Defender Motor Numarası Sorunu

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Drift Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 14
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 19,895

Drift

Ana Kamp
Merhabar arkadaşlar Defender 110 2.5 sahibiyim kaput içinde bulunan şaşi no, motor no vb özelliklerinin yazdığı etiketin üzerindeki motor no ile aracımının ruhsatında bulunan motor no tutmuyor ilk 4 hane doğru diğerleri hatalı bu 5 ayda muyane gidecem bu sorun çıkarırmı bu sorunu nasıl çözerim muyane gideceğim yer bugune kadar denk geldiğim zorlu muyane istasyonu binek 99 model aracımın bile katelozirini ağır kusur olarak gören bir yer. Şimdiden tşk ederim arkadaşlar.

Etiketler
Ynt: Defender Motor Numarası Sorunu

Arkadaşımın aracının ruhsatındaki şase numarasına bir rakam fazla yazılmıştı muayene istasyonunda ek1 mi ne öyle bir belge doldurup tespite gönderdiler ve düzelttirdi.Sizde önce muayene istasyonuna gidip sıkıntınızı anlatın onlar sizi yönlendirecektir.

Bu olay başka bir aracımdada başına gelmişti ruhsatı değişmeye kadar gidiyor bu durum muayane istasyonunda araçların motor numaralarını genelde bulamıyorlar ve hafif kusur olarak geçiriyorlar ama benim aliminyum etikette motor numarası ile ruhsattaki tutmuyor bu etiket üzerinde değişiklik yapılabilirmi muayanede sorun yaşamamak adına.

Kusura bakmayın dalgınlığıma gelmiş şase numarası zannedip cevap vermişim :-\ Benim daihatsu feroza aracımda da etikette şase ve motor numarası yazıyordu fakat onları kabul etmemişlerdi illede bloktaki numarayı göreceğiz demişlerdi. Dediğim gibi bende tüv muayene istasyonuna gidip sıkıntınızı bir anlatın bilgi alın.

alican4153' Alıntı:
Kusura bakmayın dalgınlığıma gelmiş şase numarası zannedip cevap vermişim :-\ Benim daihatsu feroza aracımda da etikette şase ve motor numarası yazıyordu fakat onları kabul etmemişlerdi illede bloktaki numarayı göreceğiz demişlerdi. Dediğim gibi bende tüv muayene istasyonuna gidip sıkıntınızı bir anlatın bilgi alın.

Öneriniz için teşekkür ederim. Alternatif fikirlere açığım arkadaşlar.

Bence Tuv a sormak başa iş çıkarır. Araç nerden alınmış? Eğer MKE çıkması bir araçsa MKE ile irtibata geçilip fatura üzerindeki numara düzeltilebilir ki benim bir aracımda hatalı bir rakamı öyle düzelttirmiştim.Hiç bişey yapmasanız da motor numarasının olduğu bölümü kirletip muayeneye öyle gitseniz daha iyi bence "motor no okunamıyor, hafif kusur" araç muayeneden geçer.

ndogru' Alıntı:
Bence Tuv a sormak başa iş çıkarır. Araç nerden alınmış? Eğer MKE çıkması bir araçsa MKE ile irtibata geçilip fatura üzerindeki numara düzeltilebilir ki benim bir aracımda hatalı bir rakamı öyle düzelttirmiştim.Hiç bişey yapmasanız da motor numarasının olduğu bölümü kirletip muayeneye öyle gitseniz daha iyi bence "motor no okunamıyor, hafif kusur" araç muayeneden geçer.

Motor numarası kaputun altındaki alimünyum etikette yanlış yazıyor motorun üzerindeki numara doğrudur belki ama nerede yazdığını bulamadım o etiketi söksem bir sıkıntı olurmu diye düşünüyorum

Westenhausun üstündeki etiketten bahsediyorsunuz sanırım , sökebilirsiniz diye düşünüyorum.

Selam etiketi kesinlikle sökebilirsin ve hatta fazla karmaşa olmaması için sökün benimde şase nosu ruhsatla uyusmuyordu mke daki bazı evraklara uyuyor ilk tescil farklı mmo dan onay aldım trafiğede basvurmustum mmo ya 150 tl bayıldıktan 1 gun sonrada aracı aldığım trafik subeden haber geldi orada kı kayıt ruhsatla aynı cıktı tuv de ek1 le onaylattım motor nosunu bulamadılar hafif kusur saydılar detay bilgi isterseniz 0533 3726297 arayabilirsiniz

Aracınız benzinli ise motor numarası ve şase numarasının olduğu yerler ekli dosyada tarif edilmiş. Kontrol edin eğer çakılı olan numaralar tutuyorsa etiketi sökebilirsiniz. Eğer çakılı olan numaralar tutumuyorsa etiketi sökmeniz bir şeyi değiştirmez.
Kolay gelsin.

defender benzinli motor şase no.jpg

Arkadaşlar güzel cevaplarınız için teşekkür ederim aracım dizel yinede aynı yerde olacağını varsayıyorum bir bakayım yarın muayane giderken kesinlikle etiketi sökmem gerekiyor.

Etiket üzerindeki motor numarası bir anlam ifade etmez çünkü önceden motor değiştirilmiş olabilir. Benim aracımda aynı durumda muayeneye gitti, etiketle motor no farklı, memur her ikisinide gördü bir sorun çıkmadı. İstenirse sökülebilir aslolan motor üzerine ve şasi üzerine çakılan seri numaralarıdır. Kazasız ve bol çamurlu günler dilerim.

Quasar' Alıntı:
Etiket üzerindeki motor numarası bir anlam ifade etmez çünkü önceden motor değiştirilmiş olabilir. Benim aracımda aynı durumda muayeneye gitti, etiketle motor no farklı, memur her ikisinide gördü bir sorun çıkmadı. İstenirse sökülebilir aslolan motor üzerine ve şasi üzerine çakılan seri numaralarıdır. Kazasız ve bol çamurlu günler dilerim.

Teşekkür ederim iyi dilekleriniz için şase numarasu okudum bir sıkıntı yok etiketi her ihtimale karşı söküp muayene sokacam aracı

Merhabalar konu biraz eski olmus ama bende tedastan cikma bir defender aldim cekme belgeli arac su an ve 1 haftaya kadar onarimi bitip muayneye gidecem aracin etiketteki ve ruhsattaki numaralari tutuyor fakat motor no bulamiyoruz araca kurumdayken puma motor atmislar motor no okunamiyor muaynede problem cikar mi acaba acil yardim ederseniz sevinirim endiseleniyorum simdiden

mert kose' Alıntı:
Merhabalar konu biraz eski olmus ama bende tedastan cikma bir defender aldim cekme belgeli arac su an ve 1 haftaya kadar onarimi bitip muayneye gidecem aracin etiketteki ve ruhsattaki numaralari tutuyor fakat motor no bulamiyoruz araca kurumdayken puma motor atmislar motor no okunamiyor muaynede problem cikar mi acaba acil yardim ederseniz sevinirim endiseleniyorum simdiden

Benim orjinal motordu bi sorun çıkmadı daha doğru motor no aramadılar bile.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,743
Kayıtlı Üye Sayımız
166,559
Kaydolan Son Üyemiz
Sercantetik

SON KONULAR

Geri