Defender Hakkında Bedava Akıl Arıyorum :)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan sword7 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 44
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 7,272

Etiketler

Ynt: Defender Hakkında Bedava Akıl Arıyorum :smiley:

Huma otoda bearmach yay ve tuffback amortisörler varmış sadece. Birkaç arkadaşım yükseltme taktırma aracın yol tutuşu bozulur diyor, burada da sıkıntı olmayacağını okuyorum. Defenderı normal araç gibi kullanıyorum, ibre 120 den aşşağıya düşmüyor neredeyse uzun yolda. Yükseltme yapınca, o hızlarda yerinden kıpırdamayan araç gezmeye başlarsa çok sıkıntı olur benim için. Yayları yeniliyeyim amortisörleride gazlı yapayım diyorum ama yine yeni yaylara binecek yük çok fazla, boşa gider diye korkuyorum....

sword7' Alıntı:
Huma otoda bearmach yay ve tuffback amortisörler varmış sadece. Birkaç arkadaşım yükseltme taktırma aracın yol tutuşu bozulur diyor, burada da sıkıntı olmayacağını okuyorum. Defenderı normal araç gibi kullanıyorum, ibre 120 den aşşağıya düşmüyor neredeyse uzun yolda. Yükseltme yapınca, o hızlarda yerinden kıpırdamayan araç gezmeye başlarsa çok sıkıntı olur benim için. Yayları yeniliyeyim amortisörleride gazlı yapayım diyorum ama yine yeni yaylara binecek yük çok fazla, boşa gider diye korkuyorum....

amerikayi yeniden kesfetmiyoruzki yapilmis yuzlerce ornek var :smiley: ama her turlu kullandiginiz arac AT lastiklerle 120 suratlerde yuksek yada alcak ciddi tehlikeler yaratabilir. Yukseltirseniz bu tehlike dahada artar. Bence siz aracinizi nasil nerde kullanacaginiza tam karar verin , istediginize tam karar verin sonra ustune konusulsun.

Tempus' Alıntı:
amerikayi yeniden kesfetmiyoruzki yapilmis yuzlerce ornek var :smiley: ama her turlu kullandiginiz arac AT lastiklerle 120 suratlerde yuksek yada alcak ciddi tehlikeler yaratabilir. Yukseltirseniz bu tehlike dahada artar. Bence siz aracinizi nasil nerde kullanacaginiza tam karar verin , istediginize tam karar verin sonra ustune konusulsun.

Abi haklısın ama sonradan keşke dememek için çabalıyorum :smiley: Aracı günlük araç olarak kullanıyorum genelde, haftada bir iki dağ taş yüzü görüyor araç illaki. İbre tam tur attığında bile ürkütmedi bu araç beni yolda. Yükseltme takıp aracın yol tutuşu kötü oldu diye çıkartan da varmış beni bu korkuttu :-\ Aslında en mantıklısı yükseltme yapıp aracın üstünde mt lastik varmış gibi kullanmak sanırım ::smiley:

aracin yuksekligi sana yetiyorsa ve daha buyuk lastik takmayacaksan, standart yaylarini ve amortisorlerini yenile aracin kendine gelsin, zaten azcik yukselir normal haline doner. Oyle devam et

Tempus' Alıntı:
aracin yuksekligi sana yetiyorsa ve daha buyuk lastik takmayacaksan, standart yaylarini ve amortisorlerini yenile aracin kendine gelsin, zaten azcik yukselir normal haline doner. Oyle devam et

Teşekkür ederim bilgiler için, bir kumar oynayacağız artık hayırlısı olsun. Saygılar..

Aracın yaylarını orjinalleriyle, amortisörlerini de britpartın süper gaz modeliyle değiştirdim. Araç 5 cm kadar yükseldi. Benim yaylar ve amortisörler bitik durumdaymış demek ki. Birde arka taraf önlere göre 2 cm alçakta kaldığından arkaya 2 cmlik bir get koydu usta ve sorun olmaz dedi. Aslında kararımı yükseltme kiti ile vermiştim ama Huma otonun elinde kalmamış. Yükseltme kiti alsaydım aracın şuanki yeni yüksekliğinden 5 cm daha mı yüksek olacaktı merak ettim doğrusu :eek: Aracın yolda gidişi değişti, savurma falan kesinlikle yapmıyor, sadece virajlarda birazdaha yatmaya başladı gibi. Bu arada Yükseltme kiti ile orjinal 4 yay ve 4 gazlı amortisörün(britpart) fiyatı aynı. Umarım doğru bir karar vermişimdir. Yorumlarınızı bekliyorum ::smiley: ::smiley:

Yoo, sonuçta gerekli bir işlem yapmışsın... ama ben önce elimde olanı yenilemek yerine olmayanı tedarik etmeyi tercih ediyorum. O yüzden kilit almış olmanı isterdim... Ama yol tutuşu ve güvenlik de önemli konular; dolayısı ile doğru / yanlış karar diye birşey yok. Sadece senin sıralamanla benimki farklı...

takma kafaya... içine sinsin... sonuçta eli mahkum yapman gereken bir değişiklikti.

edaghan' Alıntı:
Yoo, sonuçta gerekli bir işlem yapmışsın... ama ben önce elimde olanı yenilemek yerine olmayanı tedarik etmeyi tercih ediyorum. O yüzden kilit almış olmanı isterdim... Ama yol tutuşu ve güvenlik de önemli konular; dolayısı ile doğru / yanlış karar diye birşey yok. Sadece senin sıralamanla benimki farklı...

takma kafaya... içine sinsin... sonuçta eli mahkum yapman gereken bir değişiklikti.

Anladım abi, senin söylediğinde mantıklı tabiki de ben alttan gelen takırtılardan sıkıldığımdan bu yolu seçtim. Hem diflock zamanı da geçti sayılır artık yaz geldi :smiley: Bundan sonra yapacağım ilk şey diflock almak olacak.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,827
Kayıtlı Üye Sayımız
166,621
Kaydolan Son Üyemiz
Gamze Erol

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.