Defender İçin Ucuz Yükseltme Kiti

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan foremost Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 33
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 21,451
Ynt: Defender İçin Ucuz Yükseltme Kiti

ebay'de gezinirken şöyle birşey gördüm belki fikir verebilir....

http://cgi.ebay.co.uk/1-inch-suspension-spacers-Land-Rover-Defender-110-only-/350292872264?cmd=ViewItem&pt=UK_CarsParts_Vehicles_CarParts_SM&hash=item518f150c48

saygılar...

Etiketler

yada bu

http://cgi.ebay.co.uk/Land-Rover-Defender-1-Inch-Nylon-Spring-Spacer-Set-/280475606351?cmd=ViewItem&pt=UK_CarsParts_Vehicles_CarParts_SM&hash=item414da61d4f

mu7y' Alıntı:
yada bu

http://cgi.ebay.co.uk/Land-Rover-Defender-1-Inch-Nylon-Spring-Spacer-Set-/280475606351?cmd=ViewItem&pt=UK_CarsParts_Vehicles_CarParts_SM&hash=item414da61d4f
yükseltme kiti kullanmanın 2 amacı var birincisi aracı mevcut haliyle (akslar hariç) altını yükseltmek ikincisi ve bence daha önemlisi ise daha büyük lastikleri takabilme imkanı dolayısıyla akslar dahil daha fazla yükseltebilmek .... bu linklerdeki 1 inch yükselten parçalarla 2 amacınada hizmet etmeyecektir.. bence en az 2 inch olmalı

bülent bey yaptırdığınız malzeme sert plastık bir malzeme sanırım bizim ebayda gördüklerimizle benzerlik taşıyor bunlarda onların yerine kullanılabilir diye düşünüyorum peki bu yüksetmeden sonra fren hortumlarıda değiştimi yoksa gerek kalmadımı

uğurlu oluyor uğultu konusunda pek fark yok nasıl olsa çok fazla rüzgar giriyor altına ve MT lastik
fren hortumları değişmedi
çok araştırıp kafanızı karıştırmayın deneyin bakın tornacı

Bülent Bey Merhaba;

Benim aracımında sol tarafa 4-5 santim yatık durum da, sizin yaptığınız işlemle sanırım bu duruma da çözüm bulabilirz diye düşünüyorum.

Konu başlığı açılalı bayağı bir zaman olmuş ama konu tam kıvamına gelmiş ve kimse yazmamış bir daha. Siz bu işlemi yaptırdığnız için izin verirseniz size bir kaç sorum olacak, deneyimlerinizden faydalanmak isterim.

1. Bu işlemi kaç cm yükseklik için yaptırdınız?

2. Yükseltme yaptırdıktan sonra amortisör değişimine gerek var mı?

3. Amortisörlerin boyu kurtarıyor mu?

4. Yükseltme yaptırırken araçta başka parçalarında değişimine gerek kalıyor mu?

5. Lastik ebatları bu işlemde ne kadar önemli, 265x70x16 lastikte sorun yaratır mı?

6. Toplamda bu işlemlerin maliyeti size kaça mal oldu?

7. İşlemler yapıldıktan sonra hiç sorunla karşılaştınız mı?

Umarım sizi bunaltmamışımdır.

Teşekkür ederim, selamlar.

6-7 cm kadar yükseldi
hayır gerek yok
evet hiç bir problem yok
hayır
5. Lastik ebatları bu işlemde ne kadar önemli, 265x70x16 lastikte sorun yaratır mı?
bende aynısı 2657516 brigstone mt var
100 tl teflon getler tuttu 20 tl takılmasına verdim
hayır hiçbir sorun olmadı ama yine de çok sert virajlara yüksek hızlarda girmeyin
yakıt tüketimi artıyor direksiyon sertleşiyor ve dönüş açışı genişliyor tabiki lastikten ötürü

Umarım sizi bunaltmamışımdır. kesinlikle hayır

ben Teşekkür ederim, selamlar.
[/quote]

P1110538.jpg

kokteknik' Alıntı:
6-7 cm kadar yükseldi
hayır gerek yok
evet hiç bir problem yok
hayır
bende aynısı 2657516 brigstone mt var
100 tl teflon getler tuttu 20 tl takılmasına verdim
hayır hiçbir sorun olmadı ama yine de çok sert virajlara yüksek hızlarda girmeyin
yakıt tüketimi artıyor direksiyon sertleşiyor ve dönüş açışı genişliyor tabiki lastikten ötürü

Umarım sizi bunaltmamışımdır. kesinlikle hayır

ben Teşekkür ederim, selamlar.

Bülent Bey verdiğiniz cevaplar için çok teşekkür ederim, soru cevap şeklinde olmuş gibi oldu ama lütfen kusuruma bakmayın. Verdiğiniz bilgiler ışında sizin yapmış olduğunuz yolu tercih edeceğim, anladığım kadaruyla sizdeki araçta hidrolik direksiyon yok. Direksiyon ağırlı zaten vardı onun üzerine birde bu yükseltmeyi yaptıktan sonra mı tekrar ağırlaşıyor onu anlayamadım, birde dönüş çapı dah mı kötü oluyor eskisinden.

Tekrar teşekkür ederim.

getten ötürü değil ama lastik ebadı yüzünden direksiyon ağırlaşıyor ve dönüş açışı genişliyor park yerinden çıkışlarda zorlanıyorsunuz

kokteknik' Alıntı:
getten ötürü değil ama lastik ebadı yüzünden direksiyon ağırlaşıyor ve dönüş açışı genişliyor park yerinden çıkışlarda zorlanıyorsunuz

Benim direksiyon neden bu kadar ağır anlaşıldı, bende ki lastik ebatlarından, 265x70x16.

Teşekkürler.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,787
Kayıtlı Üye Sayımız
166,602
Kaydolan Son Üyemiz
aytar6363

SON KONULAR

Geri