıyor mesela hidrolik direksiyon gibi . Bence keyif alabilecek bir araç toplamak istiyorsanız 1996 modelin üstüne çıkmanız gerekiyor. Bunlarda hidrolk direksiyon ve turbo motor var . Elinizdeki aracı biraz binip zararına satın daha iyi . 2 adet 87 def topladım , araçların alınışı 4250 tl . maliyet düz motor olan 40 bini geçti , turbo motor attığım 70 civarında .

çok aşırıya kaçmadıktan sonra bd30 turbo nissan motoruyla şaseden soyulup aksesuarlar dahil olmak üzere aracı toplamak 40-45 bini geçmez.

Bu masraf olayı tamamen aracın mevcut durumu ve sizin ne yapacağınızla orantılı değişir büyük lastik dediğinizde yükseltme kiti gerekli ortalama 6000 tl
bd30 motor ek malzeme işçilik işletme 7000 tl
aksesuar dodik vinç tampon sepet sis vs 3000
hidrolik direksiyon motor bd 30 ise 1500
benim ortalama masraflarım

Herkese yorumlar için tekrar teşekkür ediyorum mevcut motorin durumu orta halde kaportA boya icin bir usta ile anlaştım 3500-4000 tl arası mevcut alt orjinal takımları kullanacağım gerekenler alınacak sadece ve yapa bilirsem hidrolik direksiyon torpido kısmı kapanacak cok hasar yok bir iki ek para eklenecek elektrik tesisatında ufak eksikler var onlar tamamlanacak yükseltme yapmayacağım sadece jant lastik ic döşeme yapılacak tavan orta durumda kapanacak kapı içleri ile birlikte Kaportaci değişmesi gereken parca yok hepsi düzelir durumda

Aracın siyahlı resimlerini paylaşıyorum

image.jpg

Bu masraf olayı tamamen aracın mevcut durumu ve sizin ne yapacağınızla orantılı değişir büyük lastik dediğinizde yükseltme kiti gerekli ortalama 6000 tl

merhaba bd30 motor ile hidrolik direksiyon maliyetinin düşme nedeni nedir acaba? Teşekkürler

merhaba sevgili arkadaşlar. aranıza yeni katılmış bulunmaktayım. acemi olduğum bazı konularda değerli bilgilerinize ihtiyacım var. yardımcı olan ve cevap yazan yazmayan arkadaşlara şimdiden teşekkür ederım. buna göre bazı sorularım olacak 1996- 1998 model arası defender 110 2.5 alacağım. yalnız kafamda bazı sorular var. ben bu aracı aldığımda bastan sona sıfırlamak ıstıyorum. en çok kafama takılan soru bu konuya ılıskın bürokratik engellere takılmamak. şöyle ki
1- bu modelde bir araç alacağım ve motorunu sıfırdan sipariş vereceğim. bbahsettıgım defender hacminde sıfır motor bulmam mümkünmüdür. hadü bulduk diyelim bunu sorunsuz bürokratik engellere takılmadan ruhsata işletebilirmiyiz. ve muayeneden gecırebılırmıyız. amacım 2.5 motor puma sıfır bulabilmek sıpariş verebilmek. fabrikadan veya yetkılı satıcıdan. dforumlarda ford gördüm. gerçekten defender ford motorumu kullandı. örnegın 1996- 1998 orjınallerde ford motorumu var. veya ford motoru yoksa puma fırd motoru takabılırmıyız. muayeneden ruhsata İŞLİ BİR ŞKİLDE GECER Mİ? hafif kusur kapsamında degıl ruhsata işli bir şekilde.
2- bu motorların sıfır fiyatı şuan ne kadardır.
3- aldığım aracı otomatiğe çevirmek istiyorum. motor seçeneği ile orantılı olmak üzere sıfır şanzıman alacağım hangı şanzıman uyar. sıfırı ne kadardır. ruhsata işlemeye gerek varmı ? muayene de sorun çıkartırmı
4- aynı araca hidrolik direksiyon taktıracağım yapan var mı fiyatları ne kadar ruhsata işlemeye gerek var mı ?
5-aynı araca abs taktırılır mı ruhsata işlemeye gerek varmı muayeneden geçer mi
6-koltuklar ruhsatta 5 kişi olarak geçiyor. arkaya 2 tane daha koltuk atabılırmıyız. yıne ruhsata işletebılırmıyız.
7-motor dışında butun aksamı sıfırlatmayı düşünüyorum. fıyatı uc aşağı ne turar.
8- aracın iç kısmına gelince youtube de çok harıka modofıe kahn tasarımları mevcut. bu kapsamda 2016 defender öngögssü bulabılırmıyız. kahndaki gibi 1. sınıf deri döşeten varmı. kahn direksiyn tr de varmıdır..
9- 2016 gösterge tablosu ve tuş takımı 96-98 model defendere uygulanır mı uygulanırsa bunların malıyetı 8. soruda dahıl ne kadar tutar tahmını
10-izolasyon ve ses yalıtımını yaptırarak hangı kıvama getırebılırız aracı mesela bir connect bır doblo motor seso olarak o kıvama getırebılırmıyız.
11- aracı arazıde kullanmayacağım puma motor şehirler arası en fazla ne basar
12aracın koltuklarının aynı kahn tasarım ve kaplama gıbı yapabılırmıyız. bırıncı sınıf. bunun maliyeti ne olur.
12- çok soru sordum bılıyorum toparlarsak startech ve kahnın yaptığı defenderlerın aynısı yaptırmak ıstıyorum. yedek parça ve orjonallık konusunda ve bırıncı sınıf işçilik konusunda ne kadara ortalama patlar. masraftan kaçmak yok. özelzevk sonuçta. detaylı sorularıma detaylı verecegınız cevaplar ıçın teşekkür edıyorum şimdiden siz değerli of roadco ağabeylere saygılar....

son soru 2016 model defender de bulunan ve 2006 model dıscolarda da bulunan kullanılan ön göğüs gösterge paneli aynısını bulabılırmıyız. bulduk dıyelım ne kadar patlar bize tahmini....

araca cruıse kontrol start stop sistemi , arka camları otomatik olması, en arkadaki cam kısmının kahn arabalarında olduğu gıbı panoromik olarak yapılması, orta konsolun sık bır şekılde derı döşenmesı ve yenı den dızayn vermek suretı ıle otomatık vıtes kısmı olusturulablır mı yani sizin anlayacağınız temel donanımlar ile 2016 gorunumune özellıkle içini kavuşturmak ve içini aynı kahn defenderlerının birebir aynısını yapmak mumkunmudur. kafayı pis taktım bilgiyi alayım direk girişicem birde hangı şehırde uygun usta buluruz. ayrıca bu yazdıklarıma son yazdıklarım dahıl ruhsata ısletme ve muayeneden geçmek mumkunmudur.

araca cruıse kontrol start stop sistemi , arka camları otomatik olması, en arkadaki cam kısmının kahn arabalarında olduğu gıbı panoromik olarak yapılması, orta konsolun sık bır şekılde derı döşenmesı ve yenı den dızayn vermek suretı ıle otomatık vıtes kısmı olusturulablır mı yani sizin anlayacağınız temel donanımlar ile 2016 gorunumune özellıkle içini kavuşturmak ve içini aynı kahn defenderlerının birebir aynısını yapmak mumkunmudur. kafayı pis taktım bilgiyi alayım direk girişicem birde hangı şehırde uygun usta buluruz. ayrıca bu yazdıklarıma son yazdıklarım dahıl ruhsata ısletme ve muayeneden geçmek mumkunmudur.
Defenderlara herşey mümkün. Paradan bahsetmek lazım. :smiley:

Defenderlara herşey mümkün. Paradan bahsetmek lazım. :smiley:
hocam yapmak mümkün tabiki katılıyorum. fakat birincisi yapılanların ruhsata işlenmesi noktasıında sıkıntı ile karşılaşıp karşılaşmayacağımız ve birinci sınıf işçilik. en önemli iki unsur bunlar birinci sınıf işçilik suncak yerler neresidir. acaba. youtube de öyle defenderler varki piyasada öyle araba yok. yalnız türkiyedeki satılık toplanmış defenderlere bakıyorum işçilik 3. sınıf

hocam yapmak mümkün tabiki katılıyorum. fakat birincisi yapılanların ruhsata işlenmesi noktasıında sıkıntı ile karşılaşıp karşılaşmayacağımız ve birinci sınıf işçilik. en önemli iki unsur bunlar birinci sınıf işçilik suncak yerler neresidir. acaba. youtube de öyle defenderler varki piyasada öyle araba yok. yalnız türkiyedeki satılık toplanmış defenderlere bakıyorum işçilik 3. sınıf
İşte bunlar hep para.

Biz istiyoruz ki işçilik süper olsun, malzeme A kalite hatta A Plus olsun. Ama bunun bedeli de mini minnacık olsun.
olmuyor malesef keşkee.

Her işin iyi ustası var. Money talks diyorum.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,759
Kayıtlı Üye Sayımız
166,575
Kaydolan Son Üyemiz
Murat_Anıl

Çevrimiçi üyeler

SON MESAJLAR