Defender 110td Mi Yoksa Puma Mı ?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan unalkurt Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 36
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 28,502
Ynt: Defender 110td Mi Yoksa Puma Mı ?

Ahmet bey yanlış anlamışsınız ! Defendere Herhangi bir motor takılacaksa yapılacak en önemli işler Sırası ile Volant muhavazası 1. Prizdirek uygunluğu 2 .ve ön motor kulaklarının yapılması 3 . Bu sıralama ile gidersek BD 30 motor Volant muhavazası !Defenderle direk olarak takılır ve araya herhangi bir ek parçaya gerek yoktur . Prizdirek Defenderin orjinali kullanılır ve sadece Prizdirek ucundaki volant burcunun yuvası yapılır . debriyajla ilgili tüm diğer parçalar baskı balata vs olduğu gibi kullanılır Przdirek boyu veya debriyaj sistemi ile ilgili hiç bir ek işleme gerek kalmaz . Sadece geriye Ön motor kulaklarının bağlantıları yani ana şasi üzerindeki ek kulaklar kalır ki bu Defenderin orjinali dışında kalan tüm motorlarda gereken bir işlemdir .
Benim NISSAN motor ısrarım bu yüzdendir ve en önemli sebeplerden 1. ise Ford motorların işletim maliyeti örneğin Enjektör memesi (http://www.fordtoptancisi.com/Enjektor-Memesi-Transit-V184-130PS,PR-970.html ) 475 .00 tl ve Eksantrik zincir seti (http://www.fordtoptancisi.com/Eksantrik-Zincir-Seti-Transit-V184-120Ps,PR-156.html ) 565.00 tl iken NİSSAN motorlarda direk dişli sistem olduğundan Zincir bozma gibi bir ihtimal yok ve Enjektör memesi ise Çok daha fazla uzun ömürlü olmasına rağmen Fiatı fordun yarısı kadardır Tabii herkes istediği motoru uygular benim burada bahsetmek istediğim EN Ekonomik olarak En verimli Motorun uygulanması herkese az yakıt bol çamur :smiley:

Etiketler

Tamam , yanlış anlamışım . Turbosuz 100 ps de iyi bir güç gerçekten .

Ekleye bilirsem en güzel ve canlı örnek BD 30 ve LT 77 Montajlı hali

Ekli dosyalar

• RN 380   VE NÄ°SSAN MOTOR.jpg
    RN 380 VE NÄ°SSAN MOTOR.jpg
    90.8 KB · Görüntüleme: 337

Bu Motor BD 30 ve Turbolu sizi yanıltmasın diye tekrar açıklama yazmak ihtiyacını hissettim Ama Şanzuman ve volant tamamen aynıdır ve bu araç çok yakında pistlere çıkacak

hüseyin bey bende bir defender alıp motor değişikliği yapmak istiyorum çalışmalarınızı ayrıntılı olarak burada paylaşırsanız çok mutlu olurum,saygılar

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,744
Kayıtlı Üye Sayımız
166,559
Kaydolan Son Üyemiz
Sercantetik

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR