Defender 110 İçin Lastik Konusunda Yardım!

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan 2.mahmut Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 7
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 3,615

2.mahmut

LR'yi sev , doğayı koru...
Yer
istanbul
Web
www.aktasmuhendislik.net
1987 SW110 aracım var
aldığımda üzerinde petlas nb-37 lastikleri vardı, önler sıfır km arkalar bayağı eski durumda olduğu için araştırma yapıp nexen Radıon 235x85x16 ölçüsünde m/t serisi lastik aldım. Önler iyi durumda olduğu için onları arkaya yeni nexen leri öne taktırdım fakat araç çok fazla sağa sola çekmeye başladı ve direksiyon cok ağırlaştı. Ne yapmam lazım ,?
tekrar arkaları öne önleri arkaya alsam acaba fark edermi ?

Etiketler
Ynt: defender 110 için lastik konusunda yardım!!!!

arkaya taktığınız lastiklerde sıkıntı olabilir, ayrıca rot balans ayarı yaptırmadıysanız baktırmanızda fayda var.

selamlar.

Ynt: defender 110 için lastik konusunda yardım!!!!

Tercihen 4 lastik aynı marka/desen kullanın. Rot ve balans ayarlarına bakın.

Selamlar.

Ynt: Defender 110 İçin Lastik Konusunda Yardım!

Defender sürekli 4x4 özelliği olduğu için öne arkaya farklı lastik kullanmak sakıncalıdır helede aralarında ebat farkı var ise kilit konumunda araç kasma yapar ve virajlarda çokdaha fazla dönmemeye çalışır ve istenilen performansı göstermez
defender dengeli bir araç olduğu için lastikleri her zaman aynı şekilde aşınır hiç bir zamana lastikleri öne arakaya çevirmenize gerek yoktur
ön aks %51 arka aks %49 yük dengesine göre ayarlanmıştır
direksiyon yağlı direksiyon değilse yapacak pek bişey yok sadece lastik havalarını 40ps yaparsanız belki faydası olur
gezme konusunda mutlaka aracı rot ayarı yaptırın daha olmadı amortisörlerin çalışıp çalışmadığını kontrol ettirin
dahada olmadı ismini hatırlayamadığım ön karpuzlarda altta ve üstte bulunan pimlerde boşluk olup olmadoğını kontrol etmek gerekir
dahada olmadı direksiyon kutusundan boşluğu alınmalı eğer ayar sona dayandıysa değişmesi gerekir

merhaba , araçta rot başlarında boşluk espit edildi ve yenileri ile değiştirildi , lastiklerin ebatları aynı fakat yere basan noktalarında nexenler 2şer cm daha fazla yerle temas ediyor , sonuç olarak petlasları öne nexenleri arkaya aldık, ön takım değiştirdik ve arka amortisörler görev yapmıyordu onları değiştirdim, rot balans yapldı , şu anda sorun giderilmiş durumda yardımlarınız için teşekkür ederimmm

valla ben 250 dodge lastiği taktım 10 numara çok memnunum fiatlarda gayet uygun yalnız defender lastiği deme doç lastiği diye aylacaksın

250 lik doç lastiğinin model markası nedir acaba?

benim araca keçi tırnağı denilen özka marka birmodel taktım 210 tl gibi bir fiat almıştım araya adam sokarak tanesini 175 civarı 175*4=700 e işi bitirmiştim 10 haziran 2009 da
şambrelli lastikler

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,937
Kayıtlı Üye Sayımız
166,708
Kaydolan Son Üyemiz
Serseri Bey

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR