Defender 110 Pick-Up

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan efa Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 33
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 9,396

Etiketler
Ynt: Defender 110 Pick-Up

yunus bager' Alıntı:
defender düz dizel 65bg 2050 kg kilit yok mt lastik yok
jeep ZJ benzinli 190bg ön, arka ,orta, kilit mt lastik
iş yapmaz :smiley: mı acaba

o zj değil xj galiba , ama bu videoyu gördüklerinde yine savaş çıkar ;D

Aynı yer değildi 10 cm yanıydı falan derler, benden söylemesi ;D

Umut , yavrucum, txxxxta mahallesinde sat salyangozunu, olmayan bademciklerine buz bastırtma bana ;D ;D

evet o araç zj değil.
bu sitede gezilere katılan hiç bir zj'de önlerde kilit yok.arkada ise limited slip var %100 kilidin yerini tutmaz.hatta arızaya çok meyillidir.
zj beygir konusunda da yalnışlık var 5,2 'ler 215-225 5,9'lar 265 beygirdir.üç aşşağı beş yukarı böyledir.
videodaki pikabın ağırlığı 2 ton ise zj'nin ağırlığıda en az o kadardır.
düz yolda o makina zj ye yaklaşamaz bile
arazide Yunusun dediği gibi aynı yerlerde geziyoruz. hepimiz kendi aracımızdan memnunuz.videoda zemin çim gözüküyor.en zor zeminlerden biri.söyleyebileceğim tek şey aynı arkadaş aynı araçla aynı şekilde gezmeye devam ediyorsa önümüzdeki sene o rampadan çıkar.ruh değil tecrübeye daha çok inanırım.
Yunus zj lerde kilit uygulaması o kadar kolay değil bir çok modifiyeye ihtiyaç duyuyor.çoğu insan kilitli diye algılıyor en azından yazıya doğrusu geçsin.sevgiler

kararımı hilux 4x4 ten yana verdım ama ınternettekı fıyatları oldukca yuksek uygun fıyatlısını nereden bulup nerelere toplatabılırız.

efa' Alıntı:
kararımı hilux 4x4 ten yana verdım ama ınternettekı fıyatları oldukca yuksek uygun fıyatlısını nereden bulup nerelere toplatabılırız.
Hakan Ataman
0 532 2820523
Ataman Ticaret/Ankara

Kendisi ile görüşün, selamımı söyleyin, köşeli kasa uygun birşey bulabilir. Toplama/servis işini de halledebilirsiniz Ankaraya gelebilirseniz. Fikir alın en azından.

Fazla güç..... Gaz pedalına olduğundan daha fazla asılırsan yokuş yukarı, kendi aracının yere tutunmasını kendin azaltırsın.
Güçlü ve benzinli araçlar devirlendikçe güç yaratırlar, tecrübesiz bir sürücü --hele ki gaz pedalı JEEP'te olduğu gibi hissizse--
çıkamayacağı düşüncesine kapıldıkça gaza biraz daha basar, bu da zaten tutunmakta zorlanan lastiğin iyice çekişten düşmesine
sebep olur.

Dizel'in ve uzun şasenin yukarı doğru uzayıp giden rampalarda avantajı vardır ;-) Şimdi JEEP-LR olayına girmeyelim ama
güç her zaman iyi değildir. Bu sebeple FFİİİİ tarihinde gerçekten arazi araçları imal edilirken, onlara özel motor, onlara özel
şanzımanlar tasarlanırdı...

LRTD5' Alıntı:
Fazla güç..... Gaz pedalına olduğundan daha fazla asılırsan yokuş yukarı, kendi aracının yere tutunmasını kendin azaltırsın.
Güçlü ve benzinli araçlar devirlendikçe güç yaratırlar, tecrübesiz bir sürücü --hele ki gaz pedalı JEEP'te olduğu gibi hissizse--
çıkamayacağı düşüncesine kapıldıkça gaza biraz daha basar, bu da zaten tutunmakta zorlanan lastiğin iyice çekişten düşmesine
sebep olur.

Dizel'in ve uzun şasenin yukarı doğru uzayıp giden rampalarda avantajı vardır ;-) Şimdi JEEP-LR olayına girmeyelim ama
güç her zaman iyi değildir. Bu sebeple FFİİİİ tarihinde gerçekten arazi araçları imal edilirken, onlara özel motor, onlara özel
şanzımanlar tasarlanırdı...
Ya ben de bu uzun şase neden uzun çıkışlarda daha avantajlı, o mantığı anlayamadım bir türlü...Bir ara 90/110 karşılaştırmasında da demiştin, mantıken bana kısa avantajlı olmalı gibi geliyor ama dayanağım yok ;D

serdara tamamen katılıyorum

low kullanmak gerektiğinde öyle bir rampayı 3.vitesle denerdim... 1.ve 2.viteslerde patinaja düşmemek elde değil...

çözümü 35" lastik ve otomatik şanzımana geçerek vites seçimi konusunu çöpe atmakta buldum...

Temel araç dinamiği ile ilgili aslında, ağırlık dağılımı, uzun çıkışlarda lastikler üzerine düşen ağırlık arttıkça çekiş güçleri artıyor.
Bu da (binek araçlarda da geçerli) aracın uzun bir lastik aralığına sahip olması ile daha konforlu bir otoyol sürüşüne, daha kuvvetli kaygan zemin tırmanışına sahip olmasını sağlıyor.. Neden 100 inch ideal uzunluk derseniz, aslında bu aralığı açmanın dez avantajı daönüş çapı ve orta gövdenin
tümsek üstünden geçme zorluğu...

Kısaldıkça, bumpy sürüş ama zor tırmanış... Dar alanda rahat hareketler. Uzadıkça rahat sürüş, güzel tırmanış ama zorlukla dönen oraya buraya sığmayan araç...

Kitap haricinde benim tecrübem ise, yukarı doğru çıkşlarda zemin hele ki bozuksa, aracın daha az zıplayıp daha az gücü kaybetmesi yolundadır.
Yani kısa saşili bir araç zıplayama başladığında yukarı çıkarken, uzun araç lastiklerini yerden kesmiyor ve daha az zıplayarak gücünü yukarı doğru kullanıyor.

Google edemedim, kuvvetle ihtimal buna ilişkin hesaplamalar ve diagramlar mevcuttur.

efa' Alıntı:
arkadaşlar öncelikle herkese merhaba bu sıralar defender 110 pick up almayı düşünüyorum bu araçı ayağa kaldırmak için tahmini fiyat verebilirmisiniz ve malzemeleri ankarada temin edeceğim bir yer varmı ? resmi linktedir.Saygılarımla
http://www.sahibinden.com/defender_110_dizel_3_5_milyar_calisir_yurur_-41WQQaXQQ8422481WQQpXQQdisplayitem
konunun başına döndük gerçi konu dagılmış ama
satıcının ifadesi çalışır yürür
trafige çıkar demiyo çekme belgesini alıcı halleder kısmı biraz mulak

umut bey çorum plaka bı arac var fıyat 12 bın sızce uygunmudur arac hakkında ne soylenebılır

Arkadaşlar yanlış anlaşılmadan videodaki mevzuyu açıklayıp kapatmak istiyorum

Videodaki Cherokee zj yada xj herneyse forumdan tanıdıgınız biri degil sahibinin dediklerini aktarıyorum 2002 model 4,0cc 190bg 1900 kg ön ,arka ,orta kilit mt lastik

cj ise konuyla alakası yok sadece orda park halinde, çıkmayıda dememedi diğer 3 araç gibi deneseydi eğer 4,2cc mt lastik oda çıkardı zate,

benim anlatmak istedigim Cherokee ve defenderde aynı rampayı çıktı aynı yollardan geldik , aynı yollardan gittik, aynı yerlerde takıldık

bi arkadaşimizin dediğine istinaden (defender iş yapmaz ) bu videoyu koydum

yönetici arkadaşlar butür tartışmalara izin vermediği için konuyu burda kapatalım
saygılar yunus...

efa bey konuyu dağattığım için özür...

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,773
Kayıtlı Üye Sayımız
166,592
Kaydolan Son Üyemiz
Ömer Deniz Önder

Çevrimiçi üyeler

SON MESAJLAR