Defender Şnorkel

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan mrtyzgn Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 6
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 3,693

mrtyzgn

Ana Kamp
merhaba.
kendi defenderımda şnorkel mevcut. şnorkelden kaynaklı performans düşüklüğü sezdim.havayı çekerken yaklaşık 1,5 metre dolandırdığı için 10 beygir civarında bir kayıp olduğunu düşünüyorum (zaten beygir gücü yüksek olmayan bir araç). sizce doğru bir tespitmi. eğer sizde aynı görüşteyseniz; zaten gezilerde 1 ve ya 2 defa su geçişi oluyor onun dışında şnorkele ihtiyaç yok.arazideyken motorla şnorkelin bağlantısını kesip, su geçişlerinden öncede tekrar bağlamam mümkünmüdür.

Etiketler
Ynt: Defender Şnorkel

dediğinizi yapabilirsiniz, ama önce şnorkel borularında büzülme ya da ekstra kavis yapan yerler varsa onları gidermeye çalışın.

mrtyzgn' Alıntı:
merhaba.
kendi defenderımda şnorkel mevcut. şnorkelden kaynaklı performans düşüklüğü sezdim.havayı çekerken yaklaşık 1,5 metre dolandırdığı için 10 beygir civarında bir kayıp olduğunu düşünüyorum (zaten beygir gücü yüksek olmayan bir araç). sizce doğru bir tespitmi. eğer sizde aynı görüşteyseniz; zaten gezilerde 1 ve ya 2 defa su geçişi oluyor onun dışında şnorkele ihtiyaç yok.arazideyken motorla şnorkelin bağlantısını kesip, su geçişlerinden öncede tekrar bağlamam mümkünmüdür.

Sizce performans düşüren şeyler ne acaba. Ben aksine artırdığı iddaa ediyorum. Bizede anlatır iseniz memnun oluruz

şnorkel birçok yerde kavise sahip olduğu için hava gereğinden fazla sürtünüyor ve üst devirlere daha geç ulaşıyor.

sizin için performansı yükselttiğini düşündüğünüz şeyleri paylaşırsanız sevinirim.

Şnorkel içindeki hortumun daralması, kıvrılması motora girecek hava miktarını azaltacağından böyle bir problem motorun performansını olumsuz yönde etkileyecektir.

Şnorkel, havanın motora daha geç ulaşmasına sebep olmaz. Motora daha temiz ve soğuk hava sağladığından yanma daha verimli motor daha performanslı olur.

nkurtkaya' Alıntı:
Şnorkel içindeki hortumun daralması, kıvrılması motora girecek hava miktarını azaltacağından böyle bir problem motorun performansını olumsuz yönde etkileyecektir.

Şnorkel, havanın motora daha geç ulaşmasına sebep olmaz. Motora daha temiz ve soğuk hava sağladığından yanma daha verimli motor daha performanslı olur.

teşekkürler..

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,827
Kayıtlı Üye Sayımız
166,620
Kaydolan Son Üyemiz
questahotel

SON KONULAR

Geri