Defender Renk Kartelası

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan karakoosh Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 50
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 40,277
Ynt: Defender Renk Kartelası

Dediğiniz gibi gayet güzel olur, hatta tavan dış boyası olarak ta ayrıca kullanılabilir diye düşünüyorum.

Etiketler

Merhaba Arkadaşalar
Bahsettiğiniz bagaj havuzu kaplaması amerika patentli olup kasa içi uygulamalarda aletrnatifsizdir.1,5 saatlik uygulama süresi olup 5 yıl garantili sessiz ve darbe dayanımlıdır.Saçların paslanmasını önler.Amerikan pick uplarının bir çoğunda ve off road araçlarında bu malzemeyi görebilirsiniz.Aşşağıdaki linkten incelemenizi tavsiye ederim.Fiyatıda bu tarz bir işlem için gayet makul.
www.xtremeliners.com.tr

maskoto' Alıntı:
Merhaba Arkadaşalar
Bahsettiğiniz bagaj havuzu kaplaması amerika patentli olup kasa içi uygulamalarda aletrnatifsizdir.1,5 saatlik uygulama süresi olup 5 yıl garantili sessiz ve darbe dayanımlıdır.Saçların paslanmasını önler.Amerikan pick uplarının bir çoğunda ve off road araçlarında bu malzemeyi görebilirsiniz.Aşşağıdaki linkten incelemenizi tavsiye ederim.Fiyatıda bu tarz bir işlem için gayet makul.
www.xtremeliners.com.tr

maskoto gezenbilir üyeleri için iyi bir indirim yapar sanırım :smiley: bu malzeme kasa içine kullanılıyor araç altına su pas ve ses içinde kullnılırmı ? yanıcımıdır ? alternatif başka bir malzeme varmı ? yeni gelen özellikle

alican4153' Alıntı:
askeriyeden çıkma aracın dış boyasını koyu bir yeşil tonuyla boyasak içini boyamaya gerek kalırmı acaba? yada iç dış farkedilir bi durum olurmu

İçine sanırım bişey denmez amma dışı mutlak değişir. o kadar zahmete girmişken hepsi bir elden çıksın bence tertemiz olur... yine soruşturun

febulent' Alıntı:
İçine sanırım bişey denmez amma dışı mutlak değişir. o kadar zahmete girmişken hepsi bir elden çıksın bence tertemiz olur... yine soruşturun

biraz soruşturdum içini boyamaya gerek yok boşuna masraf diyolar sonuçta yeşil diye ama dediğiniz gibi yapmışken komple yapmak lazım

febulent' Alıntı:
maskoto gezenbilir üyeleri için iyi bir indirim yapar sanırım :smiley: bu malzeme kasa içine kullanılıyor araç altına su pas ve ses içinde kullnılırmı ? yanıcımıdır ? alternatif başka bir malzeme varmı ? yeni gelen özellikle

ben maskoto dan bir yetkiliyle görüştüm defender araç içi kaplama için fiyat bilgisi bekliyorum fiyat geldiğinde gezenbilir için indirim isteğimide bizzat ileticem:smiley: söylediklerine göre ısı yalıtım özelliğide varmış,ama araç altına uygulanır mı diye sormak hiç aklıma gelmedi

Arkadaşlar Merhaba, yeni başlık açmadan önce eski konuyu canlandırabilirmiyim diye bir bakmak istedim. Defender alıp Kırmızı renk boyatmak istiyorum. lakin defender ın renk kodlarını nasıl bulabilriz daha doğrusu yanlış sordum. kodlar varda bu kodlara karşılık gelecek renkleri bizim sanayideki boyacıda olur mu yoksa ona benzer bir renk mi seçmek gerekir. daha önce paylaşılan linkteki siteler kapanmış ama misal alttaki linkte rek kodlarını buldum:

http://www.dingocroft.co.uk/acatalog/paint8.htm

burda misal kodu 390 olan portofino Red hoşuma gitti, ama ben bunu Ankaradaki sanayideki ustaya nasıl anlatırım. Defenderın boya kodlarına öre boya varmı türkiye de varsa marka model kod bilen var mıdır? yoksa boyacı ustamız göz kararı mı yapıyor veyahut bilinen bir arabanın misal vw golf gibi kırmızısını mı kullanıyor. orijinal renkleri bulma şansımız yok mudur?

konu hakkında beni aydınlatabilecek arkadaş varsa sevinirim.
Teşekkürler
Alkım.

Emre Bey, biraz kendim sordum kendim cevapladım olacak ama olsun burada paylaşmak istedim. bu gün sanayiye gittim ve boyacılarla konuştum ve sorumun cevabını aldım. şimdi yerli boyalar var duyo boya bunlardan piyasadaki arabaların renklerinden seçebiliyoruz, mesela ford focus ateş kırmızısı gibi en ucuzu da bunlar.

DSC_1325.jpg

DSC_1324.jpg

DSC_1323.jpg

Ekli dosyalar

• DSC_1327.jpg
    DSC_1327.jpg
    168.4 KB · Görüntüleme: 263

Orijinal renklerini bulamasaydım kafamdaki renk oydu evet Emre Bey, ancak gördüm ki üretilebiliyor, orijinaline sadık kalmak maksadıyla büyük olasılık defender ın kendi rengi olan 390 kodlu portofino kırmızısına boyatırım gibime geliyor :smiley:
misal bu kafamdakine çok çok yakın bir araç, kaput üstü sacın gri olması, belki ek olarak öne bir domuzluk, Rollbar artı sepet veya rollbarsız ama sepetli olabilir.

Ekli dosyalar

• Defender_90_red_0_1.jpg
    Defender_90_red_0_1.jpg
    104.9 KB · Görüntüleme: 280

voyvoda4' Alıntı:
Orijinal renklerini bulamasaydım kafamdaki renk oydu evet Emre Bey, ancak gördüm ki üretilebiliyor, orijinaline sadık kalmak maksadıyla büyük olasılık defender ın kendi rengi olan 390 kodlu portofino kırmızısına boyatırım gibime geliyor :smiley:
misal bu kafamdakine çok çok yakın bir araç, kaput üstü sacın gri olması, belki ek olarak öne bir domuzluk, Rollbar artı sepet veya rollbarsız ama sepetli olabilir.

Evet Emre Bey, renk seçimimi de zevk meselesi mi dersiniz gençliğime mi verirsiniz bilmiyorum artık ama ben kırmızıyı defenderın o köşeli hatlarına çok yakıştırıyorum cidden, sanırsam siz de profil fotoğrafınızdaki gri gibi yapmayı düşünüyorsunuz, güzel renk bir araştıralım onu da :smiley:

C6602 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,834
Kayıtlı Üye Sayımız
166,624
Kaydolan Son Üyemiz
turbotesisat

SON KONULAR

Geri