Defender 110 mu Yoksa Discovery Seri 1 mi?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Defender Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 503
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 81,510

Defender

Land Rover Discovery Series II TD5
Yer
İstanbul & Erenköy
??? ??? ??? ???

Arkadaşlar şimdi bazı defender sahiplerinin yorumlarını okudum, bazı discovery seri 1 sahiplerinin sözlerini dinledim, ancak bir karara varamıyorum. Hangisi daha uygun? Eski expedisyonların hepsinde Defender serisi kullanılırken şimdilerde disco'dan aşagi araba göremiyorum. Bunun bir sebebi mi var? Bunlardan biri tercih sözkonusu olsa yatırımınızı hangisine yapardınız. Bilirkişilerden ve kullanıcı olup tecrübeleri olanlardan fikir ve yardımlarını bekliyorum mümkünse. Çünkü, alacağım arabamı ona göre tasarlayacağım. Zaman kaybetmek istemiyorum bu konuda açıkçası..Saygılar.

??? ??? ??? ???

Ayrıca beni etkileyen diğer bir unsur Kanada'da Outdoor TV kanalı olan OLN'de yayınlanan 'Odyssey: Driving around the world' adlı showdaki araçlar..Bakınız özellikleri:

http://odysseyshow.com/exp_vehicles.html#

Etiketler
Ynt: Defender 110 mu Yoksa Discovery Seri 1 mi?

eyvaaah, gene basliyoruz !

Sevgili Hakki Okay kardesim,
aslinda bunun cevabi, ne kadar bilinli,bilgili, mantikli ve tecrubeli oldugunuza bagli... Bu sorunuza
A) "kesinlikle Disco I" cevabi veren arkadaslarimiz,
1) OffRoad'a yeni baslamis, yada hala "yeni başlama" evresini atlatamamış
2) "vay, ben de OffRoad yapiyorum"
3) Arazi dedigin "konfor ile de yapilabilir"
edasina sahip olanlardir.. Sorunuza,
B) Konusmaya bile gerek yok, "Defender" diyenler ise
1) OffRoad konusunda tecrube kazanmis
2) Arazide gezmenin tadina varmis
3) Dogaya gideceksen, onun tutkunu isen, lukslerini de evde birakmak gerektigini
dusununen kisilerin cevabidir.. Aslina bakarsan, ben bunu ilkogretim ve yuksek ogrenim olarak nitelendiriyorum.. Neden derseniz, tanidigim butun arkadaslarim bu evreleri gecirdiler.. Simdik onlari da kategorize edelim..
A) Bilincli/Mantikli/Bilgili/Tecrubeli olanlar (benim gibi) ilkokuldan cabuk mezun oldular (Disco'dan kurtuldular) , delikanli gibi Defender'a biniyorlar bugun..
B) Bilinc/Mantik/Bilgi/Tecrube nispeten daha dusuk arkadaslarim (isimleri lazim degil) "diploma nedir kardesim, herkes universite mi bitirecek?" diyerek ilkokulda okumaya (Disco kullanmaya) devam ediyorlar. Ama bu arkadaslar çok sıkıştıklarında "ya, aslında benimde bir Defender projem var ama..." diye cümle kurarlar..
C) Bilincleri yeni acilmis olanlar (isimleri yine lazim degil) ilkogretimden Diploma almaya calisanlar.. yani, Disco sahibi ama Defender toplamakta olanlar

Not: istisnalar, KESİNLİKLE KAİDEYİ bozmaz.. İSTİSNA OLMAYAN kardeslerim, kendini bilmektedir, zaten birazdan düşerler...

Selamlar yine,
yukarıdaki ortalığı "bulandıracak" , biraz "eğlendirecek" cevaptan sonra, bir de tecrübelerimizi paylaşacak doğru cevap vermek gerekir diye düşündüm.. Ne de olsa Disco sever arkadaşlarım yukaridaki cevap ile uğraşırken sizin sorunuza da saygı duyup elimizden geldiğince tecrübelerimizi paylaşmamız gerekir diye düşünüyorum...

Şaka bir yana, hakikaten çevremdeki arkadaşlarıma baktığım zaman (kendim de dahil olmak üzere) aşağı yukarı hepimiz bir Disco ile başladık bu işe. Hakikaten çok konforlu, çok alımlı ve kullanması hakikaten çok zevkli bir araç.. BU arada allah için de "ben duradayım" diyor park yerinde.. zaten siz de yakışıklı bir fotografini koymuşsunuz.. Ancak, OffRoad yapacaksanız veya arazi içeren kamplar yapacaksanız, Disco sizi biraz daha endişelendiriyor olabilir.. Nedeni de, parçası daha pahalı, daha hassas (kesinlikle daha "nane/molla" demiyorum) bir araç... Arazide bunları düşünmek bazen sizin yaptığınız araziden zevk almanıza engel olabiliyor

Defender dediğiniz ise, genel de daha hırpani bir edasi var, Defender severler genelde araçlarının diış görünüşüne çok önem vermezler , işte bu açıdan sizin koyduğunuz fotograf biraz makyajlı kalıyor.. Parçası ucuzdur, basittir.. Ve insana Doğa ile bütünleşme hissi verir...Bence en ama en önemli özelliği ise Lego gibi olup, içinde/dışında/aksamda modifikasyona çok izin verir..

bilmiyorum, biraz fikir verebildim mi? ama seçiminiz ne olursa olsun, bence ikisi de harika araçlardır.. iyi günler dilerim, reha

Reha abi, her zaman ki gibi kısa kesmişsin. :smiley:

Dediklerin doğrudur. Defender işin temeli, yaşı geçmeye yaklaşmış, "artık biraz da kendime bakayım" diyen büyük erkeklerin legovari oyuncağı. ekle çıkar, onu tak, bunu sök, olmadı bi daha yap. kullanmaktan çok, üzerinde oynamanın zevk vereceği bir araç. 110'ların bagajı inanılmaz. hele bir de tavan sepeti varsa, transit gibi. :smiley: ama herşey sağlam bir vücut ve kas yapısı gerektiriyor. eğer motorun benzinli ise veya düz dizelse kağnının en arkada gideni... ama tdi ise tadından yenmeyeni... ya da bazı şanslı arkadaşlarımız gibi, puma'lı ise, en bi süperi.

Disco ise, tamam biraz nazik ama, yine de 110'dan aşağı kalmaz... ama 90'la arazide yarışamaz. Disco 100'lüktür.. en idealidir. hem uzun yola gelir, hem de arazide işini yapar. Tek derdin, uygun motorlu dizelini bulmak... V8 kullandıkça zevk verir, benzinciye uğradıkça küstürür.. (diğer marka araçlar da aynı, V8 sadece zevk işi, para şart) ha bi de, çizildi diye üzülmeyeceksin.

Sonuç, ne yapmak istediğin önemli. Ona karar ver... Ağır arazi ise Defender... camper ise Disco da olur. ben Disco kullanıyorum. Def'in geçtiği arazi şartlarına giriyorum... ha baktım olmadı, çekiverin beni diyorum. sonuçta amaç her delikten çıkabilmek mi? yoksa içinde bulunduğun ortamdan zevk alabilmek mi?

Parça konusunda çekimserim... Defin yan aynası 15 YTL, Disco'nun heralde 200'den aşşağı değildir. eh sonuçta biri çiçek marka, diğeri elektrikli ısıtmalı bir LR. bu bi örnek.. asıl masraf motor kaputunun altı... o da motorun ne olduğuna bağlı. Def de, Disco da aynı motoru kullanabilir. bu durumda masraf üç aşşa 5 yukarı aynı olacaktır. Def'e kasko yapan yer nadirdir, ama Disco'ya rahatça kasko yaptırabilirsin.

seçiminiz şimdiden hayırlı olsun.

PS: Reha abi bi konu daha doğru söylemiş. Hemen hemen her Disco Seri 1 kullanıcısının kalbinde bir Defender projesi yatar... ama 90, ama 110.. bir tane mutlaka.

Jeep markası altında ki CJ ve diğerleri(Cherooke) kavramı Land Rover'da da var demek ki :smiley:

Abilerim açıklamayı yapmış.. Ben bildiğimden değil Defender kullandığımdan söylüyorum.. 300 TDI veye daha farklı güçlü bir motor olursa defender doğru tercih bence.. Ama yukarıda bahsediildiği qibi kullanıma bağlı.. Mesela ben kaldıp maşukiyeden istanbula qitmeye kalktığımda bu yolculuk beni yoruyor.. Ancak karda ve çömurda hiç mahcup etmedi.

Selamlar,
benim Land Rover hikayem...

1) Disco I V8 ... ocagima incir agaci dokme calismalari yaparken tespit edildi.. ama "cok sevildigi" icin satilmasi zaman aldi
2) Defender 2.5 Benzin.. 1 sene kullaninca Dizel'e cevrildi.. Ama sizinle ayni dertlere neden olunca, "boşanmak" zorunda kaldım
3) Defender Puma kullaniyorum.. Bence (ama benim fikrimce) mukemmel bir motor.. Ank-İst arasi 3:45 , yani arabalar ile aynı hızda gidiyorum..

Selamlar, reha

Reha abi benimde hızdan bi sorunum yok.. Ama araçta gezme var.. Yaptırıyoruz gene bozuluyo. En son konan teşhis deve boynu diye bir parça varmış o değişecekmiş.. Ondan alcam şimdi.. Hurdalıklarda falan bulurum heralde eski defenderlerde bolca..

Selamlar,
ama sunu da unutmamak lazim ki (sizin kullaniminizi bilemiyorum ama ) eger benim gibi arazide hoplayip/ziplayarak, araci darbelere maruz birakirsak, bu aracin ayar tutmasini beklemek biraz zor ;-) iyi gunler dilerim, reha

Araç kartepede. Ağır şartlara maruz kalmıyor.. sizinkiler gibi değil yani. kışın karda kullanıyorum. o deve boynu denen parçayı değiştireyimde bakalım yapcak mı yine.. 100 km yi geçince tutulmuyo araç.. Direksiyonda boşlukta yaratıyo.. teşekkür ederim iyi günler.

sebebi başka bir şey olmasın? aracında yükseltme kiti var mı? lastiklerinin genişliği nedir?

Araç yükseklik, jant, ve lastik olarak orjinal.. Başka sebeblerinide araştırdık tabi. Kabahat deve boynunda görünüyor. Uğraşıyorum işte.. iş .çok. daha vinci taktıracağım ist. gelip.

selamlar kardeş deve boynu bozulmamış ise bu kola takılan rot tamir takımı var bunu değiştir , direksiyon kutusunun boşluğuna baktır, birde iki adet direksiyon mafsalı var bunlardanda boşluk yapar bunlarıda değiştirmeniz lazım, yoksa araba çok gezer saygılarımla.

Tekrar Merhaba, yazılanları (Benle alakalı olanları) okudum çok teşekkür ederim yorumlarınız için. Ancak sanırım birşeyi açıklamam gerek. Alacağım araba benim uzun yıllar tek arabam olacak. Malesef ki her çalışan insanın derdi bende de mevcut uzun bir zaman istanbul gibi bir karmaşada şehir içinde kullanmak zorunda kalabilirim aracı. Şehir içi ve dışı içinde düşünmem gerekecek.

Reha bey'in yazmış oldugu yazıda hem bilgilendim hemde güldüm biraz. Ancak ben çok fazla araba parçalamak istemem off-road'ta. Her yola gelsin isterim ama gereksiz riske girip masraf açmak benim yapımda yok. Ama isterim ki vincim de olsun paşa paşa dara geldimmi çıkabileyim. Tabii bu detaydı sadece bir örnek olarak söyledim. Özellikle Defender kullanan 'Transporter' nickli arkadaşın her 'Defender' diyen kişiye sorunlardan bahsetmesi ama aynı zamanda bundan nasıl da zevk aldığından bahsetmesi beni baya bir düşüncelere soktu.Şimdi zaten Defender'a puma engine gömsek ve istenileni yapsak 40 milyardan aşağı para çıkamayacağız. Ama hala oradan ses geliyor buradan şu atıyor diye diken üstünde araba kullanmaya devam mı edeceğiz?

Peki Discovery için Puma olayı yokmu? Yada nedir Discoyu üstün yapan özellik? Edaghan arkadaşım güzel açıklamış ancak UYGUN DİZELDEN bahsederken anlatmak istediğiniz nedir tam çözemedim ???

Hakkı Bey;

Disco rahat bir araç. Defender'a göre on-road avantajı fazla. ama off-road konusunda Def'in güvenini vermeyebilir.

Niye Disco seçtiğimi açıklayayım... Aldığım araca ailemi bindiriyorum. sıcakta serin, soğukta sıcak olsun istiyorum. az buz da olsa konforu olsun istiyorum. yılda en az 10 kez İstanbul - İzmir yolunu arşınlıyorum, yormasın istiyorum. ağır offroad yapmam... ama kampçı gibi istediğim yere gitsin, orada burada rahatça kampımı yapayım istiyorum. illa 4 metrelik düz duvara tırmanayım diye uğraşmıyorum. haftada 1-2 köprü trafiğine katılıp diğer zavallı insanlar gibi işe arabamla gitmek istiyorum (evim işe yakın olsa Def ile de giderdim)... gibi.. kısacası arabamı 80% yolda, 20% arazide kullanıyorum. Dolayısı ile Disco.

Uygun dizel, Disco için sadece 300TDI'dir. Zira Seri 1 Disco'da başka bir dizel motor fabrika çıkışı olarak sunulmadı. Türkiye'de sayıları 3-5 tane 200TDI motorlu Disco var. bulursanız da uzak durun. TD5 güzel motordur ama bakımı çok pahalı. o yüzden önermiyorum.

Disco için Puma olmaz mı? Eh tabii olur... Birkaç hafta beklerseniz bir tanesini kullanabilirsiniz de.. Zira motoru ve 6 ileri şanzımanı sipariş ettim, uygunsa bu hafta sonu alıyorum. haftaya da montajına başlıyorum. o yoğunlukta fırsat buldukça foto çekeceğim.

Bir def baştan yapıldığında 30-40 arası maliyete çıkar. Ama tam anlamıyla süper olur. Eğer bir disco toplamak isterseniz maliyeti daha çok olacaktır.

Bu soru hep sorulacak.. Def vs Disco. sonuçta gönlünüz, amacınız ve paranız hangi yönü gösteriyorsa, o şekilde yol alacaksınız... şimdiden kolay gelsin.

Selamlar,
ben size bir ek bilgi vereyim.. Benim kullandigim tek arabam Defender, ve haftaiçinde "Takım Elbise" ile kullaniyorum ve çalıştığım mekanlar genelde ülkenin en büyük kurumları.. Haftasonu beni hic uzmeden dere/tepe gezdiriyor.. Ve, bugune kadar arazide hic beni yolda birakmadi, aracimi hic kirmadim.. Uzun yola da cok rahat gidiyorum..

Yani, Defender eger yeterki kadar seviyorsaniz tek araciniz olabilir. Gelelim Disco'nun üstün özelliğine: "çok konforlu" .. Disco'ya Puma yapmaya karar veren arkadasimiz Engin var.. ama projeye yeni basladi, isterseniz size detaylarini verecektir.. Son olarak, Puma'ya para gommeye kalkisirsaniz 40Milyari bulmaz.. Ayrica, Defender hergun deger kazanir (eskime derdi yok cunki) ama Disco deger yitirir, zira model onemlidir Disco icin.. iyi gunler dilerim, reha

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,846
Kayıtlı Üye Sayımız
166,630
Kaydolan Son Üyemiz
merceuriii

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR