Defender Toplama Hakkında yardım ....

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan emir341907 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 12
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 4,860

emir341907

Yeni Üye
Arkadaşlar herkeze iyi günler.M.K.E den aldığım tenteli dizel aracımı toplamak istiyorum.Araç şuanda yürür durumda motorda,arizide frenlerde herhangi bir sorun yok gibi duruyor ama pazartesi gününden itibaren her yerine bakmaya başlıcaz ustamızla.Bu aracın 1 ay içersinde tüvden geçmesi gerekiyormuş bu yüzden aracı güvenlikten ödün vermeden enucuz şekilde toplamayı düşünüyorum.

Bu araçtan şuan için beklentim bursa yı bilenler vardır uludağın zirvesinde göller var beni oraya çıkarsın yeter.kesinlikle asfaltta kullanılmayacak uzun yol yapılmayacak.Sadece yaz aylarında kullanılıp kışın garaja çekilecek.İzin verseler şuanda üzerinde olan boyayla bile aracı kullanabilirim.Sonuçta kullanım amacım belli dağ bayır gezmek.Yeri gelcek çizilecek yeri gelcek vurulacak ama sadece dağ bayır kullanılacak.

Size sormak istediğim bu aracı minumum kaç liraya toparlayabiliriz.Ustam tanıdık akraba 150 tlye her yerine bakacak ve gerekli gördüklerini değiştircek.aracın lastikleri yaklaşık 7-8 mm derinliğinde.Boya olarak kendi işletmemizde çeki demirlerini boyuyoruz.Tüvden geçecek şekilde boya temin etsek ve kendimiz boyasak tüvde sorun yaşarmıyız.Aracın kaportasında herhangi bir vuruk çürük yok sadece kapılar ayarlancak.Koltukları var üzerinde sadece kaplama ve gerekirse sünger değişimi olacak.Şuan için aklıma gelenler bu kadar acilen yardımlarınızı ve tavsiyelerinizi rica ediyorum.

Saygılar,
Emir [attachment=1][attachment=2]

DSC01412 (1536 x 1152).jpg

DSC01411 (1536 x 1152).jpg

Etiketler

Ynt: Defender Toplama Hakkında yardım ....

arkadaşım hayırlı olsun150 tl dediğin nedir acaba anlamadım
aracınızın elektrik tesisatını koltuklarını kemerlerini lastiklerini
frenlerini yağ kaçaklarını halledip mat parlak farketmez rengini yapın
tüvden geçersiniz tüv için önemli olan aracın hayati tehlike yaratacak
problemlerin olmaması

saygılarımla
selahattin

Slm Emir Bey,Aracınız hayırlı olsun. güle güle toplatıp,binmek nasip olsun. Acaba aracı kaça aldınız?Ve alırken sıkıntı oldu mu?

merhabalar basta hayirli olsun.
aracin boyasini istediginiz gibi yapabilirsiniz sadece bir fatura yeterli olur boyacinin birinden alirsiniz 200 liralik bir fatura tamam oldu bitti ondan sonra frenler isiklar sinyalizasyon tuvden gececek sekilde olur , direksiyon kutusu sorun cikartabilir tuvde ona cok takiliyorlar anladigim kadariyla , gerisini problem etmezler gibi geliyor.kolay gelsin.

öncelıkle hayırlı olsun.. ama 150 lıraya usta neresıne bakıcak?? elektrık,boya,mekanik ??

özellikle göturdugum defenderlarda tuvde kıllık yapılan noktalar

1-fren hortumları
2-yag kacakları
3-emnıyet kemerlerı ( ruhsatta kac kıslık yazıyosa ona gore kemer ve koltuk koycaksınız)
4-dıreksıyon boslugu ( kronık )
5-el frenı ( genelde tutmaz)
6-rulmanlardakı bosluklar
7-motor ve şasi numarası ( 3 defender topladık hepsıde mke den hatalı cıkmıstı )
8-kalorifer

boya zaten gerekli bunlar gıbı daha sıralanır ama aklıma gelenler bunlar 150 ye halledebılceksenız gercekten sanslısınız :D şimdiden kolay gelsin uzun ve ince bir yol sizi bekliyor..

sanırım usta bakmak için sadece 150 tl demiş?
expertiz için...

bu arada mke den sorunlu olunca o motor şase no olayı, nasıl çözülüyor olay?

veteran' Alıntı:
sanırım usta bakmak için sadece 150 tl demiş?
expertiz için...

bu arada mke den sorunlu olunca o motor şase no olayı, nasıl çözülüyor olay?

makıne muhendıslerı odasından bırıne tespıt yaptırıp goturuyosunuz buda extra bır malıyet

berk' Alıntı:
makıne muhendıslerı odasından bırıne tespıt yaptırıp goturuyosunuz buda extra bır malıyet
anladım teşekkürler bilgi için:smiley:

ama yani çıkışı mke den de olsa araç onlar düzeltme filan yapmıyorlar, alan kişi uğraşıyor yani?

verdiğiniz cevaplar için teşekkür ederim.usta sadece mekanik işçilik parası alacak.gerekli olan parçaları ben temin edeceğim.Aracın ilginçtir frenleri çok iyi.el freni gayet iyi.yağ kaçakları var motorda ve fren hortumlarında .Farlar sinyaller hepsi çalışıyor ama yenilerini alıp takacağım.Ön takım fena değil gibi görünüyor ama değiştirebilirim.Rot başlar,keçeler,rulmanlar,contalar ortalama 350-400 tl tutuyormuş.biraz masraf yapçaz ama ben 2000 tlye yırtabilirim diye düşünüyorum.

emir341907' Alıntı:
verdiğiniz cevaplar için teşekkür ederim.usta sadece mekanik işçilik parası alacak.gerekli olan parçaları ben temin edeceğim.Aracın ilginçtir frenleri çok iyi.el freni gayet iyi.yağ kaçakları var motorda ve fren hortumlarında .Farlar sinyaller hepsi çalışıyor ama yenilerini alıp takacağım.Ön takım fena değil gibi görünüyor ama değiştirebilirim.Rot başlar,keçeler,rulmanlar,contalar ortalama 350-400 tl tutuyormuş.biraz masraf yapçaz ama ben 2000 tlye yırtabilirim diye düşünüyorum.

2.000 e herturlu yırtarsınız rahat olun 150 yazınca garıp gelmıstı acıkcası :smiley: çeki demirini ruhsata iştemeyı unutmayın dedıklerınız cok para tutan malzemeler değil oyuzden halledersınız tekrardan kolay gelsın..

veteran' Alıntı:
anladım teşekkürler bilgi için:smiley:

ama yani çıkışı mke den de olsa araç onlar düzeltme filan yapmıyorlar, alan kişi uğraşıyor yani?

tabıkı mke den cıktıktan sonra bıseye karısmıyolar alan kısı bılırkısıde tespıt raporu tuturuyor sonra o raporla kayıtları duzeltıyorlar..

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,670
Kayıtlı Üye Sayımız
166,525
Kaydolan Son Üyemiz
ibissyusuf

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR