Defender İçin Yardım

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan ugur Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 28
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 6,607

ugur

Yeni Üye
Web
http
Niva kullanıyorum kalabalık olarak çıkmak gerektiği zamanlar aracım yeterli gelmiyor.Defender alamk istiyorum ama araç hakkında yeterli bilgim yok.Ben Niva ile 50 cm karda ve 700 kg yükle kullanıyorum bu konuda çok memnunum ama fazala kişi taşıyamamaktan üzgünüm.
Defender zor şartlarda nivanın verdiği performansı bana verebilirmi?
Hız benim için önemli değil sadece zor şartlarda mesla 50 cm karda dik rampalarda (deniz seviyesinden 1400m yüksekliğe ve bozuk yollarda)beni gitmek istediğim yer ulaştırabilirmi.Gideceğim yere geç gideyim ama gideyim istiyorum.
Bu konuda bana yardımcı olursanız çok sevinirim.

Etiketler
Ynt: Defender İçin Yardım

Niva hafif bir araçtır, Defender'ın Niva kadar iyi tırmanmasını istiyorsanız bayağı bir modif yapmanız gerekir, ön-arka kilit gibi, yine de 2 tondan fazla ağırlığa sahip bir aracın 1200kg. lık bir araç kadar çevik olmasını beklemek yanlış olur ama 32"-33" ebadında geniş lastik ile Nivanın geçemeyeceği karlı zeminlerden de diff. yüksekliği avantajı ile geçebilir ama hantal araçtır itince Niva gibi yerinden oynamasını beklemeyin :smiley:

5 - 6 aydır defender 110 kuLLanıyorum.. önceki yorumda yazılanlara katılıyorum. çevik bir araç değiL.. ama kalabalık olunca sığabildiiniz kadar binebiliyosunuz.. ben arabayı kartepede kullanıoyrm, yani hep kardayım.. hiç mahçup etmedi.

efe_41' Alıntı:
5 - 6 aydır defender 110 kuLLanıyorum.. önceki yorumda yazılanlara katılıyorum. çevik bir araç değiL.. ama kalabalık olunca sığabildiiniz kadar binebiliyosunuz.. ben arabayı kartepede kullanıoyrm, yani hep kardayım.. hiç mahçup etmedi.
efe_41 selamlar defender 110 da kilit varmı...

var
ama sadece ön ile arka difransiyelleri kitliyor yani ön tekerlek döndüğünde arka tekerleklerde döner.

Benim kafama yatmıyan bir konuda ortadan kilit. 110 defender karavan kulanıcısıyım.Ortadan kilit % 50 ön % 50 arka saftlara güç iletmek için dizayn edilmiştir. Fakat normal bir difransiyalde bir teker patinaja geçtiğinde diğer tekere hiçbir güç aktarılmamaktadır. Yani araç ön ve arka tekerlerden birer tanesi patinaja kaldığında güç aktarılan bir teker olmuyor. 4 teker çamura girdiğinizde yapacak birşey kalmıyor gibi. Ne anladık o zaman orta kilitten :smiley:))

Orta diff kilidi, ön ve arkayı ayırmak için kullanılıyor. Eğer 4 teker de çamurda güç kaybı yaşıyorsa, durursun... en yakındaki arkadaşından yardım istersin. Kimse yoksa (ki araziye tek başına çıkılmaz!), en yakın sabit noktadan kendini vinçle çekersin. Vinç yoksa ya da sabitleyebileceğin bir nokta yoksa; "keşke zamanında arka diff'e kilit taktırsaydım, şimdi bu çamurda takılı kalmazdım" dersin... :smiley:

Tabii ki. LR'lerde merkezi kilit standarttı. RR serisini bilmiyorum ama, Discovery'de 2005 yılından bu yana arka diff kilit de standart olarak geliyor.

Başka marka araçların bazılarında ön ve arka diff kilidi standart olarak sunuluyor. Toyota bu uygulamayı eski bir kaç modelinde yaptığını bildiğim markalar arasında.

Land Rover defender ların standart olarak arka dif kiliti olmaması bence çok büyük bir eksiklik. Seri üretimde dif kilitinin mağliyetinin aracın fiyatını büyük bir miktarda etkilemiyecektir. Land Roverın bu masraftan kaçınmaması gerekirdi.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,760
Kayıtlı Üye Sayımız
166,576
Kaydolan Son Üyemiz
Atakan Usun

Çevrimiçi üyeler

SON MESAJLAR