Defender Hakkında Bedava Akıl Arıyorum :)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan sword7 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 44
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 7,268
Ynt: Defender Hakkında Bedava Akıl Arıyorum :smiley:

discovery-V8' Alıntı:
Yaylar çöktüyse ve amortisörlerde bozuksa konfor ve yol tutuşta çok kötüdür, bence önceliği çok abartmadan +2 helezon ve gazlı amortisöre ver arabanın düz yolda gidişi bile değişir.

Araç yükselince seri kullanımdan da vazgeçmem gerekecek mi acaba Yavuz abi :D Dediğin gibi ilk önce yükseltme kiti uygulamaya karar verdim. Bu kadar fark edecekse elimi biraz çabuk tutayım, sabırsızlanmaya başladım bile...

Etiketler

umutcelikel' Alıntı:
Umut,

Bence aracı 35.000 + a satmaya çalış, Unimog U406 al 12.000 TL ye, orjinal ön arka %100 kilidin ve 50 cm aks yüksekliğin olsun ;D ;D ;D

Al sana bedava akıl ;D

35.000 mi? Ne yaptın abi ya öldürdün canım Defender'ı... Unimoga ihtiyacım yok bu araç bana yetiyorda artıyor bile, hem benim ehliyetim b sınıfı :D

unimog için b sınıfı ehliyet yeter umutt, beyaz pumadan geçemiyorsun bahane aramaaa ;D ;D ;D

sword7' Alıntı:
Araç yükselince seri kullanımdan da vazgeçmem gerekecek mi acaba Yavuz abi :D Dediğin gibi ilk önce yükseltme kiti uygulamaya karar verdim. Bu kadar fark edecekse elimi biraz çabuk tutayım, sabırsızlanmaya başladım bile...

Yükseltmeyi abartmazsan hiçbişey olmaz, konfor ve yol tutuş artacak güven bana. kaliteli amortisör kaliteli yay çok değiştiriyor arabayı. eğer düz yolda gezme olursa bir miktar, castor correction burç al o da düzelir. Hiç gezmeyebilirde, Önce dene gezerse yaparsın. Discoda biraz gezem olmuştu ilk zamanlar, Defenderde hiç rahatsız etmedi helezon ve yay dısında birde 38 lastik taktım ne gezme ne bişey 120+ km lere kadar çıkıyorum hiç rahatsızlık yok, ama Defenderde direksiyon kutusu ve rotlar yeni belki ondandır. Pardon birde jantlar 3 cm off-set li onunda etkisi olabilir.

önce arkaya detroit locker sonra öne detroit truetrack sonra da yükseltme derim.kilitle kurtulabileceğin pozisyonlara çok sıklıkla düşersin ve kurtulursun ama zaten yüksek olan aracını durduracak engelleri zor bulursun.ben öyle yaptım sana da tavsiye ederim.
saygılar.
ali kemal yılmaz

adrenalim' Alıntı:
unimog için b sınıfı ehliyet yeter umutt, beyaz pumadan geçemiyorsun bahane aramaaa ;D ;D ;D

Geçen bir konuda b ehliyetinin yeterli olmadığını söylediler :smiley: Bu arada hiçbirşey vazgeçilmez değildir abi benim için ;) Ev alma ve evlilik gibi durumlar var bu sezon, her an satılık ilanını verebilirim hiç belli olmaz. Yeter ki sağlık olsun...

discovery-V8' Alıntı:
Yükseltmeyi abartmazsan hiçbişey olmaz, konfor ve yol tutuş artacak güven bana. kaliteli amortisör kaliteli yay çok değiştiriyor arabayı. eğer düz yolda gezme olursa bir miktar, castor correction burç al o da düzelir. Hiç gezmeyebilirde, Önce dene gezerse yaparsın. Discoda biraz gezem olmuştu ilk zamanlar, Defenderde hiç rahatsız etmedi helezon ve yay dısında birde 38 lastik taktım ne gezme ne bişey 120+ km lere kadar çıkıyorum hiç rahatsızlık yok, ama Defenderde direksiyon kutusu ve rotlar yeni belki ondandır. Pardon birde jantlar 3 cm off-set li onunda etkisi olabilir.

Huma otonun sattığı 2" yüksleltme kitleri dışında alabileceğim başka bir seçeneğim yok zaten Yavuz abi. Çok kaliteli bir marka diye biliyorum, bearmach'tı sanırım.. Şuanda da araç çok fazla gezme yapmıyor, en son bastığımda ibre tam bir tur atmıştı sıkıntı yaratmadı. Pazartesi ve ya Salı siparişi vereceğim. Güzel olur umarım... Saygılar...

ALİ KEMAL' Alıntı:
önce arkaya detroit locker sonra öne detroit truetrack sonra da yükseltme derim.kilitle kurtulabileceğin pozisyonlara çok sıklıkla düşersin ve kurtulursun ama zaten yüksek olan aracını durduracak engelleri zor bulursun.ben öyle yaptım sana da tavsiye ederim.
saygılar.
ali kemal yılmaz

Şimdilik kararım aracın durumuna göre yükseltme kitinden yana, ileride diferansiyel kilitlerini alırım artık. Saygılar...

Umut, senin arabada yapılacaklar listesinin ilk sırası Detroit olmalı. Ama, Yavuz'un da dikkat çektiği yay ve gaz amortisör (eğer +2" ise fren hortumları da değişecek) ile arabanın yol tutuşu çok ciddi iyileşecektir. Konfor seviyende de göreceli (eski haline göre) bir artış olacak.

nkurtkaya' Alıntı:
Umut, senin arabada yapılacaklar listesinin ilk sırası Detroit olmalı. Ama, Yavuz'un da dikkat çektiği yay ve gaz amortisör (eğer +2" ise fren hortumları da değişecek) ile arabanın yol tutuşu çok ciddi iyileşecektir. Konfor seviyende de göreceli (eski haline göre) bir artış olacak.

Nejat abi haklısın tabi ilk önce detroit olmalı fakat, yaylar ve amortisörler bitik durumda, 235 85 16 lastik sürtme yapıyor artikülasyonda. Aracın yükünün fazla olması da bunun bir nedeni tabi. Diferansiyel kilidini de ileride 33" MT lastikle birlikte yaparım artık, çok da verimli olur san :Dırım

sword7' Alıntı:
Nejat abi haklısın tabi ilk önce detroit olmalı fakat, yaylar ve amortisörler bitik durumda, 235 85 16 lastik sürtme yapıyor artikülasyonda. Aracın yükünün fazla olması da bunun bir nedeni tabi. Diferansiyel kilidini de ileride 33" MT lastikle birlikte yaparım artık, çok da verimli olur san :Dırım

Nasıl istersen öyle yap, bu tamamen senin tercihin. 33" MT ile beraber +2" yükseltme de güzel olur. Eğer geniş taban lastik alırsan spacer ve HD rot kolu da gerekir :smiley: Yok bu işin sonu :smiley:

nkurtkaya' Alıntı:
Nasıl istersen öyle yap, bu tamamen senin tercihin. 33" MT ile beraber +2" yükseltme de güzel olur. Eğer geniş taban lastik alırsan spacer ve HD rot kolu da gerekir :smiley: Yok bu işin sonu :smiley:

Abi ben elimdeki parayla şu yükseltme işini bir halledeyimde... ;D ;D

sword7' Alıntı:
Abi ben elimdeki parayla şu yükseltme işini bir halledeyimde... ;D ;D

Uzatılmış fren hortumlarını unutma da :smiley:

http://www.sahibinden.com/braided_brake_hoses_land_rover_110_50mm_ba_161l-50WQQaXQQ12824322WQQpXQQdisplayitem?keyword=huma

Yükseltme için Bearmach'ın +2" mavi yayları ile +2" TuffBack amortisörleri tercih edebilirsin.

nkurtkaya' Alıntı:
Uzatılmış fren hortumlarını unutma da :smiley:

http://www.sahibinden.com/braided_brake_hoses_land_rover_110_50mm_ba_161l-50WQQaXQQ12824322WQQpXQQdisplayitem?keyword=huma

Tamamdır ;D

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,816
Kayıtlı Üye Sayımız
166,614
Kaydolan Son Üyemiz
Tolga Gökova

SON MESAJLAR

SON KONULAR