Defender 110 İçin Uygun Port Bagaj İmalatı

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan menderessereflisan Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 80
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 47,757
Ynt: Defender 110 İçin Uygun Port Bagaj İmalatı

arkadaslar ,benim roof rack ' te hic fena gorunmuyor yani )) kendi imalatim.

05122011290.jpg

05122011293.jpg

06122011299.jpg

Etiketler

menderessereflisan' Alıntı:
selam arkadaşlar
bilindiği gibi 3 büyük şehirde işçilik her yönde pahalı. ufak bir telefonla piyasa raştırması yaptığımda, 750 ytl den aşağı port bagaj yapan usta çıkmadı. bende internetten oldukça araştırdıktan sonra uygun modeli seçtim ve iskenderunda yaptırmaya karar verdim. lakin bu bölgede işçilik oldukça ucuz. resimde görülüyor ise (inşallah gelmiştir) bu modelde, merdiven dahil, 21 mm çap, 1.5 mm et kalınlığındaki borudan, normal siyah boyama, işçilik ve malzeme dahil yaklaşık 300 ytl fiyata yapılmaktadır. isteyen arkadaşlara yardımcı olabilirim. burada yaptırıp gönderebilirim. toplu siparişlerde rakam belki birazdaha düşebilir. ayrıca ek önerilerinizide beklerim. MENDERES

menderes bey çok güzel bir port bagaş ben almak istiyorum numaranızı gönderirmisiniz.

arkadaşlar bu bagajı kendim yaptım. borular 120 TL tuttu. iki kutu elktrot ve antipas boya ile kırmızı boya. toplam maliyet 200 civarı oldu. :D tabi aracımı iki ay önce sattım yeni proje için

540657_10151022196035743_637383175_n.jpg

bunca para vereceğinize kaynak yapabilen bir akrabanız komşunuz varsa yardım isteyin derim. boruyu boruya kaynakta ya kurt agazı açılmalı yada direk kaynatılmalı. kaynak yapıldıktan sonra küçük bir çekiçle kaynak dövülmeli. dövdükçe yere düşen parçalar olack ve kaynağın sağlıklı olup olmadığını görebileceksiniz. sonra gereken yere tekrar kaynak yapılmalı ve tekrar dövülmeli. tüm kaynak işlemi bittikten sonra taşlayarak temizlenmeli.
boru kıvırma makinasını ben ödünç aldım doğalgazcı komşumuzdan. yoksa çevrenizde kiralayabileceğiniz yerler var. bauhause gibi yerler kiralıyorlar. yoksa kendiniz de yapabilirsiniz.
1000 lira 1500 lira çok komik geliyordu bana yaptım oldu :D vermeyin bu paraları arkadaşlar.

551124_10150979570840743_670595742_12552607_547513663_n.jpg

205408_10150983291370743_670595742_12563045_475077751_n.jpg

380262_10150983027255743_1208268268_n.jpg

teşekkür ederim. umarım diğer arkadaşlar da kendileri girişir bu işe.

Bende iş yerimizde yaptım üst bagajı, üstüne çadır yaptırmak kaldı ama fırsat bulamıyorum.
Dışardan şaseden rollcage yapabilirsem üst bagajı ona bağlamayı planlıyorum.
Aşşağıdaki resimde örneği olduğu gibi kapı altı basamaktan alıp.
20527d1293737651-stolen-1991-defender-90-dsc01012.jpg

IMAG0075.jpg

huseyinyilmaz' Alıntı:
Olçüyü araç üzerinden aldım. Yazılı yok elimde

kusura bakmayın hem sizin yaptığınıza hemde söylediğiniz rakama hiç ikna olmadım.bence belki antipası siz sürmüş olabilirsiniz.bükme aletinin başında poz verme dışında katkınız olmadığını düşünüyorum.elektrod kaynağı ciddi ustalık ister benim bildiğim.resmi çizmeden öyle bir ürünü yapabildiyseniz çok yetenenekli olmanız gerekir.40 metre civarında boruyu üzerinde ölçerek o mükemmellikte milimetrik kesip bükebiliyosanız 5 kapılı vitara için malzeme benden 1000 tl ödemeye hazırım.monofaze paket kaynak makinası ile boruları o sepet haline getirebilen 'usta'yı da tebrik etmek istiyorum

kendinizde benimle bu uslupla yazışma yetkisini nereden buluyorsunuz? bu yazdığınız cümle direk olarak beni yalancılıkla itham etmektir.

o boruların başında poz vermedim tamamını kendim büktüm. çizim yapmadan araç üzerinden ölçü alarak yaptım. siz bu konuda yeteneksiz iseniz bu yapılamayacağı anlamına gelmez. o kaynağı yapan kişi benim amcamdır, kaynakları taşlayan da ben... doğalgazcılar montaj yaparken bükme makinalarını kullanmamıza izin verdiler. ayrıca makina mühendisiyim ve bu işlere elim yatkındır.

bu üslupta olmasaydınız yardımcı olurdum size.
lütfen haddinizi aşmayınız.

Hüseyin Bey merhaba,
Portbagaj super olmuş elinize sağlık. Ben de mevcut bagajımı değiştirmek isityorum ama aluminyum kullanmak istiyorum. Sormak istediğim konu bükme aletinin yakın plandan ve değişik açılardan fotoğrafları var mı? Bu aparat egzos gibi diğer bükme işlemlerinde de çok faydalı olacak diye düşünüyorum. Önce bunu yapmayı planladım da.
Teşekkürler, sevgi ve selamlarımla.
Atıf Tezerten
Def 110

teşekkür ederim. bükme makinası masraflı olacaktır bence. google dan aratırsanız satıcı firmaların ayrıntılı fotograflarını bulabilirsiniz.

benim size tavsiyem şu olacaktır minimum maliyetle

http://www.youtube.com/watch?v=PqZoEd8iNjk&feature=BFa&list=FLMkva6jHACKlR0zl41Q0Wzw

Hüseyin Bey bu çok pratik bir aparat, benim de işimi görür. İlk fırsatda yapmalıyım.
Çok teşekkürler, sevgi ve selamlarımla.
Atıf Tezerten
Def 110

Rica ederim. Makaraları bukecegınız boru çapına uygun çapta almalısınız. Aksi halde ezecektir.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,828
Kayıtlı Üye Sayımız
166,622
Kaydolan Son Üyemiz
mustgok

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.