dturan
hayal ettiğin yere git..
Ynt: Defender 4x4 Yürür Sistemi Nasıl Çalışıyor. Acil Bilgi Lütfen
şanzumandaki kilidin vazifesi ön ve arka difflere eşit güc aktarmak. arka kilidin vazifesi sağ ve sol tekere eşit güç aktarmak.
diff locke da tam turlarda kasıntı yapar bu normaldir. Arkada %100 kilit varsa kaçırma yapmaz. her şartta arka 2 teker de aynı yönde döner. bir teker patinaja düştüğünde ilk çeyrek turunda kilit açar o tekere de aynı gücü verir. detroit locker gibi mekanik sürekli kilitlerde bu böyle. havalılarda kompresör aç + kilit aç düğmeyle.Naturalist61' Alıntı:Arkadaşlar açıklamalara teşekkür ederim. Diflock kilitlersem dönüşlerde sorun yaşanırmı. Benim diflock bilgim şöyle. Mesela arka defrasiyel kilidi takıldığında arka lastiklerin ikiside aynı yöne beraber dönüyor olması olarak algılıyorum. Yani sağ patinaja düşerse sol yine aynı yöne dönmeye devam eder diye biliyorum. O zaman şanzımandaki kilide takarsak nasıl oluyorda arka lastikler aynı yöne dönüyor. Direk arka defransiyele müdahale olmadan. İşte burada kafam basmıyor. Ayrıca bahsettiğiniz denemeyi birdaha şaft söküldüğünde deneyeceğim. Teşekkürler hepinize.
şanzumandaki kilidin vazifesi ön ve arka difflere eşit güc aktarmak. arka kilidin vazifesi sağ ve sol tekere eşit güç aktarmak.