Defender Kullanımı

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan rusman Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 15
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 12,159

rusman

Yeni Üye
Arkadaşlar Merhaba

Babam TEDAŞ emeklisi. Kurumdan kalma DEFENDER sevdası var fakat hiç tecrübe etmemiştir. Şu an kangoo kullanıyor. 1991 Model 110 2,5 Dizel (TD değil) Defender baktık. Araç motoru yeni yapılmış, araç hakkında teknik olarak referans aldık. Benim bazı konularda biraz endişelerim var. Bu konuda aydınlatırsanız sevinirim.

Not: Babam Aralık-Mart Aylarında istanbulda, diğer zamanlar Giresun da Köyde geçirecektir. Bu aracı alırsak, orada bırakacak, istanbula getirmeyecek. Araç Köyde kullanılacak, Haftada bir 40 km çarşıya gidip gelecektir. (Köy yolları kısmi stabilize ve bazı yerlerde soğuk asfalt)

1. Tur'u nasıldır? Şehir içi Kullanımı, Park etme v.b rahat mı? (Baktığımız araç hidrolik direksiyon)
2. Yakıt Tüketimi Nasıldır?
3. Uzun yol gidişi nasıl olur, uzun yolda sıkıntı çıkartır mı? (1.000 KM)
4. Güvenlik durumu nasıldır? Kolay çalınma ve çalıştırılma durumu nedir.

Teşekkürler

Etiketler
Ynt: Defender Kullanımı

90model düz dizel defender kullanıyorum.
Şehiriçinde sıkıştıran yok, yol kesen yok, makas atan yok :smiley:
Yakıt tüketimi sürüşe yüke rampaya göre çok değişken...(ÖR: 5kişi ve kamp malzemesi ile ava gidiyoruz, uzun yol ve rampa olunca yakıt artıyor, malum düz dizel çekmeyince mazotu katlediyor.)
Uzun yolda rampa harici 90-110km arasında muhabbet ederek gitmek iyi oluyor, sonuç olarak gideceğiniz yere ulaştırır.
Güvenliği her araç gibi, bakımı yapılmış lastikleri iyi ise normal şartlarda iyidir.
Kolay kolay çalınacağını sanmıyorum, malum her araç çalınabiliyor ama...

Ek:Şahsi görüşlerimdir.

rusman' Alıntı:
Arkadaşlar Merhaba

Babam TEDAŞ emeklisi. Kurumdan kalma DEFENDER sevdası var fakat hiç tecrübe etmemiştir. Şu an kangoo kullanıyor. 1991 Model 110 2,5 Dizel (TD değil) Defender baktık. Araç motoru yeni yapılmış, araç hakkında teknik olarak referans aldık. Benim bazı konularda biraz endişelerim var. Bu konuda aydınlatırsanız sevinirim.

Not: Babam Aralık-Mart Aylarında istanbulda, diğer zamanlar Giresun da Köyde geçirecektir. Bu aracı alırsak, orada bırakacak, istanbula getirmeyecek. Araç Köyde kullanılacak, Haftada bir 40 km çarşıya gidip gelecektir. (Köy yolları kısmi stabilize ve bazı yerlerde soğuk asfalt)

1. Tur'u nasıldır? Şehir içi Kullanımı, Park etme v.b rahat mı? (Baktığımız araç hidrolik direksiyon)
2. Yakıt Tüketimi Nasıldır?
3. Uzun yol gidişi nasıl olur, uzun yolda sıkıntı çıkartır mı? (1.000 KM)
4. Güvenlik durumu nasıldır? Kolay çalınma ve çalıştırılma durumu nedir.

Teşekkürler

Merhaba,

1. Defender in turu iyi degildir. Dolayisi ile sehir ici kullanimi park etme vs rahat degildir. Dar yollarda porselen dukkanindaki fil gibi olursunuz.
2. Duz dizelin yakit tuketimi fena degildir. Ama performansida dusuktur.
3. Uzun yolda - arac bakimli ise - sorun cikarmaz. Cikarsa bile cok kolay tamir olur. Ama uzun yolda - arac yavas ve gucu sinirli oldugundan - 1000 KM yol yapmak oldukca zahmetlidir.
4. Surus guvenligi cok yuksek degildir. Ve aslinda kolay calinir - teknolojisi cok yuksek olmadigindan.

Dolayisi ile is makinasi olarak kullanmayacaksaniz yada gercekten sevdali degilseniz, almanizi onermem. Mutlaka 4 ceker bir arac ariyorsaniz Defender yerine ikinci el bir suzuki filan almanizi tavsiye ederim. Onlar daha otomobil surus standartlarina yakin araclar.

Kolay gelsin.

Verdiğiniz bilgiler için teşekkürler arkadaşlar. Biraz daha düşünüp karar vereceğiz.

93 model benzin + LPG defender kullanıyorum. Sorularınıza gelince:
1.Şehir içi kullanımı,park etme vs gibi konularda asla bir otomobil konforu ve rahatlığı beklemeyin. Özellikle dar yollarda oldukça zorlanırsınız. Bu konuda tek artısı ise aracın heybetli olması,diğer araçlar kaçıyor sizden :smiley:
2.Yakıt tüketimi için dizeller konusunda bir yorum yapmam güç ancak yine de otomobil ekonomisi beklemeyin derim :smiley:
3.Araç bakımlı ise uzun yolda sorun çıkarmaz,ancak 1000 km yolu defenderla gitmek sizi biraz yoracaktır kuşkusuz.
4.Elbette çalınır :smiley: Ancak ben otomobil hırsızı olsam defender çalmak yerine binek araç çalmayı tercih ederdim :smiley:
Şaka bir yana gerçekten doğaya ve off road a tutkunsanız alın defender'ı. Yok biraz da konfor keyif vs derseniz bütçenize uygun 2.el Japon'lara göz atın...Şimdiden hayırlı olsun.

tricknick' Alıntı:
Merhaba,

1. Defender in turu iyi degildir. Dolayisi ile sehir ici kullanimi park etme vs rahat degildir. Dar yollarda porselen dukkanindaki fil gibi olursunuz.
3. Uzun yolda - arac bakimli ise - sorun cikarmaz. Cikarsa bile cok kolay tamir olur. Ama uzun yolda - arac yavas ve gucu sinirli oldugundan - 1000 KM yol yapmak oldukca zahmetlidir.
4. Surus guvenligi cok yuksek degildir. Ve aslinda kolay calinir - teknolojisi cok yuksek olmadigindan.

Dolayisi ile is makinasi olarak kullanmayacaksaniz yada gercekten sevdali degilseniz, almanizi onermem. Mutlaka 4 ceker bir arac ariyorsaniz Defender yerine ikinci el bir suzuki filan almanizi tavsiye ederim. Onlar daha otomobil surus standartlarina yakin araclar.

Kolay gelsin.

+1

standart bir defender eğer hidrolik direksiyonlu ise şehir içinde bence sıkıntısızdır. 2 yıl sürekli istanbul trafiğinde kullandım. hatta köprü tamire girdiği yaz haftada 3 gün bakırköy tuzla arasında git gel yaptım. 2 kez antalya sayısını hatırlamadığım kadar da ist- çanakkale gezilerim oldu sıkıntısız. ama bunları yaptığımda araç standart vaziyette lastikler a/t di. tabiki kullanımı binek araç konforunda ve rahatlığında değil ama alışınca çok ta sorun olmadı benim için.
ama araç yükseldikten sonra o rahatlık kalmıyor. spacer ve ofsetli jant lardan sonra tur çapı çok farkediyor ve bu park ve köşe dönüşler için çok büyük sıkıntı oluyor. ekstrem lastiklerle şehir içinde dolaşmak traktörle mahallede tur atmak gibi. standart halde 11 lt/100 km yakıyordum, şu an daha sık arazi ye girdiğim için hesabını bilmiyorum :smiley: dizel defender neredeyse binek benzinli kadar yakıyor. bu da bence ekonomik.

tricknick' Alıntı:
Merhaba,

Kolay gelsin.

Bu beyfendiye tamamen katılıyorum.

Yaklaşık 2 yıldır 1991 model düz dizel 110 defender sahibiyim. Turu az ve hantaldır. Ama kimse hız yapmak için defender almaz. Şehir içi kullanımı çok rahattır. Zira yol otomatikman açılır. Ziranın zirası bizde geçiş önceliği sağı boş olanda değil aracı büyük olandadır ve defender büyük bir araçtır. Bir de ... her yerde hayran bakışların hedefi olursunuz. Alın derim. Yakıt, yaklaşık 10,5 lt/100 km. tüketiyor. Ama Giresun'un dağ yollarında 12-13 lt.nin altına ineceğini sanmam.

Pazartesi günü 2.5 düz dizel hidrolik direksiyon ve 35 inç lastik takılı araçla Antalya Mersin arası geldim şehir içindede biraz gezdik 560 km lik yolu ortalama 250 tl lik mazotla tamamladık Antalya Mersin arasını bilen bilir yolun ne kadar kötü ve rampalı olduğunu,otobüs 10 saatte gider biz 9 saatte bunun 1,5 saati dinlenmeyle geldik,araç beni yormadı ama teker gürültüsü duyma kaybı yaşattı ;D

TUĞRUL' Alıntı:
Pazartesi günü 2.5 düz dizel hidrolik direksiyon ve 35 inç lastik takılı araçla Antalya Mersin arası geldim şehir içindede biraz gezdik 560 km lik yolu ortalama 250 tl lik mazotla tamamladık Antalya Mersin arasını bilen bilir yolun ne kadar kötü ve rampalı olduğunu,otobüs 10 saatte gider biz 9 saatte bunun 1,5 saati dinlenmeyle geldik,araç beni yormadı ama teker gürültüsü duyma kaybı yaşattı ;D
Dişli oranı neydi aracın?

Standart Defender 110 2.5 (benzin ve düz dizel) oranı 1.67'dir (LT230 için)
300Tdi ve V8'lerin 1.41
90 V8'lerin 1.22

Düz dizel 1.22 ile 35" lastikleri çeviremez.

Tavsiyeleriniz için tekrar teşekkür ederim. Suziki v.b. araç bakmaya başladık.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,743
Kayıtlı Üye Sayımız
166,559
Kaydolan Son Üyemiz
Sercantetik

SON KONULAR

Geri