Defender için Hidro Vinç Montajı Yapan Var mı? ( Nasıl Yapılır)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan adrenalim Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 48
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 18,683
Ynt: Defender için Hidro Vinç Montajı Yapan Var mı? ( Nasıl Yapılır)

Yok ben buldum çözümü aracam bir el çalaskarı zincirinide biraz uzattımmı tamamdır :smiley:)) sağdaki

1.jpg

Etiketler

bişey icat etcezya ona uğraşıp duruyoruz yavuz sende yani.. ;D ;D ;D HAKLISIN

yavuz-çelikel' Alıntı:
bişey icat etcezya ona uğraşıp duruyoruz yavuz sende yani.. ;D ;D ;D HAKLISIN

Hidrolik doğru yöntem değil, mekanik biraz daha mantıklı, arıza olasılığı çok düşük ama motorun çalışmama durumunda yine devre dışı, tüm dünya elektrikliye döndü, araç çok çok ağır olursa elektrik yeterli olmuyor, mecburen mekanik kullanılıyor.

discovery-V8' Alıntı:
Çalışmaz bu, boşuna uğraşmayın, motorun sürekli çalışır durmda olması herzaman mümkün değil, hortum patlatır, sızdırır, tam ihtiyaç anında devredışı kalır.

700 tl ye elektrikli vinç var piyasada , al 3-5 sene kullan , ister öne ister arkaya ister tavana tak . ;D ;D

Yavuz hocam;
Hidrolik pompasının sürekli çalışması hortumlarda basınca sebeb olmuyor. Kulanda kolu 3 yollu vana mantığıyla çalışıyor. Orta konumda depodan aldığı hidroliği tekar depoya basıyor. Diğer iki yönde ise hidromotorun ters ve düz yönde çalışması için hidromotora basıyor. Ve hidromotorun çıkısında yük varsa hortumlara yük biniyor. İş makinaları gibi hidrolik sisteme sahip olan araçlarda hidrolik pompa sürekli devrededir. Devre dışına çıkarmak için ayrı bir sistem kullanmıyorlar.
Vinç olacaksa ya mekanik yada hidrolikli olması gerekir. :smiley: Ben öyle düşünüyorum. Hatta Kamaz 6x6 araçta aaracın arkasında sanzıman çıkıslı bir vinç görmüstüm. Vinç halatı koparmıstı. Ve o çelik halatı koparacak gücü tahmin edemiyorum. :smiley: 10 tane 4x4 aracı çamurdan söker alır herhalde. :smiley:

meriçbager' Alıntı:
Bu listedeki fiyatlar aynen doğrudur. Fakat aynı malzeme ile ve bütün işçiliği kendimiz yapar isek 1000 liranın altına maledeceğime inanıyorum.

Yukarıdaki listede 100 kw hidromotor yazmışsın o 100 wattır yanlış olmuş yoksa bir araç motoru kadar büyük bir şey olur.

Eli anahtar tutan, Torna tezgağından az çok anlayan off road çu 1000 liranın altında mal etmesi normaldir. :smiley: Hatta redüktörü 2. el bile alabiliriz.
100 kw = 100 w Yanlış hatırlama sonucu bu eşitliğe ulaşmışım :smiley:

74 Seri 3 ün işi az kaldı ( lpg-vize-ruhsat) Sonra 1-2 hafta maddi yönden mola. Ve daha sonra yolum hurdacılara ve tornacı Arif Amcaya düşücek. :smiley: :smiley:

vosdost' Alıntı:
Eli anahtar tutan, Torna tezgağından az çok anlayan off road çu 1000 liranın altında mal etmesi normaldir. :smiley: Hatta redüktörü 2. el bile alabiliriz.
100 kw = 100 w Yanlış hatırlama sonucu bu eşitliğe ulaşmışım :smiley:

74 Seri 3 ün işi az kaldı ( lpg-vize-ruhsat) Sonra 1-2 hafta maddi yönden mola. Ve daha sonra yolum hurdacılara ve tornacı Arif Amcaya düşücek. :smiley: :smiley:
Ahmetcim torna vs benim işim zate pinomatik Meriç abimin işi ama nedersen de bi ucundan başlamadıktan sonra kağıt üzerinden bile bu iş olmaz :smiley:

vosdost' Alıntı:
Yavuz hocam;
Hidrolik pompasının sürekli çalışması hortumlarda basınca sebeb olmuyor. Kulanda kolu 3 yollu vana mantığıyla çalışıyor. Orta konumda depodan aldığı hidroliği tekar depoya basıyor. Diğer iki yönde ise hidromotorun ters ve düz yönde çalışması için hidromotora basıyor. Ve hidromotorun çıkısında yük varsa hortumlara yük biniyor. İş makinaları gibi hidrolik sisteme sahip olan araçlarda hidrolik pompa sürekli devrededir. Devre dışına çıkarmak için ayrı bir sistem kullanmıyorlar.
Vinç olacaksa ya mekanik yada hidrolikli olması gerekir. :smiley: Ben öyle düşünüyorum. Hatta Kamaz 6x6 araçta aaracın arkasında sanzıman çıkıslı bir vinç görmüstüm. Vinç halatı koparmıstı. Ve o çelik halatı koparacak gücü tahmin edemiyorum. :smiley: 10 tane 4x4 aracı çamurdan söker alır herhalde. :smiley:

Hidrolikleri aha önce inceledim ama hem ekonomik değil hemde motorun mutlaka çalışır durumda olması şartı var. Kullanımıda çok yaygın değil.

Mekanik kesinlikle güzel bişey ama seri 3 için bence lüzumsuz, unimog , kamaz vb. olsa tamam .

Hidroliklerin hazır kitleri var en ünlüsü mile marker, direksiyon pompasını kullanıyor.

10000 libre nin özellikleri, belki farklı bir fikir verir, frenleme tertibatı vb. çok önemli sadece halatı çekmesi yetmiyor.

[attachment=1]

Part Number: MIL70-50050C

* Rated Line Pull: = 10500 lbs.
* Voltage: = Additional Kit Needed, Call Us for vehicle specific adapter If needed
* Motor: = 17.9 Cubic Inches
* Remote Control: = 12 ft. Lead
* Gear Ratio: = 6:1 low/1:1 high
* Size: = 22.14 in. X 6.5 in. X 7.8 in.
* Weight: = 93 lbs.

Features:
Freespooling. Mechanical Lock. Sealed against the elements. Can use underwater. Corrosion resistant, Stainless Steel Tie Bars and Fasteners. Reversible mounting.

Specifications
# Part Number: 70-50050C
# Rated Line Pull: 10,500 lbs.@1500 PSI (single line) (4,770 kgs.)
# Gear Train: Planetary
# Gear Ratio: 6:1 (low gear), 1:1 (high gear)
# Motor: 17.9 C.I. Hydraulic
# Cable: 3/8 x 100' (14,400 nominal)
# Drum Size Diameter: 2.5 (6.4cm)
# Drum Size Length: 9 (23cm)
# Total Shipping Weight: 93 lbs.
# Bolt Pattern: 10 x 4.5 (4 bolts, 3/8)

Note: Must use 34 Series Valve kit to be operated from OE Power Steering Pump.

milemarker.jpg

adrenalim' Alıntı:
mutlakaa hidroliğin gücünden endişem yokk fakak örnek teşkil eden bir araç yokk

Mürselim herkezin dediği doğrudur Ama sen bizi tanıyorsun biz istesek neleri başarabiliriz.

Sen cebine 750 tl ile 1000 tl arası para koy sana bir haftada hidro vinç yapalım .

Herkezede örnek olur seri imalata başlarız

discovery-V8' Alıntı:
Çalışmaz bu, boşuna uğraşmayın, motorun sürekli çalışır durmda olması herzaman mümkün değil, hortum patlatır, sızdırır, tam ihtiyaç anında devredışı kalır.

700 tl ye elektrikli vinç var piyasada , al 3-5 sene kullan , ister öne ister arkaya ister tavana tak . ;D ;D

Yavuz bey bence aracın çalışmadığı yerde vinçin çalışması çok bir şey ifade etmiyor. Hidrolih vinçle istediğin süre ile istediğin kadar araç çekebilirsin. Isınma problemide olmaz. Elektirikli ile ise bir zor şarta araç çekilince daha doğrusu zorlanınca aşırı akım çeker ve akü iflas eder. Bunun örneklerini defalarca gördük. Hortum patlaması bunu siz demeyin yahu R1 takmazsın R4, R9, R10 takarsın. Evet frenlemede çok önemli ama çözümü okadar zor değil birkaç alternatif var.

. takip

selam arkadaşlar ben yeni defender aldım dağvitesi bozukmus dörtlüye takmıyordu kendi çabamla tamir ettim ama nasıl calısır ne kadar devam eder bilmiyorum bu yüzden vinç almak istiyorum fakat elektirikli motor kafama yatmadı büyüzden sizin hidro motor fikri aklıma yattı sizde zahmet olacak ama nasıl takacagımı ve hareketi nerden alacağımı ayrıntılı ve resimli bir anlatım yaparmısınız

belkı asagıdakı resımden bıseyler anlasılabılır..

http://cgi.ebay.co.uk/LAND-ROVER-PTO-WINCH-AND-GEARBOX_W0QQitemZ170569806200QQcategoryZ31348QQcmdZViewItemQQ_trksidZp3286.m7QQ_trkparmsZalgo%3DLVI%26itu%3DUCI%26otn%3D3%26po%3DLVI%26ps%3D63%26clkid%3D5292779443321581727

berk' Alıntı:
belkı asagıdakı resımden bıseyler anlasılabılır..

http://cgi.ebay.co.uk/LAND-ROVER-PTO-WINCH-AND-GEARBOX_W0QQitemZ170569806200QQcategoryZ31348QQcmdZViewItemQQ_trksidZp3286.m7QQ_trkparmsZalgo%3DLVI%26itu%3DUCI%26otn%3D3%26po%3DLVI%26ps%3D63%26clkid%3D5292779443321581727

Berk bu resimlerdeki vinç mekanik vinç hidrolik değil şanzımandan bir şaftla hareket alıyor o şanzımanda series şanzımanı defenderden farklı. Bu tip vinç uygulaması tr de de bazı kamu araçlarında var ben gördüm

meriçbager' Alıntı:
Berk bu resimlerdeki vinç mekanik vinç hidrolik değil şanzımandan bir şaftla hareket alıyor o şanzımanda series şanzımanı defenderden farklı. Bu tip vinç uygulaması tr de de bazı kamu araçlarında var ben gördüm

abi fıkır vermesı acısından buludugum ılanı koydum pto olunca hıdrolık olmuyo sanırım ? tahmınım saft vasıtasıyla sanzımandan aldıgı gucu ıletıyo dımı?? ama ozmanda vıtes kolunun yanına bıkac tane kol daha mı gelcek ??

Muahbettinize girmiş olacam ama naçizane kendi bilgimi ileteyim. Mekanik vinç motora takılan kasnakla tahrik alıp çalışıyor , Pto yada yavru şanzımandan alınan güç sadece hidrolik kutusu + pompa vasıtasıyla araç elektriğine ihtiyaç duymadan hidrolik vinci çalıştırıyor diye öğrendim. Bu bilgi ankarada PTO ları satan firma görevlisinden geldi vede LR lar için pto lar 800 tl imiş.

Selamlar
Erhan

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,807
Kayıtlı Üye Sayımız
166,611
Kaydolan Son Üyemiz
halilkarabacak

Çevrimiçi üyeler

Geri