Defender 110 un şasesini 90 a nasıl çeviririz???

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Leon75 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 22
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 11,096
Ynt: Defender 110 un şasesini 90 a nasıl çeviririz???

aşağıdaki iki şaseyi karşılaştırın... tabii ki 110'dan 90'a geçiş mümkün.. ama dediğiniz kadar kolay değil.

[attachment=1][attachment=2]

90.jpg

110.jpg

Etiketler

Zamanında 88 lik aracı ek yaparak 109 a çeviren yurdum insanı , 110 u kesip 90 lıkta yapar, yeterki istesin.

veteran' Alıntı:
110 u alıp 130 yapmak dahada maliyetlidir haliyle mi?

Askeri ihaleden çıkma ,fazla miktarda tenteli 110 kasa Defender var .Ben de 110 u ,147 ye çevirip kamper yapmayı düşünmüştüm . :D Ama TUVTÜRK ' ün uğraştırabileceğini hatta yapmamamız için önümüze her türlü engeli çıkaracağını sanıyorum .Gene de bir sorup onay almak lazım ,belki de '' bu dünyaya mal olmuş bir araç ,siz yapın ,biz gereken kolaylığı sağlarız '' diyebilirler .... ;D

Motor ve aksamı düzgün bir araç bulunabilirse ,çıkma kaporta parçalarının pahalı olduğunu sanmıyorum... ::smiley:

Tüm Cevaplar için teşekkürler.
Aracı 90 pick-up yapmak isteme sebebimi biraz daha açmak icap etti.
Biz bu aracı çiftlikte bekçiye bırakıp kullandıracağız. Hafta sonlarıda oraya gittiğimizde biraz çamurda gezeriz. diyoruz.
110 SW neden olmaz?
1) SW alım fiyatı safariden yüksek.
2) SW nin restorasyonu pick up a göre pahalıya çıkıyor.
3) İcabı halinde koyun kaldı dağdan bul al. Köpek hastalandı koy şehre veterinere götür, Gübre var falan yerde al getir gibi işler yapacak araç. Bunlar SW ile olmaz. Resimdeki aracında yapılmış olma sebebi çiftlik işleri zaten.
Neden 90?
90 ın arazi kabiliyeti 110 dan fazladır. Kesemezsem zaten 110 yapıp kullanıcaz.
TÜV dür tüydür uğraşmak zor geliyor şimdi...
Safariyi kapatıp pick-up yaparsak yolcu sayısı değişeceğinden yine tüvle problem yaşanırmı?
Olmuyorsa yine safariyi kapatıp TÜV den TÜV e damı ve geriyi sökmek gerekecek :smiley:

Bu arada resimlerdeki şaseler getirilip kullanılıyormu? Nasıl işleniyor ruhsata? Fiyatları nedir?

Selamlar

SERİ 3 109' Alıntı:
Arkadaşlar olayı oldukca abartıyorsunuz 90 lık şase ile 110 luk şaseyi yan yana koyalım ikisi arasındaki uzunluk farkı 70 cm yi geçmez,

(bunların ölçülerini bulabilirsem burada resimlerim) Bu fark şanzuman arka traversi ile arka denge kol baglantıları arasında kalan kısımdır.

keselim. kaynatalım alın size 90 lık şase Üstünede 90 lık havuzu oturtdunmu oldu 90 lık tek kabin.

Tek sorun işe başlamaya karar vermek. gerisi teferruat.

Peki 5 kapı defender 110" ile, 3 kapı Series 109" arasındaki ebat farkı nedir ?

Teşekkürler

arkadaslar bana askeri cıkma bi 5 kapı land lazım acaba bulabilirmiyiz? kendım ustayım araç kırık dökük olabılır sorun degıl. varmı bildiginiz biyerlerde? arkadaşım sana tavsiyem sen araç bulup kısaltana kadar kısasını bul onla ugras o aracı her ussta yapmaz bu 1 2. alemıyon saçtan yapılma oldugu ıcın kaynagı vs. çok pahalıya mal olur sana ki kasayla bitmez bide aracın şasesini kısaltmak uzmalık işidir. geçmeli şekilde kesmek kaynatmak lazımdır.hem bı arabanın şasesi orjınal degılse kaldır at o arabayı derim sana.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,744
Kayıtlı Üye Sayımız
166,559
Kaydolan Son Üyemiz
Sercantetik

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR