Defender 110 Akü İhtiyacı

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan mdilmen Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 29
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 10,491
Ynt: Defender 110 Akü İhtiyacı

ndoganci' Alıntı:
bende hem kırmızı, hemde sarı deep cycle olanı var defenderde, gayet memnunum

Çok doğru bir tercih yapmışsın Naci, Sarı Kırmızı en büyük ....

Etiketler

mutlunun 105 amper ini 195 ytl almıştım fatih oto sanayi güven oto sanayi yanı ümraniye neşpar dan.....

bugun banada lazim oldu, delphi 105 oneriyorlar...fiyati henuz gelmedi ama, bostanci sanayi tarafinda satan bir bayi bilen var mi?

Delphi 105 iyi bir akü ama kim satar bilmiyorum.
Eski arabamda vardı - kış mış yayla filan hiç tık etmeden çalıştırıyordu arabayı.

Ben de 110 amper kullanıyorum aracımda.. İşim Kartepede - 20 lere kadar düştüğü oluyo sıcaklığın.. 2 gün çalıştırmadığım oluyo ama tek marşta çalışıyor.. 110 amper delphi kuru akü kullanıyorum 3 yıldır aynı akü ile sıkıntı yaşamadım..

SA-200TDI-D90' Alıntı:
bugun banada lazim oldu, delphi 105 oneriyorlar...fiyati henuz gelmedi ama, bostanci sanayi tarafinda satan bir bayi bilen var mi?
Selim, Yuasa düşünürsen Türkiye dist. çok yakın bir arkadaşım.Bayilerine yönlendiririm.

Oktay
95-D90

markasını bilmem (ben mutlu kullanıyorum mutluyum ) amma 100 amp üzeri alın bu iyi olur vinçler sisler baya zorlr

Merhaba

1987 defenderı toplamaya çalışıyorum.Aküyü çiftlemeyi düşünüyorum nasıl olur bilgi verebilirmisiniz.Ayrıca iki aküde kaputun içine mi konmalı,ben koltukları araç koltuğu ile değiştireceğim için montajda sorun olur mu yüksek olur mu nasıl yapmalı

saygılar

muratykss' Alıntı:
Merhaba

1987 defenderı toplamaya çalışıyorum.Aküyü çiftlemeyi düşünüyorum nasıl olur bilgi verebilirmisiniz.Ayrıca iki aküde kaputun içine mi konmalı,ben koltukları araç koltuğu ile değiştireceğim için montajda sorun olur mu yüksek olur mu nasıl yapmalı

saygılar

araç koltuklarını direkt mevcut kutu üzerine oturtabiliyorlar diye biliyorum eğer koltuk altına koyacaksan kesinlikle çift power düğmesi bosch ile araçtan ayırın.
a

muratykss' Alıntı:
Merhaba

saygılar
aynı durum bende de var
araca koltuk alacam şimdi,
aküyü kaput altına taşımak gerek herhalde mi?

muratykss' Alıntı:
Merhaba
saygılar
Bildiğiniz üzere Akü Defenderların orjinalinde söfor koltuğu altında.. bende 110 A. Kuru marine tip Jel akü olmasına rağmen biraz büyükçe 220 V invertörle kışın elektrikli battaniyeydi.. sabaha kadar çalışan webastoydu farlardı gibi motor çalışmazken yaptığım uzun süreli tüketimler nedeniyle Huma Otodan Sarı deep Cycle ikinci yd akü ve çift akü sistemi alıp taktırdım.ikinci akü ve sistem merkezi (küçük bir benzin filtresi boyutlarında elektriki selenoid tabir edilen parça ) aynı koltuk altına ciddi bir sorun olmadan sığabildi.
Yine satıcının açıklamalarından anladığım kadarıyla Optima akülerin kırmızı olanı güçlü ilk akım gerektiren ağır kış şartları vb durumlarda... sarı olanı ise uzun süreli şarzsız beklemelerde bile gücünü koruyan çok fazla sayıda boşalma ve sarja izin veren ikiside çok uzun ömürlü olan baş aşağı montajlar dahil montaj şekli kısıtlamaları olmayan PAHALI aküler :smiley: ama her iki aküyüde bence amaca uygun olarak yedek amaçlı olarak kullanmak mantıklı yani hem toplam amperaj değerleri hemde fiyatları nedeniyle..
Sonuçta ikinci akü kendinizi özellikle kışın güvende hissedebilmeniz için oldukça gerekli ve güzel.. çift akü sarj sisteminide almanızı öneririm fiyatı o kadar yüksek sayılmaz.. yd aküyü hep tam dolu tutabilmek.. ayrı ayrı şarjlarla uğraşmamak ..gerektiğinde Vinçleme gibi yüksek amper gerektiren uygulamalarda paralel kullanabilmek gibi avantajları var.

merhaba,

benim de sanırım kışa girerken aküyü değiştirmem icab edecek, aracım 3.5ltV8 ve ilerde vinç takmayı düşünüyorum, bikaç tanede sis farı, yeni akü alırken bunları düşünerek nasıl bir seçim yapmalııyım? teşekkürler..

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,785
Kayıtlı Üye Sayımız
166,600
Kaydolan Son Üyemiz
emirkucukgenc

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR