Defender 110 mu Yoksa Discovery Seri 1 mi?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Defender Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 503
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 81,510
Ynt: Defender 110 mu Yoksa Discovery Seri 1 mi?

Valla ben Defender dedim ve Defender aldım. İki LR fazla gelir bana, besleyemem onları yeterli ilgiyi gösteremem diye endişe ederim.

Etiketler

Defender' Alıntı:
Hala Discovery diyorum, sonunda kavuştum sevdama aldım aleti ama ağabeyim Defender 110 sahibi hala laf ettirmiyor aracına..Bu üstünlük değil tercih ve sevda meselesiymiş anladım sonradan :D Geç oldu :smiley:)

Hocam nick namei değiştirirsiniz o zaman

nkurtkaya' Alıntı:
Valla ben Defender dedim ve Defender aldım. İki LR fazla gelir bana, besleyemem onları yeterli ilgiyi gösteremem diye endişe ederim.

Son mesaj yazılalı bir hayli vakit geçmiş.

200Tdi Defender'ı aldım denedim, çok da memnun kaldım, keyif aldım. 200Tdi'ımı sattım ve Defender 110 V8 yapmak niyetindeyim, lakin Disco I V8 3.9 da çok gözüme bakmaya başladı. Şimdi benim konuyu tekrar açmaktaki maksadım daha spesifik bir soruya cevap bulmak, Disco'nun konforunun fazla olmasını, V8'in çok yakmasını, Defender'in ruhunu, ağır iş makinası olmasını vs tekrar tartışmaya açmak niyetinde değilim.

Uzatmadan sadede gelelim, soru şu:

2" yükseltilmiş ve 32" lastik takılmış bir Disco'nun arazi kabiliyeti standart Defender (32" lastik ile) kadar olur mu? Özellikle araçların yerden yüksekliği ve kanaldaki performansları açısından düşünürsek kim kimden üstün(mü)dür?

2" yükseltilmiş disco
32" helede agresif bir lastik olmaz
defenderle aynı ayara gelebilmesi için, 32" lastik ,4" yükseltme ,2" spacer

yunus bager' Alıntı:
2" yükseltilmiş disco
32" helede agresif bir lastik olmaz
defenderle aynı ayara gelebilmesi için, 32" lastik ,4" yükseltme ,2" spacer

4" yükseltme nasıl olacak? Bearmach'da 2" yükseltme kiti (yay+amortisör) var ama 4" hatırlamıyorum. Spacer tamam olacak.

edaghan' Alıntı:
sadece arazide diğerinden üstün olayım diyorsan def al.

Böyle bir kaygım yok ama Disco'yu yükselterek Defender ayarına getirince ve aynı lastiklerle neden Defender'dan daha iyi olmasın? Diğer donanım da (kilit, vinç, şnorkel vs...) aynı olduğunu kabul edin.

nkurtkaya' Alıntı:
4" yükseltme nasıl olacak? Bearmach'da 2" yükseltme kiti (yay+amortisör) var ama 4" hatırlamıyorum. Spacer tamam olacak.
4" bende bilmiyorum varmı yokmu ama
2" kit 2" get olur

yunus bager' Alıntı:
4" bende bilmiyorum varmı yokmu ama
2" kit 2" get olur

2" get, şase ile kupa arasına mı? (vay beee, Defender'da hiç get ile yükseltme diye birşeyden bahsetmiyorduk ;D ;D D; )

nkurtkaya' Alıntı:
2" get, şase ile kupa arasına mı? (vay beee, Defender'da hiç get ile yükseltme diye birşeyden bahsetmiyorduk ;D ;D D; )
o defender 35" direk takılabiliyor :smiley:
şase ile kupa arasına değil , yayın altına
fotodaki orjinal yayların altına 4" get

Fotoraf-0107.png

orjinal disco

SDC12234-1.png

4"Yükselmiş disco

SDC12248.png

diyorum ki şu araçların özlemine son verip ortak karar la en beğendiğimiz yerlerinden birleştirsinler.... Defcovery 110 2.7 TdV6 XS, Defcovery 110 3.0 TdV6 HSE, Defcovery 3.0 TdV6 SE gibi :smiley:

yunus bager' Alıntı:
şase ile kupa arasına değil , yayların altına 4" get

Bu durumda daha uzun (+4") amortisör kullanmak gerekmiyor mu?
32" lastik için kaportada kesme gerekiyor mu?

nkurtkaya' Alıntı:
Bu durumda daha uzun (+4") amortisör kullanmak gerekmiyor mu?
32" lastik için kaportada kesme gerekiyor mu?
Amortisörde uzatılır :smiley: bu yapılanda sadece arka amortisör uzatıldı öndekiler orjinal
33" de kesmeye gerek yok ama 35" kesmek gerekir

1226173401-1.png

32 inc 305/50/20 ( genişlik fark etmiyor sanırım bu cm cinsindende yaklaşık 81.5 cm yapar yanlışmıyım diskoda çamurluktan hatta arka kapıdan biraz gider defenderda camurluğun plastikleri + 4 amartisor ün yararı elbette olur. arazi şartlarında o tekerler gövdeyi zımparalar tahmin benim kisi hiç düşünmedim yakından görmedim bir uygulama 235x80x16 da + 4 inc amartisor + 2 inç yay uyguladığınızda bile sürtmeler bazı durumlarda kaçınılmaz oluyor.

Bu lastikler 31"
33" ile arasında tek taraftan 5cm fark olsa sizce kapıyı kesmeye gerek kalırmı
arka

1226173955.png

ön

1226173945.png

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,846
Kayıtlı Üye Sayımız
166,630
Kaydolan Son Üyemiz
merceuriii

SON KONULAR

Geri