Defender Almanın Eşiğindeyim

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan ONTURK Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 15
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 2,812

ONTURK

Kamp III
Arkadaşlar Ben Aranıza Sivas'tan Bülent Kök tavsiyesi ile yeni Katıldım;

Bende Bir Defender almak istiyorum ;

Sizler bu yollardan geçtiğiniz için bana yol göstermenizi rica ediyorum.

İzmirdeyim.

Bu aracı nereden nasıl almalıyım

Hurda olarak mı alıp toplasam yoksa toplu bir araç mı alsam;

İzmirde bu aracı tanıyan ustalar var mı

Şiimdiden teşekkürler

Serkan ÖNTÜRKLER
iZMİR

Etiketler
Ynt: Defender Almanın Eşiğindeyim

aramıza hoş geldınız ben nazıilil deyım bir ay kadar önce sizin gibiydim :smiley: aracı kompile söküp toplama vaktiniz durumunuz sabrız ve en başta sevginiz varsa daha güzel olur, vakit ve nakit meselesı yok ise gene derlı toplu bi arac alın derım bir aylık defenderci olarak.

selamlar özhan

Bu iş için ayırdığınız para da önemli. Bir de İzmir'de sanayi durumları nasıl ? Yani ben İzmit'te yaşıyorum hurda olarak alsak toplayacak usta nadir. Toplasalarda yarım yamalak bir şey çıkar ortaya. Ama benim size önerim yürüyeni sağlam iyi bir defender alın duruma göre parça değişimlerini yaparsınız. Malum defenderın parçaları ucuzdur sizi zor duruma sokmaz.

18 - 20 tl ye toplanmış defender bulmak mümkün ancak bu rakamlara alacağınız bir defender "öylesine" toplanmış bir defender olacaktır ve motor - şanzımanlar- defransiyeller gibi aksamlarından her an arıza verebilir. Kaportası çelik macunla düzeltilmiş , çürükleri " aleminyum oksit " macunla kapatılmış , döşemesi kırık patlak üzeri vinlex döşenerek örtülmüş minderleri 25 yıllık süngerlerin üstü kapatılarak makyaj yapılmıştır. A dan Z ye yenilenerek toplanmış bir defenderin maliyeti 30 -35 binden aşağı değil ( en az) ... Bu rakamlara bulacağınız aracın da nasıl toplanmış olduğunu bilemezsiniz. Bence en uygunu 7-8000 tl ye alacağınız aracı kendiniz kendi kesenize göre toplamanız. Neresi nasıl en iyi böylece bilmiş olursunuz.Kolay gelsin, selamlar ...

demir50' Alıntı:
18 - 20 tl ye toplanmış defender bulmak mümkün ancak bu rakamlara alacağınız bir defender "öylesine" toplanmış bir defender olacaktır ve motor - şanzımanlar- defransiyeller gibi aksamlarından her an arıza verebilir. Kaportası çelik macunla düzeltilmiş , çürükleri " aleminyum oksit " macunla kapatılmış , döşemesi kırık patlak üzeri vinlex döşenerek örtülmüş minderleri 25 yıllık süngerlerin üstü kapatılarak makyaj yapılmıştır. A dan Z ye yenilenerek toplanmış bir defenderin maliyeti 30 -35 binden aşağı değil ( en az) ... Bu rakamlara bulacağınız aracın da nasıl toplanmış olduğunu bilemezsiniz. Bence en uygunu 7-8000 tl ye alacağınız aracı kendiniz kendi kesenize göre toplamanız. Neresi nasıl en iyi böylece bilmiş olursunuz.Kolay gelsin, selamlar ...
Bilip bilmeden konuşmayalım. Bu sözlerinizle ilanı olan arkadaşları (benim ilanım da dahil) zan altında bırakıyorsunuz. Buyrun sizi aracı görmeye davet ediyorum ; 18-20tlye toplanmış sorunsuz defenderların da olduğunu ispat etmek için.Her araç sorun verebilir önemli olan sorunun büyüklüğü.

Assasin' Alıntı:
Bu iş için ayırdığınız para da önemli. Bir de İzmir'de sanayi durumları nasıl ? Yani ben İzmit'te yaşıyorum hurda olarak alsak toplayacak usta nadir. Toplasalarda yarım yamalak bir şey çıkar ortaya. Ama benim size önerim yürüyeni sağlam iyi bir defender alın duruma göre parça değişimlerini yaparsınız. Malum defenderın parçaları ucuzdur sizi zor duruma sokmaz.

bence cok haklısın. bende gözüme kestırıp yürür durumda aldım,, ihaleden cıkanları daha önce görmuştum bilincsizce alan birsıydı sanayıye indirmiş aracı kamyondan ne fien merkezi vardı aracda nede saft nede kalarüfer, yürür durumda bi arac alın tavsiyem gene ufaktefek masrafınız olacaktır elbet,, ama dumunu bilemem nakitim vaktım cok diyorsan baştan toplarsınız tabi birazda sabırlıysanız.

selam arkadaşlar ben asker cocuguyum sakın yanlış anlamayın beni askerinin içinde büyüdüm hayatımda ilk kullandıgım arac okula bile gitmiyordum babamın kuçagında jeep kullandım bulaştı bir kez cj 5 aldık 4 ytl ye demek istedigim şu bize olan masrafı sade ve sade 5 milyarı buldu oda kendimiz yaptıgımız halde 300 tl şaseci ve makaslarına gitti 300 de kaportacıya işçilik parası verdik gerisi hep malzeme ücreti tuttu 5 senedir bizde bu araç . diger jeepleri araştırdık en güzeli defender dedik ve araştırmaya koyulduk 2 sene önceden . kırıkkale bahsislide mke ye gittim gecen yıl bu zamanlar araşlar hiç iç acıcı birşey degil 500 degişik defenderden 5 tanesini zor begendim onlarında durumu digerlerinden farkı yok alıp ugraşmak cok zaman ve nakit para istegen birşey cj 5 gibi küçük bir araç degil bunlar lastikleri fren sistemi daha bir cok şeyler ustayla ugraşması cok zor bir iş yaptırabilmek . en sosnun da gecen salı bugünle tam bir hafta oldu 17.500 ze bir defender aldık yürüyen aksamı cok güzel torku cekişi ve gücü yerinde sade kaporta ve döşemesi yapılacak oda 2.500 milyarı bulur ama istedigim şekle gelmiş olur benim fikrimi soracak olursanız yürüyen temmiz bir araç alıp kendi kafanıza göre yaptırmak en iyisi saygılarımla ta5 che beşinçi bölgeden selamlar

selam serkan artık niyetin ciddi önceden söylediğim gibi vaktin çok bu ise bu iş için alıp toplamak çoğu yerini kendin yapmak daha güzel ve zevkli bende 2 yılda bu hale getirdim
aramıza hoş geldin kolay gelsin

Bülent cim hiç acelem yok yavaş yavaş halledeceğim hem madden uzun vadeye yaymış olurum hemde her yeri istediğim gibi olur.

Arkadaşım, doğru yoldasın.
Bakın bukadar arkadaş size yardımcı olmak için nasıl destek oluyor.
Benmi başka bir 4x2 araç kullanıyorum DEFENDER'i daha önceden kullandığım halde almadım ve de neden almadığımı bugün bile anlayabilmiş değilim.
Fakatilerdeki günlerde yaşamımda mutlaka bir DEFENDER olacak diye bir nokta koydum nasıl olursa olsun olacak.
O nedenle çok doğru bir yoldasınız.
Kalın sağlıcakla.

Çok teşekkürler Bu grubun yanımda olduğu düşüncesi ve desteği olmasaydı pek cesaret edemzdim zaten bu işe

Bu aileye katıldığım için çok mutluyum.

aracimiz satiliktir...

http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=75060.new

DETAYLARI GARAJ BÖLÜMÜNDEKİ ; http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=64035.100 SAYFASINDAN BULABİLİRSİNİZ.

hakankaptan' Alıntı:
aracimiz satiliktir...

http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=75060.new

DETAYLARI GARAJ BÖLÜMÜNDEKİ ; http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=64035.100 SAYFASINDAN BULABİLİRSİNİZ.

Araç çok güzel son fiyatı özelden gönderebilirmisiniz benim mesaj sayım 20 yi geçmediğinden özel msg gönderemiyormuşum.

Tşk.

ONTURK' Alıntı:
Araç çok güzel son fiyatı özelden gönderebilirmisiniz benim mesaj sayım 20 yi geçmediğinden özel msg gönderemiyormuşum.

Tşk.

MERHABALAR ISTEGINIZ UZERE MSJ GONDERDIM.SAYGILAR SELAMLAR

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,764
Kayıtlı Üye Sayımız
166,585
Kaydolan Son Üyemiz
Marin Bow Denizcilik

Çevrimiçi üyeler

SON MESAJLAR