Defender Sahibiyim Artık :)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Ayhan_A Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 28
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 30,562
Ynt: Defender Sahibiyim Artık :smiley:

Selam alacağınız şnorkelin içinden mastar olarak kullanacağınız kağıt çıkar kağıdı çamurluğun ustunden 2 cm kadar aşağıdan işaretleyin
şnorkelin radüs kısımda açıklık kalmaması için deliğin tamamını bir kerede açmayın test ederek açın kolay gelsin

Etiketler

Selamlar,

ağalar benim aracım yolda çok gezme yapıyor bunu neden yapar neyine baktırmak gerek

Aracımın özellikleri şöyle yazmamışım henüz

1990 Model Dizel Defender 110 Modeli
2006 Model 130PS Puma Motor atılmış
Aldığım hafta arazi şanzımanı dağıldı yada öyle satın aldım kayalar otodan sıfır arazi şanzımanı alındı.
Hidrolik direksiyon Şanzımanı alırken sağolsunlar Kayalar'dan hediye yeni simit aldım buradan yine teşekkür ederim kendilerine ama henüz taktıramadım mili uymadı.

selam gezmeyi yapabilecek parçalar çok pahalı değil kafan rahat olsun istiyorsan
burç kitini değiştir Britpart alırsan montajı da kolay (virajlarda veya balanstan gelen belli hızlarda kafa sallıyorsa burçlar bozuktur)
rotilleri değiştir 3 adet
direksiyon amortisörü
rot balansını kontrol ettir
bunların tamamı yaptırmak istemiyorsan bir ustaya baktır sorunlu olanı değiştir
kolay gelsin

eyvallah özgür sağol evet virajlarda daha çok yapıyor böyle tatlı virajlarda hafif süratlenince baya hissettiriyor yada düz asfalt yolda direksiyonu bir yöne çevirip topladığımda gezme yapıyor bunu net anlıyorum .
birde önerdiğin bu parçaları değiştirmek zor mudur? kendim yapabilir miyim elim pense tornavida tutar bu konuda sorunum yok ama özel takım taklavat gerekli midir kendim yapsam daha keyifli olur elbette. Yoksa hiç bulaşmamak en iyisi mi al parçaları götür ustaya halletsin ?

Hayırlı uğurlu olsun çamurunuz bol olsun bende 3 ay önce Defender dünyasına giriş yaptım çok güzel bir duygu :smiley:

Ben bu tür bakımların tamamını kendim yapıyorum kardeşimin kaporta boya dükkanı var takım sıkıntısı çekmiyorum
dediğim parçaları birkaç takımla değiştirebilirsin dediğim gibi Britpart sarı burç kitini alırsan takmak için hidrolik pres gerekmiyor
gerekli olan birkaç anahtar çekiç kriko üzerindeki burçları çıkartmak için yakında pres yoksa burç kitinin içinde nasıl çıkaracağinı gösteriyor
lastiğin etlafından bir kaç delik del iç burcu çıkarttıktan sonra dış burcu demir testeresi ile ikiye böl rahatlıkla çıkıyor
sonuç olarak zor bir i,ş değil kolay gelsin

Rotil midir z-rot mudur nedir adını tam bilmiyorum o yıpranınca gezinme yapabiliyor.

Selamlar Herkese,

Evet arkadaşlar bana göre baya bir şeyini değiştirdim Sağolsun Muhammet Usta Odabaş oto çok yardımcı oldu .
Burçların tümü Poly sarı bp. ile değişti,
Arka rotil değiştirildi
Rot kolları değişti çıkanlar boru gibiydi bunlar baya sağlam
ve direksiyon simidini nihayet yenilendi
Yakıt tankında kaçak vardı yeni yakıt tanki yakıt borusu ve şamandıra aldım yenileri ile değiştirildi
Silecek silgilerini de değiştirdim ön arka 3.de yeniledim

bunlardan sonra aracımda gezme olayı tamamen giderildi denemek için iftar yemeğine şileye gidecektim Defender ile gittim çok keyifliydi Puma motorunda gücünü hissettim desem yeridir baya otomobil gibi rahat gittim ve geldim maşallah diyorum :smiley:

Muhammet usta bir kaç öneride bulundu en önemlisi lastikler imin çok küçük olduğunu söyledi ebadı kaç şu an bilmiyorum bakar yazarım buradan bütçe durumumu ayarlarsam dediklerini de yapacağız inşallah.
geçmiş olsun olayını şimdi daha iyi anlıyorum :smiley:

Ayhan Bey konunuzu dağıtmış olmak istemem ama, defender hastalığı sonunda bana da bulaştı, gittim 87 model düz dizel bir tane aldım. ilk izlenimlerim: Eğer xl-7 at ise, defender katır oluyor sanırım...
Direksiyondaki boşluk problemi bende de mevcut. E-5 de giderken düz yolda 60-70 km hızda araba yalpa yapıyor. Önerdiklerinizi bir bir yapacağım. Öte yandan alırken çalışıyor gözüken arazi vitesi şimdi çalışmıyor. Ağır vitese girmiyor, yada yarım giriyor. Gaza basıp hızlanayım deyince vites boşa atıyor. Yeniden hızlı tarafa alayım deyince yine zor geçiyor, ama hızlı tarafta (geçirebilirseniz) normal çalışıyor. Kilit ışığı da bir süre yanık kalıyor. Ayrıca frenler çok zayıf, araç anca duruyor. Askerliğini bakımcı olarak yaptığını ve landlardan çok iyi anladığını iddia eden ustama götürdüm, inşallah bakacak, işleri çok yoğunmuş... Epeydir araç bekliyor, bir hafta daha bekleyeceğim, başlamazsa başka ustaya götüreceğim. Hereke'de oturuyorum, Gebze-İzmit arası bu araçlardan anlayan işine sadık bir usta tanıyan varsa, telefonunu yerini yazabilirse, minnettar kalırım.
Araç gerçekten ilginç, insana her yere çıkabilecekmiş gibi bir his veriyor. Ayrıca kayalar sitesinden yedek parça fiyatlarına baktım, Suzuki ile karşılaştırılmaz bile...

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,669
Kayıtlı Üye Sayımız
166,522
Kaydolan Son Üyemiz
Melihsuzuki

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR