Defender 2.5 Vs Disco 1 Yakıt Tüketimi

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan jugu Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 15
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 9,228

jugu

Kamp I
Yer
Ankara
Web
gozgezgaz.com
Selamlar,

Bu iki model arasında gidip geliyorum. Vergi ve yakıttan üzüleceğim için Disco 1 3.5 v8 den vazgeçmiştim ki forumları şöyle bir okuyayım dedim, defender (alacağım araç series III ) 2.5 benzinli (lpg'li) yakıtı da neredeyse aynıymış. Gerçekten böyle midir bu durum ? Biri 8 silindir 3500 cc bir motor , diğer yanda 4 silindir 2250 cc ( yanılmıyorsam ) motor. Yani tutup 50 kuruş oynayacaksa km 'de discoya mı dönsem diyorum. Baktığım disconun verileri şehir içi 19 lt şehir dışı 13 lt ( hadi biz buna satıcının kendine kıyağı diyelim 1 er 2 şer litre fazla düşünelim) defender veya series III ler gerçekten bu kadar çok mu yakar?

Ekleme : Tabii ki yakıt seçim kriteri değil. Disconun asfalt ve sürat avantajını defenderın ise sağlamlığını ve kolay işletilir olmasını ayrıca düşünüyorum. maksat discoyu yeniden gözden geçirsem mi ona karar vermek.hiç değilse 15 20 kuruş farketse de discodan yine vazgeçsem. gidip densizin biri yine 3 kuruşluk usb bellek için parkta disconun camını patlatırsa o camı ara ki bulasın tezimde "zaten bi de çok yakıyodu" diyip gönlüm rahat ilerlemek istiyorum :smiley: (tabii ki yorumlarınızın objektif olmasından yanayım etkilenmiş olmasın )

Etiketler
Ynt: Defender 2.5 Vs Disco 1 Yakıt Tüketimi

Selamlar
söylenen hep o dur ki.. LPG'li V8 ile 2.5 benzin aynı yakar.. Ama LPG'li 2.5'in çekişi ile V8 karşılaştırılamaz.. reha

reha' Alıntı:
Selamlar
söylenen hep o dur ki.. LPG'li V8 ile 2.5 benzin aynı yakar.. Ama LPG'li 2.5'in çekişi ile V8 karşılaştırılamaz.. reha

LPG ile kullanımda V8 ile ödeyeceğimiz bedel = Bezin ile kullanımda 2.5 için ödeyeceğimiz bedel

Doğru anlamış mıyım? Eğer doğruysa yine mantıken 2.5 'u lpgli kullanırsak 100 km'de 20 kuruş aşağı yukarı fark olması gerekiyor.

Bu iki arcı karşılaştırırken şu öncelik sırasıyla değerlendirmek genel kabul görmüş yoldur.

- Kullanım amacı; bir tarafta özel bir amaç için üretilmiş, temiz kaldı ise nadirliğinden dolayı değerli bir araç, diğer tarafta çok amaçlı bir araç.
- Teknoloji ve konfor; bir tarafta neredeyse modern ve karmaşık hiçbirşey barındırmayan bir araç, diğerinde ise 98 modellere gelince ABS çift havayastığı gibi günümüzde kullanımda gereken olmazsa olmaz güvenlik,
- İç hacim, konfor v.b.
- Belki en son yakıt.... 1. maddeye bağlı olarak yoğun kullanım düşünülüyor ise yakıt önem kazanıyor. Ancak v8 fayda maliyet açısından çok çok daha iyidir. 2.5 benzinli ki sanırım series olunca 2.25 olmalı... verimsiz, gürültülü bir makina...

gündelik kullanım için Series önermem ama ben kendim de Defender'a biniyorum ki pek fark yok :smiley: Arada sırada binerim diyordum ama neredeyse hergün DEfender'ı alıp yola çıkmak geliyor içimden.

Özel bir ilgi ve heves varsa, neye binseniz Series'ın Defender'ın yerini tutmaz.

LRTD5' Alıntı:
Bu iki arcı karşılaştırırken şu öncelik sırasıyla değerlendirmek genel kabul görmüş yoldur.

