Defender 110 SW camper

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan bymuammer Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 31
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 11,560

bymuammer

Kamp II
Yer
Elazığ
Merhabalar...

Uzun süre niva kullandıktan sonra 1 aydan biraz fazla süredir defender kullanıyorum. Defenderimi sadece hafta sonları ve ara sıra da 10 ~15 günlük geziler için kullanmayı planlıyorum internette çok araştırdım fakat iç tasarım olarak pek tatmin edici bilgiler bulamadım. siz değerli ve tecrübeli abilerimden fikir istiyorum neyi nasıl yapmalıyım linide bir plan varmıdır acaba. 3 kişilik birsey düşünüyorum ben eşim ve 2 yaşındaki ufaklık için.

Şimdiden bilgi ve tecrübelerinizi paylaştığınız için teşekkür ederim.

Etiketler
Ynt: Defender 110 SW camper

Link ve sitede yasiko ( Ahmet Bey)'in aracının yapım aşamaları faydalı olabilir

http://www.azalai.co.uk/vehicles.php

ilginiz için teşekkürler. sitedeki tüm karavan başlıklarını inceledim. fakat istediğim gibi birşey bulamadım çizim yapıp atacağım sanırım fikir alma bakımından öyle sağlıklı olacak.

Sayın bymuammer aracınız hayırlı olsun,aramıza hoş geldiniz,sizin araçtan bizim forumda 2 adet var Ahmet (yasiko)abininki ara kapalı sadece bir küçük pencere var Erhan abiniki ise ara açık bu 2 modelde o kasaya uygulanabilecek en işlevsel modellerdi kasanın size sunduğu olanakla dafa fazlasını yapamıyorsunuz malesef,herkesin ihtiyaçları gereksinimleri farklıdır,en doğrusu siz kasa ölçüleri ile birlikte aklınızdan geçen yerleşim planını buraya ekleyin bakalım belki farklı fikirler gelir.

teşekkür ederim yusuf abi yalnız benim defender ambulans kasa değil normal kasa. bikaç bişey çizdim bi bakarmısınız mantıklımı diye

Kendimce bişeyler çizdim mantıklımı bilmiyorum değerlendirirseniz sevinirim.

proje.JPG

proje1.jpg

böylelikle arka sağ yolcu kapısı iptal olacak oradaki dolabi tavan boyunda yapmayı düşünüyorum. Tavanı yükseltilir yapmayı planlıyorum.
Yalnız ufak kıza yer ayarlayamadım :smiley:

Merhaba,bir cok kullanici aracinin tavanina katlanir cadir yaparak orada yatiyor.
Boylelikle arac icinde bir cok malzeme ve yer kazanmis oluyor.
Ustelik cesitli yontemlerle tavandaki cadiri isitip,kar kis demeden,emniyetli bir sekilde geceliyor.
Bu arada,sag kapi yerine soldakini ayni is icin dusunun,trafik sagdan malum.
Birde o dolabi boydan boya tavana yerlestirin,ufakliga yer cikmis olur.
Sadece karavan olarak aramayin,Defender,G Wagon,Land Cruiser gibi ayni boyutlu araclarada bakin.
Cok degisik ve ilginc fikirler,sekiller,cizimler goreceksiniz.Hatta minicik bir Libero bile var.
Isteyince neler,ne yaratici fikirler cikiyor.Acele etmeyin,arastirmayi uzun tutun.
Kesenize kuvvet,basarilar.

Muammer kardeşim merhaba çizimlerinde ölçüler yazmamışsın ama eğer çizimdeki boylar gerçektede aynı ise olabilecek bir model kızımıza ön koltuğa köprü yaparak bir yatak yapabilirsiniz olur biter ;)

yorumlar icin cok tesekkur ederim abiler. aynen arastirmaya devam ediyorum kapi konusunda dediginiz gibi daha mantikli sol kapiyi iptal edecem. bunu uygulamaya bir ay sonra gececem bu sure zarfinda da umarim en kullanisli projeyi bulabilirim.

yusuf abi senin ilk karavana baslangic asamasindan belli takip ediyorum grcekten harika projelerdi bu tur islerre girmeme en buyuk etken sensin diyebilirim :smiley: proje olculerri birebir calistim yarin saglamasini yaptiktan sonra olculeride belirtecem.

Selam Muammer,

Defender'in hayırlı olsun.

Öncelikle 2. bir aracın var mı yoksa günlük kullanım için de bunu mu kullanacaksın?

Şayet aracın bir tane ise portatif çözümleri öneririm sana. Gerektiği zaman yükler,gezini yapar sonra yine indirirsin. Bunun örneklerini burada kolaylıkla bulabilirsin. Ayrıca aracın içinde ayakta duralamayacağı için mutfak bölümünü dışarıya almanı (arka kapı içi veya portatif sistemlerdeki gibi çekmeceli) siddetle öneririm. Arka kapı üzerine yapacağın araca takılabilen bir çadır işini görecektir. Çocuk için de şöför mahalline enine bir hamak tarzı birşey yaparsan Yusuf'un dediği gibi sorunu çözersin.

Aslında ne desek boşuna olacak. Her kendi aracını yapan hayal ettiği gibi yapıyor. Zaman içinde ya pişman oluyor ya da şöyle yapsaydım diye hayıflanıyor. Sen de aynı yollardan geçeceksin. En az yanılgıyla senin için doğru olanı bulman dileğiyle...

Kolay gelsin

yasiko' Alıntı:
aslında ne desek boşuna olacak. Her kendi aracını yapan hayal ettiği gibi yapıyor. Zaman içinde ya pişman oluyor ya da şöyle yapsaydım diye hayıflanıyor. Sen de aynı yollardan geçeceksin. En az yanılgıyla senin için doğru olanı bulman dileğiyle...

Kolay gelsin
İstisnaları da gözardı etmemek lazım.İyi pazarlar.Sizlerin önerilerini kesinlikle önemsiyorum.Yanlış yapmasanız da,yanlış yapanları gördünüz,okudunuz.Bu sitedeki önerilerin çoğu hatalardan arındırılmış.En azından ben böyle düşünüyorum..Arkadaşımızın da gelen önerileri dikkate almasını dilerim.Eğik bir sırt ile mutfakta durmak.Düşünmek gerekir.Selamlar.

yasiko' Alıntı:
Selam Muammer,

Defender'in hayırlı olsun.

Öncelikle 2. bir aracın var mı yoksa günlük kullanım için de bunu mu kullanacaksın?

Şayet aracın bir tane ise portatif çözümleri öneririm sana. Gerektiği zaman yükler,gezini yapar sonra yine indirirsin. Bunun örneklerini burada kolaylıkla bulabilirsin. Ayrıca aracın içinde ayakta duralamayacağı için mutfak bölümünü dışarıya almanı (arka kapı içi veya portatif sistemlerdeki gibi çekmeceli) siddetle öneririm. Arka kapı üzerine yapacağın araca takılabilen bir çadır işini görecektir. Çocuk için de şöför mahalline enine bir hamak tarzı birşey yaparsan Yusuf'un dediği gibi sorunu çözersin.

Aslında ne desek boşuna olacak. Her kendi aracını yapan hayal ettiği gibi yapıyor. Zaman içinde ya pişman oluyor ya da şöyle yapsaydım diye hayıflanıyor. Sen de aynı yollardan geçeceksin. En az yanılgıyla senin için doğru olanı bulman dileğiyle...

Kolay gelsin

Merhaba Ahmet bey

2. araç olarak kullanacağım sadece defenderi. Bu güne kadar tek veya arkadaşlarla gidiyordum araziye tertemiz çadır - uyku tulumu - şişme yatak ziyadesiyle işimi görüyordu. Artık ev ahaliside kampa ve arada 10-15 günlük gezilere çıkmak istiyorlar. Arayışlarım bu sebepten.

Aracın içinde ayakta durulması için gereken şeyleri ilk önce yapmayı planlıyorum. Tavanı açılır yapmayı planlıyorum ama kurtarırmı bilmiyorum. Eğer tavan westfalia yapamazsam dediğiniz gibi en mantıklısı mutfak kısmını en arkaya almak en mantıklısı ama bu defada yatak için 170 cm lik bir yer kalıyor o yüzden çekmeli bişey yapmak zorundayım gibime geliyor.

"Aslında ne desek boşuna olacak" kısmına kendim adına katılmıyorum sizlerin düşüncesi ve tecrübesi benim için çok değerli. Eğer öyle düşünüyor olsaydım böyle bir başlık açıp yardım istemezdim. Hayatımda hiç camper tarzı araçlarla internet fotoları dışında tanışma fırsatım olmadı :smiley: Yapmışken en doğrusunu yapmak istiyorum.

Adil05' Alıntı:
İstisnaları da gözardı etmemek lazım.İyi pazarlar.Sizlerin önerilerini kesinlikle önemsiyorum.Yanlış yapmasanız da,yanlış yapanları gördünüz,okudunuz.Bu sitedeki önerilerin çoğu hatalardan arındırılmış.En azından ben böyle düşünüyorum..Arkadaşımızın da gelen önerileri dikkate almasını dilerim.Eğik bir sırt ile mutfakta durmak.Düşünmek gerekir.Selamlar.

adil bey size katılıyorum. Tabiki gelen önerileri uygulayacağım. Zaten bu başlığı açmamdaki nedende budur. Ben mutfakta oturularak iş yapılır diye düşünmüştüm ilk önceleri ama sizlerin önerisiyle biraz düşününce pek mantıklı değil gerçekten :smiley: sonra westfalia denilen tavan larla tanıştım çok hoşuma gitti ve pratik gibi görüyor usta arayışındayım. Eğer beceremezsek arkaya bir çadır mutfak bağaj kısmına gelecek gibi görünüyor.

http://www.expeditionlandrover.info/Dormobile/pictures.html

Bu sitede güzel defender karavan örnekleri var. Tavan köşeli olduğu için belki iyi bir kaporta ustası böyle bir pop-up tavanı yapabilir.

2008-08-05-SD870 IS-6303-800.jpg

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,788
Kayıtlı Üye Sayımız
166,604
Kaydolan Son Üyemiz
pino4.50

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR