Defender 110 mu Yoksa Discovery Seri 1 mi?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Defender Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 503
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 81,157
Ynt: Defender 110 mu Yoksa Discovery Seri 1 mi?

yavuz abi böyle bir çalışma yapmadımı ? onun araç hem lastik ebadı hem yükseklik olarak dehşet bakın derim

Etiketler

febulent' Alıntı:
yavuz abi böyle bir çalışma yapmadımı ? onun araç hem lastik ebadı hem yükseklik olarak dehşet bakın derim
Yavuz abide
+2" yat 2" de get var 35" ve 38" takabiliyor

yunus bager' Alıntı:
Yavuz abide
+2" yat 2" de get var 35" ve 38" takabiliyor

kolay gelsin sizlere...... gecenin bu vaktinde +2'' yattan ve get ten ben vakit geç oldu get yat len anlarım yarın bende kafa yorarım :smiley: allah rahatlık versin hayırlı geceler sizlere

febulent' Alıntı:
kolay gelsin sizlere...... gecenin bu vaktinde +2'' yattan ve get ten ben vakit geç oldu get yat len anlarım yarın bende kafa yorarım :smiley: allah rahatlık versin hayırlı geceler sizlere
;D ;D ;D ;D bende get ip yayayım

febulent' Alıntı:

Yavuz'un Disco'da 35" ler sığsın diye çamurluk ve kapıda ciddi kesme var. Ben işi bu kadar büyütmek istemiyorum. Kesme yapmadan, yürüyen aksamında standart halini koruyarak 32" e kadar lastik takabilmeyi istiyorum. Neticede Defender'i de yürüyen aksamda standart hali ve 33" lastik ile kullanıyordum.

Bizim yaptığımız off-roadda en fazla kanala takılıp kalıyoruz, Disco'yu da kanalda Defender ile aynı performansı gösterecek kadar yükseltip, büyük lastik takmak yeterli benim için.

peki disco'yu yükseltmek için defender yayı ve amortisörü kullanıldığınıda duymuştuk,
mümkünmüdür? kaç inç yükseltir? + yada - leri?

selamlar.

Felice' Alıntı:
peki disco'yu yükseltmek için defender yayı ve amortisörü kullanıldığınıda duymuştuk,

selamlar.
Mesut abi defenderin arka yayları çapı büyüktür discoya uyma şansı yoktur ve uydurulsa bile daha kısadır
ama defenderin ön yayları ile aynıdır

nkurtkaya' Alıntı:
Yavuz'un Disco'da 35" ler sığsın diye çamurluk ve kapıda ciddi kesme var. Ben işi bu kadar büyütmek istemiyorum. Kesme yapmadan, yürüyen aksamında standart halini koruyarak 32" e kadar lastik takabilmeyi istiyorum. Neticede Defender'i de yürüyen aksamda standart hali ve 33" lastik ile kullanıyordum.

Bizim yaptığımız off-roadda en fazla kanala takılıp kalıyoruz, Disco'yu da kanalda Defender ile aynı performansı gösterecek kadar yükseltip, büyük lastik takmak yeterli benim için.

Disco'da 5 cm lik yükseltme (Bearmach da vs. kit olarak var) ile 245 75 16 lastikleri sorunsuz kullanıyorum (AT). 235 85 için arka çamurluktan kesmek gerekiyor, yine de davlumbaz içlerine lastik desenine bağlı olarak sürtebilir.

Camel Trophy'de kullanılan Discolar'da yükseltme vs. yoktur. kullanılan lastikler ise 7.0 R16, neler yaptıkları malum). Şu an 205 80 16 Insa'lar var dişleri o kadar kalın ve deseni yüksek ki sanki araba alçalmamış gibi. İnce lastik arabayı yormuyor, tatlı tatlıda heryerden gidiyor.

Bir de araba ne kadar yükselirse battığında çıkartması o kadar zorlaşıyor :smiley:

Selamlar,

Burak

badger' Alıntı:
Disco'da 5 cm lik yükseltme (Bearmach da vs. kit olarak var) ile 245 75 16 lastikleri sorunsuz kullanıyorum (AT). 235 85 için arka çamurluktan kesmek gerekiyor, yine de davlumbaz içlerine lastik desenine bağlı olarak sürtebilir.

Camel Trophy'de kullanılan Discolar'da yükseltme vs. yoktur. kullanılan lastikler ise 7.0 R16, neler yaptıkları malum). Şu an 205 80 16 Insa'lar var dişleri o kadar kalın ve deseni yüksek ki sanki araba alçalmamış gibi. İnce lastik arabayı yormuyor, tatlı tatlıda heryerden gidiyor.

Bir de araba ne kadar yükselirse battığında çıkartması o kadar zorlaşıyor :smiley:

Selamlar,

Burak

245/754/16 30,5" gibi oluyor, 7x16 da 30 inç.
Benim için en uygunu 235/85/16 31-32" lastik takabileyim. Gerekirse arka çamurluğun ucundan azcık kestiririz.

Acilen bir V8 110 bulamaz isem eğilimim Disco'ya doğru sürratle kayıyor :smiley: Hatta bir Disco al yavaş yavaş yaparsın diyor içimden bir ses.

Burak, senin Disco'nun modelini, özelliklerini ve modifiye listesini paylaşır mısın?

Sevgili Reha'nın tabiriyle benim "KUAFÖR ÖNÜ" Discom özetle şöyle,

IMG_4792.jpg

98 Model 300 Tdi Discovery 1 düz vites
2 Inch yükseltme
9000 lbs vinç
Çelik tampon ve A bar
Safari Şnorkel
LR Boost Jantlar
245 75 16 BF Goodrich AT
205 80 16 Insa Turbo Special Track
750 Watt ınvertör
Çift Akü
CB Telsiz
4 Tavanda iki Önde Hella Aydınlatma
Klima
Çift sunroof
+ bir sürü ıvır zıvır
++ Çizikler ve ezikler (+10 beygir :smiley: ) (aslında ormanda on kaplan gücü veriyor)

Selamlar,

Burak

Felice' Alıntı:

selamlar.

Mesut abi, Defender yayı için helezon yuvasının yeniden yapılması gerekiyor, bu işlemi benim G4 Disco'da yaptık, TDI da da vardı zaten. 33" e çıkılacaksa kesinlikle defender yayı gerekiyor. Arka için TDI da 20 mm x 438 mm lik yayı kullanmıştık, V8 in motor ağırlığı daha az olduğu için 22 mm x 410 mm lik defender yayı ile değiştirdik. Yay kitlerine pek aldanmamak gerek pek tutmuyor inch değerleri. En iyisi mevcut yayın kalınlığı x yükseklik değerini bulmak, yeni alacağınız yayı da buna göre ayarlamak. Yani 438 x 20 = 8760 çıkar, mevcut yayınız için aynı değeri hesaplayıp aradaki katsayıdan ne kadar yükselteceğini bulursunuz. Arkalarda yayı kalın seçmek iyidir, yüklemede araç çökmez.

Burak, senin Disco tam benim istediğim gibi :smiley:

Çamurluklardaki dodikler nereden?

:D evet benimde neredeyse tam istediğim gibi. Bu Disco mu defender mi tartışması bence j**pçilerin işi. Landçıları bölmeye çalışıyorlar. Arabalara ne yaparsak yapalım illaki boyundan büyük bir engel çıkacak. Benim gözümde ikisini ayıran sadece kişisel tercih.

Çamurluk kaşları bazı serilerde standart ben de aldığımda vardı.

Selamlar,

Burak

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,669
Kayıtlı Üye Sayımız
166,522
Kaydolan Son Üyemiz
Melihsuzuki

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR