Defender 110 SW camper

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan bymuammer Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 31
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 11,562
Ynt: Defender 110 SW camper

aslanahmet' Alıntı:
http://www.expeditionlandrover.info/Dormobile/pictures.html

Bu sitede güzel defender karavan örnekleri var. Tavan köşeli olduğu için belki iyi bir kaporta ustası böyle bir pop-up tavanı yapabilir.

çok teşekkür ederim çok faydalı oldu benim için. tavan işini halen araştırıyorum umarım yapacak birilerini bulabilirim burada.

Etiketler

Muammer bey öncelikle hoş geldiniz. herne plan olursa olsun maket üzerinde calışmanızı tavsiye ederim inanın cok büyük farklar cıkıyo ortaya benim son 3 aydır üzerinde çalıştığım ve kesin kez bu dediğim plan bire bir ölcülü maket calışmam sonunda komple değişti bilginiz olsun der şimdiden kolay gelsin..

maket 1.JPG

tugay bey bu harika bi fikir soruçta tahminime göre minimum 7-8 lira gibi bütçe harcayacam çöpe gitmemesi açısından önceden bir demo hazırlamak çok mantıklı. çok teşekkür ederim. kesinlikle demosunu yapacağım :smiley:

Tugay Bey 1:1 ölçekli maket ilk defa görüyorum :smiley: bana çok ilginç geldi. Ama kullanım alanını görmek için gerçekten çok iyi fikir. Tebrik ediyorum.

Bir mukabele arkadaşlar evet kardeşim misafir odasının büyük olması beni rahatlattı orda 3cm lik sıtroforla 1/1 ölcüde rahat calışıyorum dediğim gibi 3 aydır evet bumudur budur dediğim plan 1/1 ölcekde cöpe gitti planlarımda ADİL05 sayfasında var cok beğeniyodum ama göründüğü gibi deyilmiş herkese tavsiye ederim fazla zamanda almıyor yeni araç almış olanlar lütfen denesin derim yine yazıyorum fikirlerrr,ölçülerrr cok değişiyorrrrr....

Tugay bey, bulduğunuz bu yöntemi araç içinde yapmak lazım, neden derseniz yukarı doğru eğim ve davlunmazlar işin içine girince yine değişiklikler yapılabiliyor, net ve kesin proje araç içinde çıkacakdır,
selamlar

buralpdi' Alıntı:
Tugay bey, bulduğunuz bu yöntemi araç içinde yapmak lazım, neden derseniz yukarı doğru eğim ve davlunmazlar işin içine girince yine değişiklikler yapılabiliyor, net ve kesin proje araç içinde çıkacakdır,
selamlar

kesinlikle haklısınız araç içinde daha mantıklı

Merhaba Abiler...
Ölçüp biçip bişeyler yaptım ama bakalım mantıklı bişey çıkarmışmıyım ortaya :smiley: tek sorunum arka koltuktan bagaj kısmına geçişin olmaması nasıl çözerim bilmiyorum yardım ederseniz sevinirim.
Tavanı açma kısmında ise hem servisle görüştüm hemde bikaç kaportacıyla servisle birlikte çözeceğiz işi pekde zor bir iş değilmiş denilene göre. Toplam maliyeti 1.500 tl yi geçmez denildi.

Yeni halini paylaşıyorum fikirlerinizi paylaşırsanız sevinirim.
İyi günler...

proje.JPG

proje11.jpg

tavan açılma şekli aşağıdaki gibi olacak tavan ve tavandan ayrılan yere içten profill çerçeve yapılacak ve iki tarafın birbirine tamamen oturma işini kaportacı kanal gibi bişey yapacakmış ve fitille destekleyecekmiş kesinlikle su almaz dediler
.

528036_325294097532292_207_n.jpg

ön tarafı aşağıdakine yatın düşünüyorum bilmiyorum ne kadar mantıklı ama hoşuma gitti

4.jpg

3.jpg

5.jpg

arka ocağın karşısındaki dolabıda aşağıda görselin yarım boyunu düşünüyorum

Wardrobedoorsopen.jpg

131015727061126.jpg

TUGAY58' Alıntı:
Muammer bey öncelikle hoş geldiniz. herne plan olursa olsun maket üzerinde calışmanızı tavsiye ederim..........

Akıl akıldan üstündür dedikleri işte bu... Tugay bey, 1/1 maket harika bir buluş/fikir. Köpüğün tabakası ne kadar ki?

Tebrik ve teşekkür.

Bir gün karavan yapmaya başlarsam mutlaka sizin gibi yapacağım.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,788
Kayıtlı Üye Sayımız
166,604
Kaydolan Son Üyemiz
pino4.50

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR