Defender İcin Çift Depo Yakit Isıtıcilı Sistem

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan kerkol Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 9
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 8,041

kerkol

Ana Kamp
herkese merhaba,
yurt dışındaki forum sitelerinde dizel araçlar icin SVO ( straight vegetable oil) direk sebze yağı , WVO (waste vegetable oil) atık sebze yağı, adı altında satılan çift depolu yakıt sistemleri mevcut.Sistemin çalışma prensibi söyle: araç önce1. depodaki mazot la calisiyor motor belli bir ısıya ulaşınca ikinci depodaki yağa geçiyor. Motor ısınincada ikinci depodaki yağı belirli bir vizkositeye ulaşıyor ve o yağı kullaniyor. Aracı durdurmadan önce tekrar mazota geçiyor. mazota geçmeden araç durdurulursa tekrar çalışırken pompada yağ kaldığı için sıkıntı olabiliyorMuş. boyle bir sistemle yakıt maliyetini düşürmek mümkün. ankarada bir firma bu dönüşüm işini yapıyormuş. Böyle bir sistemi kullanan varmıdır? motora zararı dokunur mu?

youtube a SVO yazınca pek çok video çıkıyor orasansa bakabilirsiniz. 2003 model mercedes minibüse uygulayan ve ingiltere turu yapan var. amerikada biri WV golfe takmis.

Etiketler

Ynt: Defender İcin Çift Depo Yakit Isıtıcilı Sistem

aslında bu sistem kabaca bir mazot ısıtma sistemi. Soğuk iklimlerde mozotun donmasini önlemek icin yapılan bir şey.. muayenede sıkıntı olacağını sanmıyorum.

Mazot isitma sistemi yanlis oldu bence,yag mazottan daha hizli donat bence.ayrica bu ekonomi icin yapilan bisey bence saglikli degil motorun omrunden yersiniz 2 kurus kâr edicem diye motor parasi vermeyin bide.benim gorusum bu yonde.cok istiosaniz otogarlar da yag satiliyo bide adblue katki atin icine bi deneyin.cok masraf etmeden bi gidisatina bakin tat vericekmi bi kac kere denemeden sonra aklinizda fikir uyanir ona gire yaparsiniz yada gerek yok dersiniz.duz dizel defender ne koysan yakar gibi dusunuluyor genelde.siz bi deneyin bize de klavuz olmus olursunuz :smiley: masraf acmazsa bizde yapariz

Sent from my iPhone using Tapatalk

youtube daki ornek videolarin baglantisi:
https://m.youtube.com/watch?v=QQmMVYMJwF0
https://m.youtube.com/watch?v=D157-bJtY08

Motorun ömrünü kısaltacağını düşünmüyorum sonuçta dizel yakıtta bir nevi yağ motor yakıyorsa Ömrü kısaltmaz sanmıyorum...

ermanozsy' Alıntı:
Motorun ömrünü kısaltacağını düşünmüyorum sonuçta dizel yakıtta bir nevi yağ motor yakıyorsa Ömrü kısaltmaz sanmıyorum...
defender mi kullaniyorsunuz bilmiyorum yada herhangi baska dizel arac kullaniyorsaniz siz bi deneyin sonra baskasina tavsiye edin.4-5 depo da bir 5-6 litre koyabilirsiniz sistemin bi yaglanmasi icin onun haricinde surekli yag ile olucagini sanmiyorum.ezbere konusmanin da faydasi yok sahsen denemeden baskasina bisey olmaz demek hos degil bence

Sent from my iPhone using Tapatalk

Deneyen bir çok insan var ki kendi evinde bio dizel üreten bir çok insan var ufak değişimler ile uzun sürekli Kullanım oluyor hatta direkman Kızartma yağı ile Avrupa turu yapanlar vardı sizin de denediğinizi sanmıyorum ben dizel bir araç kullanmıyorum Lpg li bir araç kullanıyorum ama denemeden kafadan olmaz demek saçma bence

aracım 92 model 2,5 düz dizel 110 luk defender. aracımın bu çift depolu sistem ile sorun çıkartmadan yürüyeceğini tahmin ediyorum. ancak denemeden bilinmez. İngiltede Discovery TDi ya koymuşlar. Youtube dan videosunu izlemiştim. Yurdışında bu tarz işleri yapmak pek sıkıntılı değil. Bireyler devlete sadece bildirim de bulunmak suretiyle garajlarında bio dizel üretebiliyorlar ve araçlarında modifikasyon yapabiliyorlar. Bizde ise bio dizel üretimim yasak yapanlarda merdiven altıdır.

ben 2.5 dümdüz dizel def aracımda (eski) 15 bin km kadar 10 numara yaktım hemde aralıksız.hiç birşey olmadı. sadece rampada kara tren oluyordu, çok kadın sürücü küfür etti sadece.:smiley:)))))

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,807
Kayıtlı Üye Sayımız
166,611
Kaydolan Son Üyemiz
halilkarabacak

Çevrimiçi üyeler

Geri