Defender Hayalim Sizlerden Fikir Almak İstiyorum

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan terry27 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 48
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 24,166
Ynt: Defender Hayalim Sizlerden Fikir Almak İstiyorum

Series i tamamen eledim demişsiniz, ancak geçen gün dikkatimi çekti, sahibinden de bakımlı yapılmış bir series var, açıkçası fiyatı bence biraz fazla güzel, bir bakın bir ustaya gösterin isterseniz, motorunda sorun yoksa ve defender gibi önü düzleştirilmiş bir series de bence alınabilir.

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-arazi-suv-pick-up-land-rover-acil-satilik-148667297/detay

Bizim Kulüpte Bülent abinin series i var (altta resimde ekledim) valla canavar gibi araç açıkçası hayranım onada 1974 model. nihat beyin dediği gibi bakılmış olması çok önemli bence de ama kısa olması da normal defenderdan kullanımından biraz daha rahat kılıyor bence. ikisindende kullandım yine de defender sw 110 u daha konforlu buldum, tabi ne kadar konforlu olabilirse,ne amaçlı istediğinize bağlı.
Ama bir konuda haklısınız bence de defenderınızı gördüğünüz zaman sizeuygun olanı anlayacaksınızdır. biraz zaman ve sabır.
Kolay gelsin.
Saygılar
Alkım.

Ekli dosyalar

• DSC_1072.jpg
    DSC_1072.jpg
    222 KB · Görüntüleme: 215

Etiketler

merhaba hala araç arıyor iseniz a dan z ye sıfır topladıgım ve bu hafta biten bir aracim var metalik fume renginde yeni tip dugme panelinden onviç arka h-jaak krikosuna yukseltme hariç herşeyini tamamladım ve aracımı iş dolayısı ile uzulerek binmeden satmak zorunda kalacagım hiçbir siteye ilan vermedim ama satılıga çıkaracagım ilgilenirseniz fotografını ekliyorum 1987 açılmayan yeri kalmadı hidrolik direksiyon

fotoğraf 2.JPG

Şnorkeli takan ustanıza söyleyin, o taktığı sağ taraf için olan model. Sağa sağ, sola sol taksın ki verilen emeğin ve paranın hakkı görünsün, böyle göze takılmasın.

Hala Defender arayışım devam etmekte arkadaşlar kafama yatan bir araç bulamadım halen özellikle defender ile doğa gezilerine buluşmalara katılacak olan abilerim kardeşlerim bana da haber verirlerse çok memnun kalırım bende gelip o atmosferi tatmak DEFENDER bilen insanlarla konuşmak istiyorum önce psikolojik olarak hazır olmak istiyorum yani :smiley:
Hemde o arada belki gönlüme göre bir defender da bulabilirim belli mi olur ...

Piyasayı biraz araştırdım yaklaşık 1 buçuk yıldır araştırıyorum aslında 13-15 bin lira arasında eli yüzü düzgün bir araç bulmak oldukça zor bende düşündüm eşimlede gerekli fikir alışverişlerinden sonra tek araç olarak bir arazi aracı almaya karar verdim.
Şimdi önemli soru şu tek araç olarak kullanacaksam eğer bütçe 40-45 bin lira olabiliyor bu fiyatlara 300TDI motorlu 96-97-98 model bir defender alsam tek araç olacağından şehir içindede rahat kullanabilirmiyim ?
Mesela 400-500 km lik yolları rahat gidebilirmiyim?
Yoksa tek araç olarak 2011-2012 modeller arası toyota hilux yada mitsubishi l200 mü baksam defender sevdam çok başka ama tek araç olarak kullanacaksam dikkatli karar vermem lazım sizlerin fikirleri önemli şimdiden teşekkürler..

Asırların sorusu gerçekten, bence tam olarak ne performans ve nekadar konfor aradığınıza bağlı, forumda pek çok arkadaş park yeri sıkıntısından tutun sert vitesleri, dar dönme açısı ve ergonomik rahatsızlığına kadar defender ın şehir içinde ne kadar rahatsız edici olduğunu yazmış, ama buna rağmen ısrarla şehirde kullanmayı sevenler de var, bende tek araç düşünüyorum ancak deneyimlemeden birşey diyemeyeceğim, toyota hilux ile l200 kıyaslamasında ise, şu kadarını söyleyebilirim benim kişisel görüşüm Hilux L200 den hem arazi performansı hemde konfor açısından çok daha ileride, ancak illa defender diyorsanız da eğer denemediyseniz bir şehir içi kullanım test sürüşüne çıkın önce mutlaka derim. Belkide iki araç fikrinden hemen vazgeçmemelisinz benzinin 5 lirayı geçtiği şu günlerde gerçekten akıl karı değil, ben de kendim den şüphe ediyorum zaten çoğu zaman :p
Saygılar
Alkım.

C6602 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

terry27' Alıntı:
... tek araç olarak kullanacaksam eğer bütçe 40-45 bin lira olabiliyor bu fiyatlara 300TDI motorlu 96-97-98 model bir defender alsam tek araç olacağından şehir içindede rahat kullanabilirmiyim ?
Mesela 400-500 km lik yolları rahat gidebilirmiyim?
Yoksa tek araç olarak 2011-2012 modeller arası toyota hilux yada ..

Hayır.
Hayır.
Evet.

Herkese tekrar merhabalar uzun bir süredir yazamadım ama bu süreçte sürekli araç arıyordum ve sonunda bir def sahibide ben oldum buda araçtan bir kare araç benzinli ben almadan önce komple motor bakımına yürür vs bakımına girecek araç bu hem uzun geziler için hemde çok hard olmayan offroad hedeflerim için ideal ayrıca lpg de var araçta 1992 model :smiley:

IMG_9037713710222.jpeg

Merhabalar, uzun zamandır sizde benim gibi bakınıyordunuz aracınız hayırlı olsun demek istiyorum, aldınız mı yoksa almayı düşündüğünüz araç bu mu tam anlayamadım mesajınızdan, normal benzinli mi v8 motor mu, yapılı bir araç almışsınız gibi gözüküyor aracınızın özellikleri ve varsa sizin yapmayı planladıklarınız hakkında daha detaylı paylaşabilirseniz eminim güzel fikirler çıkacaktır ortaya, aldığınız vakit başka fotoları da bekliyoruz, şimdiden mutluluklar ve Allah Sabır versin :smiley:
Saygılarımla
Alkım.

C6602 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Kazasız belasız kullanın.
Fosil grubundan bir araç olması lazım bu. 2012 de Defender adventure adı altında gürcistana giden araçlardan biri olması lazım. yanlış hatırlamıyorsam.

Araç 2.5 benzinli üzerinde offroad jant lastik sis farları tavan sepeti araç üstü çadır vs gibi basit şeyler var araç offroad da çok fazla zorlanmış bir araç değil genelde uzun gezilerde kullanılmış evet Land Rover Adventure gezilerinin hepsine katılmış bir araç ayrıca bende FOSİL grubundayım araç şuanda kadıköyle sanayide motoru alt takım vs elden geçiyor şimdilik eklemeyi düşündüğüm sadece vinç var onu da bahar ayları gibi halledicem teşekkür ederim

tebrikler 10 numara bir araç aldınız tüm gezilerde kahrımızı çeken bir araç....sorunsuz ve donanımlı .. inşallah gezide sizlede tanışırız kazasız belasız günler dileyi ile

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,759
Kayıtlı Üye Sayımız
166,575
Kaydolan Son Üyemiz
Murat_Anıl

Çevrimiçi üyeler

SON MESAJLAR