Defender Neden Pahallı? (Aynı fiyata Discovery'ler Defenderler var)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan deanvefikizgi Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 41
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 11,913

Etiketler
Ynt: Defender Neden Pahallı? (Aynı fiyata Discovery'ler Defenderler var)

_AHMET_' Alıntı:
disco lar braz daha lüxe kaçıyor arazi manasında yapılmamışları hiç bir yere gidemez deiyyorum ama kabileyeti kısıtlıdır defender ise standart haliyle bile birçok araçatan üstün arazi yetenekleri vardır yapılmamış bir defender la yapılmış bir disco orasındaki fark yakıt tüketimi disconun lüx olması parçasını defender a kıyasla pahalı olması ve defender kadar yaygın bir arac olmamasıdır ben olsam defender derim çünkü arazide lüxe gerek yok ve disco yapana kadar defender yaparım gidemeyeceği çıkmayacağı tepe geçemeyeceği yer kalmaz
saygılar
_AHMET_

25 000 e maledilen full yapılı bir discovery 1 v8 ile, 35 000 e maledilen defender v8 yada tdi ın arazi kabiliyeti arasında hiç fark yoktur. Parça fiyatları ve sağlmlıklarıda aynıdır. Discovery de ek olarak lüks ve az daha konfor vardır. Defender'a birisi arazi kabiliyeti daha iyi diye binerse aldanır. Defender'a sadece Defender sevdiği için biner insan. Defenderdan çok daha iyi ve sağlam arazi performansı olan türlü türlü araçları çok daha ucuz maliyete yapabilirsiniz. Ama bir insan Defender'a binmek istiyorsa onun tek ilacı sadece Defender almasıdır.

Tempus' Alıntı:
25 000 e maledilen full yapılı bir discovery 1 v8 ile, 35 000 e maledilen defender v8 yada tdi ın arazi kabiliyeti arasında hiç fark yoktur. Parça fiyatları ve sağlmlıklarıda aynıdır. Discovery de ek olarak lüks ve az daha konfor vardır. Defender'a birisi arazi kabiliyeti daha iyi diye binerse aldanır. Defender'a sadece Defender sevdiği için biner insan. Defenderdan çok daha iyi ve sağlam arazi performansı olan türlü türlü araçları çok daha ucuz maliyete yapabilirsiniz. Ama bir insan Defender'a binmek istiyorsa onun tek ilacı sadece Defender almasıdır.

Bravo Kürşat Bey çok yerinde bir açıklama yaptınız, benimde daha önce anlatmak istediğim buydu.

Bu arada hazır sizi yaklamışken birşey paylaşmak istiyorum. Uzun zamandır siteye baktığımızda sizin gibi konuda çok tecrübeli arkadaşlarımız var, özellikle LAND hakkında o kadar yorum yapacak üstadlar yok oldular sanki. Sizin haricinizde sanki site sustu yorum yapan dahi yok, aramıza yeni katılan arkadaşların araştırma içinde olduklarının da farkındayız fakat yardımcı olan pek kişiyide göremiyoruz.

Sizi gösterdiğiniz bu ince düşünceden dolayı kutlamak istiyorum.

Selamlar.

sertem41' Alıntı:
Bravo Kürşat Bey çok yerinde bir açıklama yaptınız, benimde daha önce anlatmak istediğim buydu.

Bu arada hazır sizi yaklamışken birşey paylaşmak istiyorum. Uzun zamandır siteye baktığımızda sizin gibi konuda çok tecrübeli arkadaşlarımız var, özellikle LAND hakkında o kadar yorum yapacak üstadlar yok oldular sanki. Sizin haricinizde sanki site sustu yorum yapan dahi yok, aramıza yeni katılan arkadaşların araştırma içinde olduklarının da farkındayız fakat yardımcı olan pek kişiyide göremiyoruz.

Sizi gösterdiğiniz bu ince düşünceden dolayı kutlamak istiyorum.

Selamlar.

Teşekkürler :smiley:

Aslında aramızda benden çok daha tecrübeli ve bilgili arkadaşlarımızda var, ama bir kısmı bıkkınlıktan, bir kısmı yanlış anlaşılmakdan bu tip mevzularda susuyorlar. Çünkü birisi çıkıp Defender nasıl bir araba dedimi kötü bişeyler yazarsanız , biriside çıkıp sen benim arabama nasıl kötü dersin vs vs diye başlayabilir. Geçmişte oldu böyle şeyler.

Ben 5-6 tane 4x4 sahibi oldum farklı marka ve modellerde ve hepsinde yaşadığım herşeyi dürüstçe anlatırım, fikirlerimi tecrübelerimi söylerim. Sahip olup kullanmadığım marka ve modellerinde %80 ine arkadaşlaırm sahip ve çoğunun sorunlarını avantajlarını dezavantajlarını, arazi performanslarını, maliyetlerini bilirim bu yüzden de her konuda uzman olmasamda çok konudada fikrim vardır.

Param ve yapmak istediğim off road türü o gün için neyse ona göre araba seçer ve kullanırım. Kullanmayacağım marka ve model 4x4 yok. Beni araziye götürsün ve keseme uysun gerisi önemli değil. bugün pajeroya biniyorum, dün discovery v8 di, yarın cherokee ye bineblirim yada lada niva ya. Önemli olan kesenize uyan ve sevdiğiniz aracı kullanmakdır. Defender birisi için hayatının aracıdır, onsuz yaşayamaz, birisine 1 saat kullandır iner ve bir daha binmemeye tövbe eder. En güzeli eğer imkan varsa acele etmeden almayı düşündüğünüz aracı hem kullanmanız her şartta, hemde gözlemlemeniz. Araçları o gün sahibi olanlara sorarsanız %90 i aracım iyi der. İyi olduğunu düşünmese zaten kullanmaz. O yüzden araçlar hakkında en iyi bilgileri eskiden o araçları kullanmış kişilerden alabilirsiniz.

Neyse gevezeliğim tuttu. Elimden geldiğince her türlü bilgiyi tecrübeyi zevkle paylaşırım bu yüzden burdayız. :smiley:

saygılar , sevgiler

Tempus' Alıntı:
Teşekkürler :smiley:

Aslında aramızda benden çok daha tecrübeli ve bilgili arkadaşlarımızda var, ama bir kısmı bıkkınlıktan, bir kısmı yanlış anlaşılmakdan bu tip mevzularda susuyorlar. Çünkü birisi çıkıp Defender nasıl bir araba dedimi kötü bişeyler yazarsanız , biriside çıkıp sen benim arabama nasıl kötü dersin vs vs diye başlayabilir. Geçmişte oldu böyle şeyler.

Ben 5-6 tane 4x4 sahibi oldum farklı marka ve modellerde ve hepsinde yaşadığım herşeyi dürüstçe anlatırım, fikirlerimi tecrübelerimi söylerim. Sahip olup kullanmadığım marka ve modellerinde %80 ine arkadaşlaırm sahip ve çoğunun sorunlarını avantajlarını dezavantajlarını, arazi performanslarını, maliyetlerini bilirim bu yüzden de her konuda uzman olmasamda çok konudada fikrim vardır.

Param ve yapmak istediğim off road türü o gün için neyse ona göre araba seçer ve kullanırım. Kullanmayacağım marka ve model 4x4 yok. Beni araziye götürsün ve keseme uysun gerisi önemli değil. bugün pajeroya biniyorum, dün discovery v8 di, yarın cherokee ye bineblirim yada lada niva ya. Önemli olan kesenize uyan ve sevdiğiniz aracı kullanmakdır. Defender birisi için hayatının aracıdır, onsuz yaşayamaz, birisine 1 saat kullandır iner ve bir daha binmemeye tövbe eder. En güzeli eğer imkan varsa acele etmeden almayı düşündüğünüz aracı hem kullanmanız her şartta, hemde gözlemlemeniz. Araçları o gün sahibi olanlara sorarsanız %90 i aracım iyi der. İyi olduğunu düşünmese zaten kullanmaz. O yüzden araçlar hakkında en iyi bilgileri eskiden o araçları kullanmış kişilerden alabilirsiniz.

Neyse gevezeliğim tuttu. Elimden geldiğince her türlü bilgiyi tecrübeyi zevkle paylaşırım bu yüzden burdayız. :smiley:

saygılar , sevgiler

Kürşat Bey tekrar merhaba;

Zaten forumun amacıda bu değil mi, her forum üyesi bilgi ve tecrübesini paylaşmak, yeterli bilgisi olmayanlarda bu tecrübe ve bilgilerden faydalanmak. Ben de daha önce değimdim, sizinde dediğiniz gibi bir çok arkadaşımız var her biri değişik modellerde araçlar kullanmakta, onların da araçları onlara özeldir.

Zaman herşeyi gösteriyor bize, sizin gibi ne kadar çok araç kullanırsak daha fazla da tecrübelerimiz oluşacaktır, sizin de bahsettiğiniz gibi bütçeye ve kullanım tarzınıza uygun aracı bulmak ve hazırlamak ta aracı alacak kişiye kalıyor.

Hepimizin gönlüne olsun herşey.

Selamlar.

defender için nev-i şahsına münhasır diyebiliriz

Konu eski ama soru guncel. Evet Defender fiyatlari son 3 yilda artti, Disco fiyatlari ise sabit.
Sebep basit, arz talep dengesi. Defender'in meraklisi talibi artip piyasadaki arac sayisi sinirli olunca fiyat yukseldi.

Yorumların bir çoğuna katılmıyorum . Defender ucuz ! Evet Defender ucuz , Yürüyebilir durumda bir dizel defenderi 10.000 tl ye alabilirsiniz, bu 4x4 çift şanzumanlı bir arazi aracı daha ne olacak ? Ondan sonrası hesap kitap meselesi . Alacağınız aracı nasıl bineceksiniz ? Sorunsuz ,risksiz Defender binmek istiyorsanız bu araca en az 20 -30 bin daha harcamanız gerekli , parçaların çoğu ithal ,işçiliği ağır ... Pahalı olanı uyduruk toplatılıp 20 -25 e satılan defenderlar bunları da almamak lazım.
Defender ,Disco gibi değil modeli geçmemiş , model güncel , Disco 2 ler değişti kasa kupa vs demode oldu , Defender öyle değil . 25 yıl önceki çamurluğuyla sıfırınınki aynı .Daha 20 yıl yedek parça derdi olmaz , Onun için masrafa değer, arazi performansı üst düzeyde , aksesuara çok uygun bir dizaynı var , adeta ne taksanız yakışıyor , lego gibi , herkes zevkine göre bir defender aksesuarlandırabilir .
Bazı parçaları pahalı olsada yine de Disco ve diğer arazi araçlarına nazaran parçalar ucuz , modüler yapısı , yerli imalat parçaların olması hep + avantajlar . Mesela ben km saati eskisini attım, 800 tl verip oriinal yerine yerli üretim sıfır km saatini yerine taktım şahane bir saat 100 tl civarı .
Bulun discoya yerli sıfır bir saat bakalım ?

Defender için yapılan kasa dizaynı nasıl oluyorda bu kadar uzun zaman değişime uğramadan devamlılığı sağlayabiliyor?
Çünkü öyle bir kasa uygulanmışki düşündüğünüz ve hayalinizdeki bütün extra ekipmanı gururla taşıyabilmekte , Aynı zamanda dikkatimi çeken bir konuda hem yurt içinde olsun hem yurtdışında Defender lar için daha fazla aksesuar mevcut böylesine takip edilen bir arazi arcının fiyat politikasıda bence yüksek olacaktır.
Saygılarımla

Ortalama 15 bin bütçeye,
köy yollarında ve patika türü yollarda doğada olmak için ailece, amatörce kullanılacak,
4x4 dizel,
4-5 kişilik ve ihtiyaç, eşya ve yiyecekleri taşıma alanı da olan,
Zaman zaman şehirler arası yolculukta yapabilecek,
Trafik ve kontrollerde, geçiş ve muayenede sorun yaratmayacak,
Mümkün olan en az masaraflı işletme maliyeti olan araç önerisi nedir?
Tecrübeli arkadaşlardan bilgi rica ederim.

Defender Dünya'nın en karizma arazi aracıdır....

Discovery için yorum yapmıyorum.
Sanırım çok uzun bir süre daha Discovery1 V8'e binecem...

Daha iyisini bulamıyorum çünkü....

Üzerine denemek istediğim tek araç var oda vx80 turbo dizel ancak o paraya 3 tane discovery 1 alırım aynı model...

O yüzden ondan da soğudum ben :smiley:

Hummer lar da hiç fena değil hani ;)

ict3055' Alıntı:
Defender Dünya'nın en karizma arazi aracıdır....

Discovery için yorum yapmıyorum.
Sanırım çok uzun bir süre daha Discovery1 V8'e binecem...

Daha iyisini bulamıyorum çünkü....

Üzerine denemek istediğim tek araç var oda vx80 turbo dizel ancak o paraya 3 tane discovery 1 alırım aynı model...

O yüzden ondan da soğudum ben :smiley:

Mercedes G Klasse gibi bir efsaneyi unutuyorsunuz sanırım.

MehmetTurk' Alıntı:
Hummer lar da hiç fena değil hani ;)

mstdgbkn' Alıntı:
Mercedes G Klasse gibi bir efsaneyi unutuyorsunuz sanırım.

Haklısınız cümle başında BENCE yazmayı unutmuşum...
Şimdi tekrarlıyorum....

"BENCE Defender Dünyanın En Karizma Arazi Aracıdır"

Mercedes G clas fena değil çünki kötü bir defender kopyası .

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,827
Kayıtlı Üye Sayımız
166,620
Kaydolan Son Üyemiz
questahotel

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR