Defender 110 Hardtop 300tdı (2005)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan schweps Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 135
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 70,693

Ynt: Defender 110 Hardtop 300tdı (2005)

Oo ben bu başlığı nasıl kaçırmışım, valla aracınız kendini kanıtlamış çok güzel bir araç dilerim her kampınız gönlünüzce olur, hayırlı günlerde kullanın şenol bey.

Güncelleme;
Rayların yan panellere sabitlenmesi için uygun boyda pop perçinler kullanıldı, böylelikle rayın içindeki uzantısı minimumda tutularak panjur kenarlarının takılması önlenmeye çalışıldı.
Rayların içine iki sıra fitil geçirildi ki kanalların içinde rahat hareket etsin ve ses yapmasın.
Dirsek yapmak için kesip çıkardığım bölgeden fitili yürütmek epey zahmetli oldu.

IMG_3524.JPG

IMG_3523.JPG

IMG_3525.JPG

Ekli dosyalar

• IMG_3522.JPG
    IMG_3522.JPG
    63.1 KB · Görüntüleme: 255

Panjurları raylardan geçirdim ve çok rahat hareket ediyorlar.

IMG_3529.JPG

IMG_3530.JPG

IMG_3532.JPG

IMG_3534.JPG

Ekli dosyalar

• IMG_3528.JPG
    IMG_3528.JPG
    88.8 KB · Görüntüleme: 239

Panjuru yukarı sürdüğümde tavandaki mesafe en üst rafa erişim için yeterli olacak mı diye endişelerim yersizmiş.

IMG_3537.JPG

IMG_3535.JPG

IMG_3539.JPG

IMG_3540.JPG

Ekli dosyalar

• IMG_3536.JPG
    IMG_3536.JPG
    60.6 KB · Görüntüleme: 210

Bundan sonra yapılacaklar;
tavandaki kısım alüminyum plaka ile kapanacak.
Yan panellerin çıplak alüminyum oluşu hoş gözükmedi, sprey boya ile boyayabilirim.
Raflara yerleştirilecek malzemelerin ses yapmaması için önlemler düşünülecek. Belki dolabın içi, araç göğüslüklerinde kullanılan kaydırmaz hafif malzeme ile kaplanabilir.

Not: 5 kapı, sw araçların arkası ile hardtop araçların ki aynı mıdır bilmiyorum ama önceki mesajlarımda bahsettiğim gibi, alüminyum panellerin kesim detayını içeren autocad çizimlerini isteyen olursa e-posta ile gönderirim.

Umut hocam,
Raylı kapak ses yapacak kadar serbest değil, en azından şimdilik. İlerleyen günlerde panjurun kenar detaylarını fotoğraflarım, gördüğünde sen de hak verirsin diye düşünüyorum.
İçindeki ekipman ve malzemelerin sesi beni endişelendiriyor asıl.

umut401' Alıntı:
Süper oluyor abicim eline sağlık..... Sadece acaba raylı kapak sağa sola sallanıp tıkırtı yapar mı diye merak ediyorum... Eğer öyle olursa Defender'ın eşsiz sessiz sürüş keyfi bozulur ;D ;D ;D

Umut Bey lütfen sesli defender yoktur!!! takıntılı LRO vardır :D

schweps' Alıntı:
Umut hocam,
Raylı kapak ses yapacak kadar serbest değil, en azından şimdilik. İlerleyen günlerde panjurun kenar detaylarını fotoğraflarım, gördüğünde sen de hak verirsin diye düşünüyorum.
İçindeki ekipman ve malzemelerin sesi beni endişelendiriyor asıl.
İçindeki malzemeleri her halükarda sabitlemek lazı zaten..

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,786
Kayıtlı Üye Sayımız
166,601
Kaydolan Son Üyemiz
muradmammad

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR