Ynt: Defender için Hidro Vinç Montajı Yapan Var mı? ( Nasıl Yapılır)
vosdost' Alıntı:
Yavuz hocam;
Hidrolik pompasının sürekli çalışması hortumlarda basınca sebeb olmuyor. Kulanda kolu 3 yollu vana mantığıyla çalışıyor. Orta konumda depodan aldığı hidroliği tekar depoya basıyor. Diğer iki yönde ise hidromotorun ters ve düz yönde çalışması için hidromotora basıyor. Ve hidromotorun çıkısında yük varsa hortumlara yük biniyor. İş makinaları gibi hidrolik sisteme sahip olan araçlarda hidrolik pompa sürekli devrededir. Devre dışına çıkarmak için ayrı bir sistem kullanmıyorlar.
Vinç olacaksa ya mekanik yada hidrolikli olması gerekir.
Ben öyle düşünüyorum. Hatta Kamaz 6x6 araçta aaracın arkasında sanzıman çıkıslı bir vinç görmüstüm. Vinç halatı koparmıstı. Ve o çelik halatı koparacak gücü tahmin edemiyorum.
10 tane 4x4 aracı çamurdan söker alır herhalde.
Hidrolikleri aha önce inceledim ama hem ekonomik değil hemde motorun mutlaka çalışır durumda olması şartı var. Kullanımıda çok yaygın değil.
Mekanik kesinlikle güzel bişey ama seri 3 için bence lüzumsuz, unimog , kamaz vb. olsa tamam .
Hidroliklerin hazır kitleri var en ünlüsü mile marker, direksiyon pompasını kullanıyor.
10000 libre nin özellikleri, belki farklı bir fikir verir, frenleme tertibatı vb. çok önemli sadece halatı çekmesi yetmiyor.
[attachment=1]
Part Number: MIL70-50050C
* Rated Line Pull: = 10500 lbs.
* Voltage: = Additional Kit Needed, Call Us for vehicle specific adapter If needed
* Motor: = 17.9 Cubic Inches
* Remote Control: = 12 ft. Lead
* Gear Ratio: = 6:1 low/1:1 high
* Size: = 22.14 in. X 6.5 in. X 7.8 in.
* Weight: = 93 lbs.
Features:
Freespooling. Mechanical Lock. Sealed against the elements. Can use underwater. Corrosion resistant, Stainless Steel Tie Bars and Fasteners. Reversible mounting.
Specifications
# Part Number: 70-50050C
# Rated Line Pull: 10,500 lbs.@1500 PSI (single line) (4,770 kgs.)
# Gear Train: Planetary
# Gear Ratio: 6:1 (low gear), 1:1 (high gear)
# Motor: 17.9 C.I. Hydraulic
# Cable: 3/8 x 100' (14,400 nominal)
# Drum Size Diameter: 2.5 (6.4cm)
# Drum Size Length: 9 (23cm)
# Total Shipping Weight: 93 lbs.
# Bolt Pattern: 10 x 4.5 (4 bolts, 3/8)
Note: Must use 34 Series Valve kit to be operated from OE Power Steering Pump.