Defender 110 Toplanmışını mı Almalıyım ?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan dedir Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 27
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 6,757
Ynt: Defender 110 Toplanmışını mı Almalıyım ?

discovery-V8' Alıntı:
Kısaca kolay işler değil , zaman, sabır ve para gerektiren işler bunlar, üstelikte doğru ustalara denk gelemezseniz çekeceğiniz var demektir.

Bu çok önemli bir cümle. Bu cümleden yola çıkıp kitap bile yazılabilir.

Etiketler

uğraşıp işleri tamamlayamadığınızda elinizde kalan: yarım yamalak bir araç + harcanan onca para.... beğendiğiniz ama iyi olmadığını anlamadığınız bir aracı aldığınızda: en azından yürüyen ve bir altyapısı olan bir araç

önce alacağınız aracın model ve km si ile başlayın.Araç satış sahasında bulunan aracı bir motorcu ve kaportacıya gösterin..Araç kesin 5 adet kapı ister..Ben bakdığım araçların içinde sağlam kapı bulamadım..Motor durumu ve şanjman durumu ise genelde piyango ..Ama araç almak istiyorsan şansına da güvenmelisin..Amortiye razı oluyorsun.. !5 nisanda Ankaradan 89 defender aldım..140 Tl akümülatör le başladık motor yağı filtre ,hava filtresi
mazot filtresi ve ön takım parça masrafı 120 Tl..Aracı yürüttükden sonra motor testlerini ve yürürüne bakdık sorunsuz çıkdı..Şu anda kaportada 5 kapı sacı ve 2 kapı iskeleti değişti.Keyfe keder göğüsüde değiştirdim kaporta masrafı 2200 Tl..1600 Tl na metalik boya atılıyor..Aracı alırken aksesuar olarak görünen 3 parça tavan kaplamasının çıkması 1500 Tl..İç panzoletler ve kapı panzoletleri çok pahalı araç alırken dikkat edilecek başlıca konu bu.Yeni model torpido sanjman emniyet kemerleri ve 4 adet koltukla elektrik aksamı 4 adet 2006 model lassa ok 144 lastiği hurdadan 887 Tl ye aldım ..Bir aydır mekanik ve elektrik işlerini kendim yapıyorum...Aracı alırken kazanmanız lazım.İhalelerden araç alacak arkadaşlara yardımcı olabildimse ne ala...Tavan ve iç panzoletler kesin sağlam olmalı diğer aksam kolay...

Arkadaşlar göterdiğiniz ilgiye ve bilgi paylaşımına teşekkür ederim.

Gelelim alacağım LR mevzusuna şunu anladım ihaleden LR alınmaz en iyisi gene kamu aracı resmi kurumlardan çıkma özellikle elektirik kurumu ve türk telekom çıkışlı araç bakacam ve ben bu aracı günlük hayatımda kullanacağım için şehir içi vs. benzinli olmasına özen gösteriyorum dediğiniz gibi mekanik ve motor ve elektrik aksamı okadarda problem değil asıl iş kaporta ve trim işçiliğinde sonbuluyor . bunada özellikle dikkat edeceğim tekrar bilgi pylaşımınız için teşekkür ederim.

En kısa sürede bir LR edinip aranıza katılmak umudu ile önce kendinize sonra LR'nize iyi bakın.

burada şansta çok önemli unutmayın ıhaleden aldıgınız araç çok ıyıde çıkabılırr..ıhaleden alınıp sadece boya yaprırıp gezen kişiler var çevrem de benım aldıgım aracın yuruyenın de sorun çıkmadı ama kapı içlerı ve ön göğüs biraz çürük başkada bişeyi yok en azından şimdilikk :D

adrenalim' Alıntı:
burada şansta çok önemli unutmayın ıhaleden aldıgınız araç çok ıyıde çıkabılırr..ıhaleden alınıp sadece boya yaprırıp gezen kişiler var çevrem de benım aldıgım aracın yuruyenın de sorun çıkmadı ama kapı içlerı ve ön göğüs biraz çürük başkada bişeyi yok en azından şimdilikk :D

Ben bu şans faktörüne çok katılmıyorum. İhaleden alacağınız araçların büyük bir çoğu türk montajlı olacaktır. Dolayısıyla da kapı içleri ve göğüsteki çürükler olmazsa olmaz. bunlarında maliyeti 3.000 liradan aşağı halolmayacaktır. Aracı yürür hale getirebilmek için de 1000-2000 TL arası bir masraf yapmanız gerek, o araç hurdaya çıkana kadar başına gelmiyen kalmıyor ;)

Zaten mevzu da burda başlıyor. İhalenden araç alınmasına alınır, fakat neyi nasıl yapacağınıza ve nekadar bütçeniz olduğuna ve ustanız a olan güveninize göre değişir.

Iyi bir arazi aracını sıfırdan hazırlamak 40.000 TL den aşağı olmayacaktır. Ama hiç bu maceraya atılmadan hazırını almak sizi en az 10.000 TL den kurtarır. Ayrıca bu eziyetleri de çekmemiş olursunuz. Deneme şansınız olur.

Bence tarihçesini iyi bildiğiniz veya sicili konusunda referansları olan bir aracı seçmek daha akılcı olur. ( Sanki AT seçiyomuş gibi yazmışım :D )

dedir' Alıntı:
Arkadaşlar göterdiğiniz ilgiye ve bilgi paylaşımına teşekkür ederim.

Gelelim alacağım LR mevzusuna şunu anladım ihaleden LR alınmaz en iyisi gene kamu aracı resmi kurumlardan çıkma özellikle elektirik kurumu ve türk telekom çıkışlı araç bakacam ve ben bu aracı günlük hayatımda kullanacağım için şehir içi vs. benzinli olmasına özen gösteriyorum dediğiniz gibi mekanik ve motor ve elektrik aksamı okadarda problem değil asıl iş kaporta ve trim işçiliğinde sonbuluyor . bunada özellikle dikkat edeceğim tekrar bilgi pylaşımınız için teşekkür ederim.

En kısa sürede bir LR edinip aranıza katılmak umudu ile önce kendinize sonra LR'nize iyi bakın.

ihaleden veya normal bir araç alacaksanız,ve Kaporta yönü de sizin için daha önemli gözüküyor, şunları kontrol edebilirsiniz,
Belki arkadaşlar daha fazlasınıda ekler, benim aklıma gelenler:

1. Motor ile Kabin arasındaki Saç firewall adı verilen kısmın paslanma/çürüme olup olmadığını kontrol edebilirsiniz.
2. Kapı iç ve birleşim yerlerinde çürük olup olmamasını kontrol edebilirsiniz.
3. Kapılar kapalı iken, çerçevelerinin gövdeye olan uzaklıkları hep aynı olup olmadığını kontrol edebilirsiniz.
Bir de aracın ingiliz/türk montaj olması arasıda bazı farklılıklar var. Mesela Firewall ingiliz montajda galvaniz kaplı metal olduğu için çürük olma olasılığı çok daha az.

hangisini seçerseniz seçin şimdiden hayırlı olsun. Saygılar. Hakan.

zaten çürüyen yerlerini hakan bey yukarıda yazmışşş :smiley: çürüyecek başka bir yeri yokk

adapazarındaki araçlarda ocak ayındaki ihalede kırıkkaleden geldi ankara ivedikten çıkma parça almaya gittiğimizde dönüşte adapazarınada uğradık erenler sanayisinde (karasu yolu üstü) kaportacı ararken o araçları gördük dışarıdan görünüşü güzel ama içi nasıl bilemem bildiğim kadarıyla yürüyor benim avatardaki LR de kırıkkaleden yürür geldi ama biz bineceğimiz bir araç olsun istediğimiz için sökünce gerekli gördüklerimizi değiştik masraf bu yüzden fazla oldu

Evet o araçları bende gördüm ve inceledim 9 bin lira çok fazla piyasada aynı fiyata m.k.e değil'de telekom çıkışlı araçları daha uygun fiyatlara veriyorlar şuan onlar üzerinde araştırma yapıyorum en azından aldığın zaman en az 5-6 ay masraf etmeden bine bilirsin.

Saygılar

telekom çıkışlılar benzinli bildiğim kadar .yalnışmı biliyorumacaba

eğer binecekse alan kişi yani işin ticaretın de değilsee kendı toplasın derimmm.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,670
Kayıtlı Üye Sayımız
166,525
Kaydolan Son Üyemiz
ibissyusuf

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR