Defender Kalorifer

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan ONTURK Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 26
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 9,717
Ynt: Defender Kalorifer

abi öyle diyorsunda. 40 derece güneşin altında 2-3 saat aliminyum bir arabayı serinletmek biraz zor olur herhalde. :D

Etiketler

Isı vermeme sebeblerı:
1- Aracın termostatı ya bozuktur yada hıc yoktur. Motor sıcaklıgı yukselmez, kalorıfere gelen su soguk oldugu ıcın hıcbır ıse yaramaz. Defenderda motor sıhatlı ıse 82 lık termostat takılıp duzenlı calıssada kısın radyatorun onunu kapatmadan motor ısınmaz. ( termostat ford gurubu ıle aynıdır )
2- Kalorıfere gıren su lpg nın kafasının cıkısından alındıysa motor suyuna gore bırazdaha soguk olacaktır. Olumsuz yonde etkıler.
3- Kalorıfer petegı tıkanmıstır. Sokulup sırke veya antıfırızle doldurulup bır gun beklenebılır veya sısletılebılır. Radyator curukse mutlaka su kacırmaya baslar. ( kırec temızlenır ve su kacagı baslar )
4- Motor blogunun ustunde bulunan su gırıs ve cıkısı ters takılmıstır.
5- Kalorıfer petegının dıs yuzeyı zamanla toz ve topraktan tıkanmıstır.
6- fan normal devrınden daha az devırle donuyordur.

Ben izmirde tenteli 110 kullanıyorum. Hic ihtiyac duymadım. Bana atılmış olan mesajı aldım fakat forumda yeni oldugum için mesaj atamıyorum. Telefonum 0-532-4887375 sorduğunuz soru ile ilgili görüşmek isterim başınıza yanlış işler gelmesin. Biz yeterince yandık.

MSOUBP' Alıntı:
Ben izmirde tenteli 110 kullanıyorum. Hic ihtiyac duymadım. Bana atılmış olan mesajı aldım fakat forumda yeni oldugum için mesaj atamıyorum. Telefonum 0-532-4887375 sorduğunuz soru ile ilgili görüşmek isterim başınıza yanlış işler gelmesin. Biz yeterince yandık.

Sizi uygun zamanda rahatsız edeceğim.

Ama tahminim doğru sanırım

:smiley:

vosdost' Alıntı:
İzmirli defendercılar bulusuyor :smiley: :smiley:

Güzel fikir Hemen defender konu başlığı altında yeni bir topic açıyorum şu izmir li defender cılarla bir tanışma organizasyonu yapalım.

:smiley:

Merhaba,

Kalorifer sıkıntısını yıllar önce yaşadım ve Çorum'u da inceledim, ancak ucuz olmasına rağmen, çok gürültülü olduğu için vazgeçtim. O zamanlar Renault 9 kaloriferinin peteğini takdırdım ve sonuç başarılı oldu. Tek sıkıntı geç ısınmak. Ancak kesin çözüm tabiiki Vebasto, ama o da hayli pahalı.
Kolay gelsin.
Atıf Tezerten
110 defender 300tdi

Malum kış geldi, şimdi en nihai karar orjinali söküp yerine çorumu takıp içeri üfletmek sanırım.Taban ısıtma içinde arkaya bir tane atmakta fayda olur sanırım.

Konuyu açan arkadaş muhtemelen kalorifer sorununu halletmiştir ancak yeni takipler için tecrübemi paylaşayım .
2 defenderim var , birini 2 yıl önce topladım diğeri bitmek üzere . İlk aracımın kaloriferi çalışmıyordu üzerinde durmadım burda okuduklarımdan adam olmayacağını düşündüm ve yeni topladığım aracım için bir çorum kaloriferi aldım . Motorcu ve kaportacı ustalarım çorumun gereksiz olduğunu söyledi derken ilk aracımın kaloriferini 15-20 gün önce elektrikçiye baktırdım , toplayan hıyar bağlantılarını yapamamış kaloriferi bu elektrikçi çalıştırdı . Motor soğuk çalışıyordu motorcu ustam termostatı yükseltti , motor ısısı şimdi 75 dreeceye kalkıyor . Defenderin orijinal kaloriferi kabini fırın gibi ısıtıyor . Yeni araca çorum takmaktan vaz geçtim . Belki Kars gibi , Van gibi Erzurum gibi aşırı soğuk illerimizde yetersiz olabilir ancak geri kalanı için gayet yeterli bir kalorifer .

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,670
Kayıtlı Üye Sayımız
166,523
Kaydolan Son Üyemiz
musa kula

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR