Defender 110 Hardtop 300tdı (2005)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan schweps Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 135
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 72,533

Ynt: Defender 110 Hardtop 300tdı (2005)

Teşekkürler, terry27 ve tafa4196.

Oo ben bu başlığı nasıl kaçırmışım, valla aracınız kendini kanıtlamış çok güzel bir araç dilerim her kampınız gönlünüzce olur, hayırlı günlerde kullanın şenol bey.

Teşekkürler, iyi dilekleriniz için Alkım bey.

Güncelleme;
Rayların yan panellere sabitlenmesi için uygun boyda pop perçinler kullanıldı, böylelikle rayın içindeki uzantısı minimumda tutularak panjur kenarlarının takılması önlenmeye çalışıldı.
Rayların içine iki sıra fitil geçirildi ki kanalların içinde rahat hareket etsin ve ses yapmasın.
Dirsek yapmak için kesip çıkardığım bölgeden fitili yürütmek epey zahmetli oldu.

Ekli dosyalar

• IMG_3522.JPG
    63.1 KB · Görüntüleme: 278

Panjurları raylardan geçirdim ve çok rahat hareket ediyorlar.

Ekli dosyalar

• IMG_3528.JPG
    88.8 KB · Görüntüleme: 262

Panjuru yukarı sürdüğümde tavandaki mesafe en üst rafa erişim için yeterli olacak mı diye endişelerim yersizmiş.

Ekli dosyalar

• IMG_3536.JPG
    60.6 KB · Görüntüleme: 241

Bundan sonra yapılacaklar;
tavandaki kısım alüminyum plaka ile kapanacak.
Yan panellerin çıplak alüminyum oluşu hoş gözükmedi, sprey boya ile boyayabilirim.
Raflara yerleştirilecek malzemelerin ses yapmaması için önlemler düşünülecek. Belki dolabın içi, araç göğüslüklerinde kullanılan kaydırmaz hafif malzeme ile kaplanabilir.

Not: 5 kapı, sw araçların arkası ile hardtop araçların ki aynı mıdır bilmiyorum ama önceki mesajlarımda bahsettiğim gibi, alüminyum panellerin kesim detayını içeren autocad çizimlerini isteyen olursa e-posta ile gönderirim.

Süper oluyor abicim eline sağlık..... Sadece acaba raylı kapak sağa sola sallanıp tıkırtı yapar mı diye merak ediyorum... Eğer öyle olursa Defender'ın eşsiz sessiz sürüş keyfi bozulur ;D ;D ;D

Umut hocam,
Raylı kapak ses yapacak kadar serbest değil, en azından şimdilik. İlerleyen günlerde panjurun kenar detaylarını fotoğraflarım, gördüğünde sen de hak verirsin diye düşünüyorum.
İçindeki ekipman ve malzemelerin sesi beni endişelendiriyor asıl.

umut401' Alıntı:
Süper oluyor abicim eline sağlık..... Sadece acaba raylı kapak sağa sola sallanıp tıkırtı yapar mı diye merak ediyorum... Eğer öyle olursa Defender'ın eşsiz sessiz sürüş keyfi bozulur ;D ;D ;D

Umut Bey lütfen sesli defender yoktur!!! takıntılı LRO vardır

İçindeki malzemeleri her halükarda sabitlemek lazı zaten..

Sacın kesitinin çıplak kaldığı yerlere bir fitil iyi olur.

Yavuz hocam, anlamadım.