- Kullanım amacı; bir tarafta özel bir amaç için üretilmiş, temiz kaldı ise nadirliğinden dolayı değerli bir araç, diğer tarafta çok amaçlı bir araç.
- Teknoloji ve konfor; bir tarafta neredeyse modern ve karmaşık hiçbirşey barındırmayan bir araç, diğerinde ise 98 modellere gelince ABS çift havayastığı gibi günümüzde kullanımda gereken olmazsa olmaz güvenlik,
- İç hacim, konfor v.b.
- Belki en son yakıt.... 1. maddeye bağlı olarak yoğun kullanım düşünülüyor ise yakıt önem kazanıyor. Ancak v8 fayda maliyet açısından çok çok daha iyidir. 2.5 benzinli ki sanırım series olunca 2.25 olmalı... verimsiz, gürültülü bir makina...

gündelik kullanım için Series önermem ama ben kendim de Defender'a biniyorum ki pek fark yok :smiley: Arada sırada binerim diyordum ama neredeyse hergün DEfender'ı alıp yola çıkmak geliyor içimden.

Özel bir ilgi ve heves varsa, neye binseniz Series'ın Defender'ın yerini tutmaz.

Bunları okudum ve değerlendirdim bolca. Dediğim gibi disco konfordan avantaj sağlarken , defender arazide aman orası çizildi burası eğildi diye beni üzmez. Hafta sonları dağa bayıra gitme kısıtlı tatillerde yılda 2-3 kere bir yerlere kaçmak için ikisi de kafa kafaya bu anlamda. Eski vosvosçu olarak gürültüydü konfordu çok gözümde değil. Yalnız işte uzun yolda 80 90 gide gide can sıkıntısı yapabilir o ayrı. Gönül bağımsa aslında discoya. Ama anlaşabildiğim disco kocaelide gidip göremiyorum , sürpriz yaparsa zaten yakıttan vergiden büktüğü belimi bir de parçadan şurdan burdan bükerse korkum.
Başlıkta da ondan emin olmak istedim. Şimdi kalkıp series veya defenderın dezavantajını km 'de 5 kuruş kar için çekeceksem discoya yöneleceğim.biraz daha dikkatli olurum. yok arada 20 kuruş yaklaşık fark oluyorsa alırım series veya defenderı konforu hidrolik direksiyonu demem rahat rahat dilediğim yere girer çıkarım, Yakıt işi bütçe dar olunca önemli bir kriter. Hakeza disco da dar bütçeyle işletilecek araç mı orası da ilgili araç üzerinden tartışılır.
Baktığım disconun 91 model disco 1 olduğunu belirteyim bu arada abs , hava yastığı gibi donanımlardan da kafam rahat.Ama işte ah şu yakıt :smiley:

Dusunmeyin Disco V8 alin. Kullanirken rahat edin.
Defender ile uzun yol yapmak bi dert. Sehir icinde kullanmak ayri bir dert. Arabayi gercekten surekli offroad icin kullanmayacaksaniz Defender size cok da uygun olmayacaktir.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Defender ile uzun yol yapmak bi dert. Sehir icinde kullanmak ayri bir dert. Arabayi gercekten surekli offroad icin kullanmayacaksaniz Defender size cok da uygun olmayacaktir.

tricknick' Alıntı:

Kırılmazlığına değmez diyorsunuz anladığım. Tam da yine disco aşkına dönmüşken iyi geldi bu yorum :smiley: 3 bin lira fazla vereceğim disco için her yıl 2 katı vergi ve muhtemelen 1.5 katı yakıtına vereceğim ama başka masraf çıkarmazsa sanırım bunlara değer ( çıkarmazsa tabi... korkum baki :smiley: )

Defender in alt yapisi ile Disco 1 in alt yapisi tamamen aynidir. Sadece kasalar ve konfor donanimi farkli. Yani Defender ne kadar kirilirsa Disco da o kadar kirilir. Hatta Disco 2 alirsaniz daha da mutlu olursunuz.

tricknick' Alıntı:
Defender in alt yapisi ile Disco 1 in alt yapisi tamamen aynidir. Sadece kasalar ve konfor donanimi farkli. Yani Defender ne kadar kirilirsa Disco da o kadar kirilir. Hatta Disco 2 alirsaniz daha da mutlu olursunuz.

Disco 2 ye gücüm yetmez üstat.bunu bile nasıl yuruturum hesabı yapıyorum :smiley:.hem az elektronik olması da işime geliyor.
altyapı kırılganlığında haklısınız bu beni de rahatlatıyor. Ama iş kaporta motor ıvır zıvıra gelince yine kara bulutlar çöküyor :smiley:
bu kadar mızmızlanmaya alma kardeşim o zaman deseniz yeridir ama seviyorum :smiley:

Almayı düşündüğünüz araç Series ise bir kere daha düşünün derim. Series'ler Defender'dan daha da gürültülü, konforsuz ve performans olarak zayıftır.
İlk Land Rover 1947 yılında üretilmiştir ve sonra modeller Series I, Series II, Series III olarak değişerek 1983 yılına kadar 88" ve 109" olarak üretilmiştir. 83'den sonra Defender üretimi başlar (90" ve 110" olarak, sonrasında 130 aslında 127"). Series ile Defender arasında en bariz farklar Series makaslı, Defender yaylıdır. Series sürekli 4 çeker değildir. Defender her zaman 4x4'tür.
Disco I V8 daha rahat kullanılabilecek bir araçtır.

Aydınlanmasını istediğim nokta iki modelin yakıt durumları idi aslında ama net bir kıyaslama yapılamıyor anladığım kadarıyla.
Konfor kısımlarını kullanım kolaylığını değerlendirdim. Bir şekilde birbirlerinin olumlu / olumsuz yönlerini telafi ettiler. Lüks rahat düşkünü de pek değilim dediğim gibi. Sağlam ve kütük gibi olması tercihim :smiley:. Tek silindir zangır zangır bir xt 600 veya pre tabir edilen 69 ve öncesi vostan sonra çok da odun gibi gelmez.
Tabi bu arada anlaştığım defender görünümlü series III 'den vazgeçtim. Birincisi series III alt yapılı ancak defender kupalıydı araç 82 model olduğundan anladığım kupa değişmiş. İkincisi boyanmış ve ruhsata işlenmemiş faturayı benim adıma kestirip ruhsat hazır değişirken o iş de bana kalacaktı.
Disco'dan devam diyelim :smiley:

Discovery I TDI alın derim . hem yakıt hemde konfor bir arada olcaktır.
Sahibinden de birkac tane temiz var. bence bakın derim.
Burak

Madem gürültüye ve ağır gitmeye alışıksınız fazla düşünmeyin alın 2.5 düz dizel defender eze eze hatta belinize kadar suda kullanın işiniz bittimi hortumla hem dışını hemde içini yıkayın sonrada kurusun diye güneşe koyun ;D tüm araçları hemen hemen kullanmış biri olarak nacizane fikrim budur.

o kadar kafa yordum ikisi de yalan oldu bildik dost suziye sarıldım yine :smiley:. defender için anlaştığım vatandaşın izin almama rağmen telefonlara cevap vermemesine kurban gitti defender sevdası. discodan da yakıttan korktum v8 3.5 olunca ne yalan söyleyeyim.
yine de biri ezmelik biri g-ezmelik bu iki araç arasında kalanlara yardımcı olacaktır umuyorum yapılan değerli yorumlar.
ben şahsen eğer bütçe kısıtlı ise keseye uygun defender'da kara kılmıştım uzun kafa patlatmalar sonucu bunu da belirteyim.keseye uygun disco ilerde keseye uymayabilir kanımca ancak defenderın hem keseye hem gelecekte yormayacağı (ufak tefeği sayacağımız bir araç değil) kanısına varmıştım. (tekrar belirteyim tamamen dar bütçe için geçerli fikrim :smiley: )

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,816
Kayıtlı Üye Sayımız
166,614
Kaydolan Son Üyemiz
Tolga Gökova

Çevrimiçi üyeler

SON MESAJLAR