defender satın alımı - yardımlarınıza ihtiyacım var

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan keşifrehberi.com Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 15
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 4,540

keşifrehberi.com

Yeni Üye
Merhaba arkadaşlar
Sizden defender satın alımı için yardım ve görüşlerinize ihtiyacım var
2 tane defender buldum bunlardan birincisi askeriden çıkma düz dizel motor ve çıktığı gibi durmakta olan herhangi bir işlem yapılmamış defender
İkincisi ise 300 tdi 1991 model ancak kaporta ve iç döşeme istiyor ayrıca 4 lastik ve jant , motor ve diğer bakımları hakkında durumu nedir bilmiyorum ancak satacak olan arkadaş garanti veririm dedi (bu aradaq araçda klima var)

Şimdi hangisini almamı tavsiye edersiniz (fiyatları biri 8 bin diğeri 18 bin tl )

Etiketler
Ynt: defender satın alımı - yardımlarınıza ihtiyacım var

bende tdi arıyorum,geniş bilgisi olanlar cevap verecektir,ancak forumlarda bu sorunun cevabı var,arama kısmına defender yazıp sitede arat,istemediğin kadar bilgi var bu konuda,sadece arazide kullanacaksan düzel yeter diyorlar,ama yollarda rampalarda kamyonlar tarafından sollanmak seni rahatsız etmez mi?zaten düz dizel alanlar pişman oluyormuş,ya araç değiştiriyorlar ya motor,bide bakımsız araç alıp toplamayı düşünüyorsan ya paran çok,yada sanayide dükkanın var sanırım,bence yapılmış bir tdi bul,ben çok araştırarak bu sonuca vardım,benzinliden uzak dur diyor herkes

yanıtınız için teşekkürler
formu bende inceledim ve tdi motor olanı alacağım sanırım, ancak araç boya, döşeme ve yalıtım istiyor, aracın yürür aksamı ve motorunda herhangi bir sorun görünmüyor,
boya,döşeme ve yalıtım için ankara da fiyat alabileceğim dürüst bir usta tanıyanınız varmı acaba*
birde araç için fiyat uygunmu?
diğer araçlarla karşılaştırdığımda uygun gibime geldi,sizinde fikirlerinizi alabilirmiyim

saygılarımla

vaktin bol ise hangisini alırsan al fark etmez : )))

yürüyen ve kaporta önemli mevzuu, bu aracı tek araç olarak kullanmayacaksanız düz veya tdi çok önemli değil, tdi yi çok abartmanın hiç alemi yok, burada deneyimli tdi ciler de bu fikri savunmaktadırlar, hangi motor olursa olsun rampada bir binek gibi zaten gidemezsiniz dizel defender'la : ))) ama kamyonlara malzeme de olmazsınız her iki motorda da, kısacası her ikisine de vakit harcayacaksınız besbelli, o yüzden hangisi daha temiz ise kaporta ve yürüyen açısından ona yönelin, düz dizelin hafif eksisi olsada son sürat açısından mlzemsi ve işçiliği o denli ucuz, komple motor 1000 tl civarında bulunabiliyor, nihayetinde bu iki motor seçeneği arasında 10000 tl fark var ama ikiside sanayide sizden anı zamanı ve ilgiyi bekleyecek ve performansı da öyle 180 derece farklı olmayacak, 10000 tl fark ile düz dizel olan araç çok ciddi derecede adam edilebilir, bunu da unutmayın... forumu incelemeye devam edin bence, tecrübeleri tek tek gözden geçirin, hangisini alırsanız alın hayırlı olsun ve cümleten kazasız belasız binelim,iyi bayramlar ve saygılar,

Erdoğan

düz dizel daha az masraf,tdi sonuna kadar masraf. eğer aracı çok ağır arazi şartlarında (lastiği yarıısına kadar çamura gömmeyeceksen)sürmeyeceksen düz dizel haydi haydi yeter.motor ne kadar teferruatlı olursa masrafı o kadar artar. defender parçası ucuz olan bir araç değil sakın unutma.kaporta konusu sıkıntı normal kaportacıların bunlara yapabileceği hiç bir şey yok maalesef, aldanma her usta yaparım der ama ortaya çıkan ürün tam bir hayal kırıklığı olur ,bu araçlara çekiç sallanmaz çünkü,hele şurasını burasını sac yapalım daha sağlam olur lafını duyarsan o ustadan hemen kaç.bir arkadaş tavsiyesi istersende tam yapılı bir araç al,sanayide zaten sonrasında çok uğraşacan bari baştan 2-3 ay zevkini çıkar ustalara uğrama ,sonrasında zaten mecbursun.

görüşleriniz için çok teşekkür ederim arkadaşlar
bu yorumlar beni biraz korkuttu, mesleğim itibariyle (bankacıyım) sanayiye fazla gidemeyeceğim, araç çok mu sorun çıkarır ben her gün şehir içinde yaklaşık 100 km yol yapıyorum , arızası fazla olursa üzülürüm, bir sefer de aracın bütün eksiklerini yaptırıp, fotograf çekimleri için doğaya açılacağım , ağır off-road yapmayacağım,
şimdiye kadar hiç düz dizel kullanmadım, kullandığım araçlarda hep turboluydu, bir tek disco 1 mpi kullandım oda 120 yi geçmiyordu,
düz dizel kullanan arkadaşlardan görüşlerini alabilirmiyim?

saygılarımla

aşağıda yazılanlara bi bak istersen

http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=5495.20
http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=11503.0
http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=31425.0

Alim maliyeti arasinda 10 bin TL duz dizel lehine fark var ancak iki araci ayni seviyeye getirmek istersen duz dizel en az 5 bin TL daha yukarda malolur.

tecrübeler, fikirler, olasılıklar... : )) hepsi bu başlık gibi nicelerinde tartışıldı, konuşuldu, değerli bir arkadaşımız ilgili bir kaç linkde eklemiş, iyice bir göz atın bu başlıklara...

sanırım tek araç olarak kullanacaksınız, o sebepten iyi ve düzgün bir araçla başlarsınız umarım, ancak bu aracın turbosunu bindiğiniz diğer inek araçların turboları ile karıştırmayın, nihayetinde bahsettiğimiz araç defender, elbette 300 tdi motor düz dizelden daha evladır ancak yarış arabası tadında bir mtordan da söz etmiyoruz : ))) ayrıca hızı elde ettiğimizde bir de bu aracı durdurması varki orasını yazmıyorum bile : ))) kazasız belasız sürüşler hepimize....

keşifrehberi.com' Alıntı:
görüşleriniz için çok teşekkür ederim arkadaşlar
bu yorumlar beni biraz korkuttu, mesleğim itibariyle (bankacıyım) sanayiye fazla gidemeyeceğim, araç çok mu sorun çıkarır ben her gün şehir içinde yaklaşık 100 km yol yapıyorum , arızası fazla olursa üzülürüm, bir sefer de aracın bütün eksiklerini yaptırıp, fotograf çekimleri için doğaya açılacağım , ağır off-road yapmayacağım,
şimdiye kadar hiç düz dizel kullanmadım, kullandığım araçlarda hep turboluydu, bir tek disco 1 mpi kullandım oda 120 yi geçmiyordu,
düz dizel kullanan arkadaşlardan görüşlerini alabilirmiyim?

saygılarımla

düz dizel arazide sizi madara etmez (ben Sarıkamış'ta milli parkların içinde ve yol dışı tüm zemin şartlarında (yaz ayları) kullandım ve halen Kars'ta hafta sonları arazide kullanıyorum, ciddi derecede memnunum, düz dizelden tdi'ye geçenlerde araçlarından yarış veya arazi şartlarında memnunlar ve abartı bir beklenti çıtası oluşturmazsanız elbette daha artısı olduğunu söylüyorlar,. Kullandığım araç düz yolda (hafif modifiyeli motor ve aka difransiyele sahip oduğundan) bence ekonomik (430 km uzun yolda son zamlardan önce 110 tl lik mazot yakmıştır-bizzat tecrübedir) ve son sürat olarak 125 km/sa. görüyor ama normalde 100 civarında son sürate sahip düz motorlar, 300 tdi lerin yakıt harcamasını bilmiyorum ama nihayetinde performansı daha iyidir elbette, tecrübelerim budur....

saygılar....

birde bahsettiğiniz ilana baktım,açık kasa,beygiri 76-100 arası diyor,bence bu araç tdi değil,düz dizel,arayıp sordunuz mu?

omnitemporal' Alıntı:
birde bahsettiğiniz ilana baktım,açık kasa,beygiri 76-100 arası diyor,bence bu araç tdi değil,düz dizel,arayıp sordunuz mu?bunları toplamak bir servet ve sabır ister

selamlar arkadaşlar yorumları okudum
bu arada benim bahsettiğim araçlar satılık araç sitelerinde değiller,
araçları şöyle açıklasam daha iyi olacak ikisi içinde kaporta,iç döşeme ve lastik,jant için aynı masraf yapılacak sadece 300 tdi motor ve düz dizel motor farkı var tabii bu arada şanzıman farklarıda,
ben hız konusunda fazla takıntılı bi adam değilim ama uzun yolda araç sollarken biraz dinamiklik isterim şu an 2007 model l200 kullanıyorum aracım otomatik olmasına rağmen 190 km çok rahat görüyor, ha derseniz bu aracın performansını arıyorsan boşuna uğraşma, yok ben bu performansı aramıyorum baştan söyleyeyim,
aradığım arkadaşım söylediği gibi sarıkamış'da da gerekirse 5000 mt irtifada da kullanacağım, birde kaza yaptığımda aracımda fazla hasar oluşturmayacak bir araçdı ve en sonunda kararımı verdim 300 tdi alacağım
uzun soluklu gezilerde kullanan arakdaşlar var sanırım ki http://www.istanbul2istanbul.com/?pg=2 ali bey gibi
fiyat konusunda pazarlığım çok çetin olacak düz dizel fiyatına alabilirsen sanırım ballı gözleme olacak ;)

Siz karaınızı da vermişsiniz. Doğru karar.
Ancak benim eklemek istediğim düz dizeller tdi dan daha çok yakıt tüketir.
Bilgilerinize.

Merhaba,

300tdi ve klimali bir Defender'in 18bin TL olmasi bana cok ilginc geldi. Hangi araci alacak iseniz; mutlaka tanidiginiz ve guvendiginiz, cok iyi bir Defender ustasina baktirmanizi-kullandirmanizi, motor-yuruyen aksam-elektrik sistemine baktirmanizi siddetle tavsiye ederim.

Hayirlisi olsun.

Merhabalar,
Şu anda ,2si toplama 300Tdi, 2si orjinal 300 Tdi ve 1 tanede 2,5 dizel 5 Adet defenderle boğuşuyorum.Çalışma şartlarımız çok ağır,Her gün arazide 1500 kg ağırlığında römork ve zamana karşı çalışıyoruz.Toplama 300 Tdi ler şanzuman ve difransiyeller birbirini tam karşılamadığı için şaftları balans yaptırıyor,buda difransiyel ve şanzumana hasar veriyor.Orjinal 300Tdi ler toplamalara göre daha az sorun çıkardılar.2,5 dizel ise sıfır sorun,bu arada diğerlerinide onun hızında kullansaydık onlarda sorun çıkartmazdı.Defender kullanan arkadaşlara tavsiyem işinin ehli şaftcı (genelde Tornacılar yapıyor)ile kanka olsunlar.Ben bu beş Defenderle Tornacı ustam sayesinde başa çıkabiliyorum,Bütün sorun şafttan başlıyor.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,778
Kayıtlı Üye Sayımız
166,595
Kaydolan Son Üyemiz
anilcanats

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR