Defender Almak İstiyorum

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan ertancavus Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 68
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 19,440

defender benzin+lpg mi? dizel mi?

• Kullanılan toplam oy
    34
Ynt: Defender Almak İstiyorum

sailor06' Alıntı:
İvedi cevap için teşekkür ederim, her zamanki gibi atılar-eksiler meselesi. Siz de Reha Bey gibi PUMA sandık motor mu tavsiye dersiniz?

Aracımda kullandığım motor 130PS / 320Nm veren bir makina. yedek parça her yerde ve uygun rakamlara mevcut. eğer aracınıza takmak isterseniz, sıfır motor almanızı tavsiye ederim.

Mekanik motorların "chip"lenme imkanı yok. ama yapabileceğiniz şeyler tabii ki mevcut:

- daha büyük bir turbo ve turbo cooler takabilirsiniz,
- piston ve diğer iç malzemeleri .25 veya .50 boy büyük alabilirsiniz... (ustaya danışmadan yapmayın)
- mazot pompanızı değiştirebilirsiniz... (en başta sonucu çok yakmak olabilir, sıkıştırma oranı değişeceği için bir üsttekini yapmadan buna geçmeyin)

elde edeceğiniz güç farkı, harcayacağınız para farkına değmeyecektir. Artı, motorun ömrü de azalabilir. Dolayısı ile fabrika çıkışı gücüne bakarak alınız.

Etiketler

engin bey defendere 130 luk puma takarsak şanzıman da ve yürürde bir sorun olmaz izlenimi çıkıyor dediklerinizdn.
sizin 100 km de 9 litre yakıt tüketiminiz çok başarılı.120 lik te tüketim artarmı.
daha önce r380 şanzıman takılması gerektiği kanısındaydım yazılarınızdan.
yürürüne zarar veren lastik ebatlarımı.

120'lik 10.5lt/100km yakıyor görünüyor... ama ufak bi hatırlatma yapmak lazım: benim aracım Discovery Series 1. 120'lik puma kullandığını bildiğim araçların tümü Defender 110. Bagaj genişlikleri nedeniyle Def'ler genelde yüklü olarak gezer. yakıt farklılığının buradan kaynaklandığını düşünüyorum.

LT77 yavaş bir şanzıman, R380 hıza daha uygun... arazide hangisi daha başarılı derseniz, çoğu kullanıcı ve usta LT77 diyecektir. Ama, benim tercihim R380'ten yana olurdu. Şuan aracımda 6 ileri MT82 şanzıman var.

Yürürüne zarar verme konusu aslında biraz karışık. eğer 32 inch'i geçmiyorsanız, Def'in standart yapısında bir zarar oluşmayacaktır. Daha büyük lastik ebadı için, ağır yük aks kullanmanız tavsiye olunur.

Motor değişikliği ile yapılması gereken bir diğer işlem de, arazi şanzımanındaki HI dişlisini 1.22 ile değiştirmektir. 1.66 veya 1.41 oranı Puma için çok yetersiz kalıyor. Elimden gelse, UK'den 1.02 dişli getirtip, aracın daha düşük devirde daha hızlı gitmesini sağlardım... ama herşey maliyet. şuan 1.22 dişli ve 32inch lastik ile kullanmaya devam.

bunu her seferinde söylüyorum: puma alacaksanız lütfen sıfırını alın. fiyatı itibariyle ucuz bir motor, çıkmayla uğraştığınıza değmez.

Hoşgeldiniz Cihan bey öncelikle off road tanışma bölümünde kendinizi tanıtırsanız cok daha iyi olur
hangi araç derken cok çeşitli marka ve model araç var önce siz kendinize yakın buldugunuz araçları sunarsanız bizde seçım yapmanızda araçlardan anladıgımız kadar size yardımcı oluruz....

Teşekkür ediyorum yunus bey.sizin yazılarınızı takip ediyorum defender hakkında cok bilgiye sahip oldugunuz cevaplarınızdan anlasılıyor.ben birgun zıncır takarak bınek arabamla karda gıtmeye calısıyordum.bu yoldan sadece paletlı bır arac cıkar dıye dusunurken vatandasın bırı camıma tıklayarak kenara cekılırsen yolumuza devam etmek ıstıyorum dedı bende gulerek tabı cekılırım sankı cıkabıleceksınde dedım.ama o beyaz defender sankı duz yolda gıdıyormus gıbı devam ettı ve o anda benı kalbımden vurdu ve o anda banada virus bulastı.burada yapılan araçları gordum ve bende kendıme gore bır araç yapmak ıstıyorum deffender yani

6439635 nolu ilana bir bak araç benim .gerçi sen kendin toplamak istiyorsun ama .

abi bide kayseride özel harekattan cıkmalar var lacivert olanları bıde sen onlara baksanda bi akıl versen bana

yuxexes' Alıntı:
Teşekkür ediyorum yunus bey.sizin yazılarınızı takip ediyorum defender hakkında cok bilgiye sahip oldugunuz cevaplarınızdan anlasılıyor.ben birgun zıncır takarak bınek arabamla karda gıtmeye calısıyordum.bu yoldan sadece paletlı bır arac cıkar dıye dusunurken vatandasın bırı camıma tıklayarak kenara cekılırsen yolumuza devam etmek ıstıyorum dedı bende gulerek tabı cekılırım sankı cıkabıleceksınde dedım.ama o beyaz defender sankı duz yolda gıdıyormus gıbı devam ettı ve o anda benı kalbımden vurdu ve o anda banada virus bulastı.burada yapılan araçları gordum ve bende kendıme gore bır araç yapmak ıstıyorum deffender yani
Cihan bey ben defenderden anlarım ama burda okadar teçrubeli arkadaşlar varki ben onların yanında hiç bişeyim
madem defededer arıyorsunuz kapalı izmir alıaga MKE de ihale var zaten defender ihaleleri sayfasından takip edebilirsin önemli olan aracın modelin yeniligi degil ön gögüs ve şasesinde çurük olmayan her defender adam olur mekanik aksam ucuzdur fazla önemli degil önemli olan kaporta ve aksesuvarları bunlar bıraz pahalı motor blok çatlak olmasın 2000tl motor yaptırabilirsin tabi gerekiyorsa diger bakımlar yaglar debyaj vs vs 2000 de onlar tutar tabi gerekiyorsa dedigim gibi madem araç toplamayı düşünuyorsun kaporta iyi olsun gerisi önemli degil

Yunus bey biraz kafanızı agrıttım kusra bakmayın.İhaleye cıkan araçlara yakından bakma ımkamnımız oluyomu,bide ihaleyi aldıktan sonra ne gibi masraflar oluyo ve neye maloluyo bılgılendırısenız sevınırım

yuxexes' Alıntı:
Yunus bey biraz kafanızı agrıttım kusra bakmayın.İhaleye cıkan araçlara yakından bakma ımkamnımız oluyomu,bide ihaleyi aldıktan sonra ne gibi masraflar oluyo ve neye maloluyo bılgılendırısenız sevınırım
MKE de araçları didik didik etme şansın vardır hangi aracı begeniyorsan ona teminat yatırarak girebilirsin aldıktan sonra ücreti ödedikten sonra teminatı geri alabilirsin sonra tarfik işlemlerı yaklaşık 600 tl gerisi size kalmış
bu konular hakkında land rover bölümünü inceleyerek bilgi sahibi olabilirsiniz

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,683
Kayıtlı Üye Sayımız
166,531
Kaydolan Son Üyemiz
musaitbiryer

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR