Teşekkürler
Aslında aramızda benden çok daha tecrübeli ve bilgili arkadaşlarımızda var, ama bir kısmı bıkkınlıktan, bir kısmı yanlış anlaşılmakdan bu tip mevzularda susuyorlar. Çünkü birisi çıkıp Defender nasıl bir araba dedimi kötü bişeyler yazarsanız , biriside çıkıp sen benim arabama nasıl kötü dersin vs vs diye başlayabilir. Geçmişte oldu böyle şeyler.
Ben 5-6 tane 4x4 sahibi oldum farklı marka ve modellerde ve hepsinde yaşadığım herşeyi dürüstçe anlatırım, fikirlerimi tecrübelerimi söylerim. Sahip olup kullanmadığım marka ve modellerinde %80 ine arkadaşlaırm sahip ve çoğunun sorunlarını avantajlarını dezavantajlarını, arazi performanslarını, maliyetlerini bilirim bu yüzden de her konuda uzman olmasamda çok konudada fikrim vardır.
Param ve yapmak istediğim off road türü o gün için neyse ona göre araba seçer ve kullanırım. Kullanmayacağım marka ve model 4x4 yok. Beni araziye götürsün ve keseme uysun gerisi önemli değil. bugün pajeroya biniyorum, dün discovery v8 di, yarın cherokee ye bineblirim yada lada niva ya. Önemli olan kesenize uyan ve sevdiğiniz aracı kullanmakdır. Defender birisi için hayatının aracıdır, onsuz yaşayamaz, birisine 1 saat kullandır iner ve bir daha binmemeye tövbe eder. En güzeli eğer imkan varsa acele etmeden almayı düşündüğünüz aracı hem kullanmanız her şartta, hemde gözlemlemeniz. Araçları o gün sahibi olanlara sorarsanız %90 i aracım iyi der. İyi olduğunu düşünmese zaten kullanmaz. O yüzden araçlar hakkında en iyi bilgileri eskiden o araçları kullanmış kişilerden alabilirsiniz.
Neyse gevezeliğim tuttu. Elimden geldiğince her türlü bilgiyi tecrübeyi zevkle paylaşırım bu yüzden burdayız.
saygılar , sevgiler