Sahne-2, Perde-2: Döşeme
Aracın içersindeki sekiz parça cam çerçeve plastikleri, kapı içi panzidotları, ön göğüs orta konsol ve tavan kaplandı, tüm koltuk döşemeleri yenilendi. Tavan kaplanamayacak kadar kötü durumdaydı ve fiberden yeniden yapılıp kaplandı. Arka kapı panzidotu yeniden kesilip kaplandı. (Buraya siyah çetadan uygulama da yaptırabilirmişim, belki sonra değiştiririm.)
Döşeme rengi seçmek işin en zor kısmıymış. Kapı içleri, ön göğüs, tavan, cam çerçeve plastikleri, koltuklar, ayak altı yan kaplamaları için renk ve malzeme seçmek, bunların araçta uygulanmış hallerini zihinde canlandırarak renk uyumunu yakalamaya çalışmak insanı en çok yoran ve iş ortaya çıktıktan sonra beğenmeme riskinin yüksek olduğu bir aşama. Ben bu restorasyonda mümkün mertebe Defender’ın orijinaline sadık kalmaya özen gösterdim. Özellikle kararsızlık yaşadığın konularda, “orijinale Otokar 71D00-07021-AA sadık kal” prensibiyle ilerledim.
Daha önce ön koltukları orijinal XS koltukları ile değiştirmiştim, orta konsolu da Britpart Cubby box ile değiştirmiştim. Renk seçerken önce koltukları seçtim, dış aksesuarlar gibi koltukları da siyah tercih ettim. Kapı içi panzidotlar ve ön göğüs de koltuklara uygun siyah yapıldı.
Arka kapı direkleri, bagaj camları ve arka camlar ile tavan camının plastik çerçeveleri orijinal rengine en yakın tonda gri kaplandı.
Tavan rengi için siyah, gri, bej birçok alternatife baktım ve önce açık gri seçtim fakat sonra bunun bile koyu kalacağını düşünerek alternatif ararken Cengiz usta çok güzel bir açık gri malzeme gösterdi ve o an karar verdim.
Soldan sağa: Koltuklar, Kapı içi panzidotlar, Cam çerçeveleri, Tavan (küçük parça eski tavan)