Defender 110 Akü İhtiyacı

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan mdilmen Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 29
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 10,488

mdilmen

Yeni Üye
Yer
Ankara
Herkeze iyi akşamlar,
1987 Model Düz Dizel bir Defender 110 araca sahibim, aracıma yeni aku almak istiyorum kaç amper aku tavsiye edersiniz yedek aküyü ileride marin düşünüyor görüş ve fikirleriniz için şimdiden teşekürler , Murat

Etiketler
Ynt: Defender 110 Akü İhtiyacı

ben olsam mutlu,çelik,inci gibi markalardan 100 amperlik bir akü alırım gerisi size kalmış ucuz dandik akülerden uzak durun selamlar.

ben üç hafta önce 110 amper mutlu taktırdım geyet memnunum ;)

Ekte verdiğim konulara bir bakın, detaylıca tartışılmıştı, yardımcı olur sanırım.

Şahis fikrim, eğer bütçeniz uygunsa Jel akü olabilir. Tabi aracınızı Kullaım aralığınız da Akünün ömrü ile alakalı. Sadece Hafta sonları kullanacaksanız ve uzun sürede kullanmayı düşünüyorsanız bence kesin Jel akü alın. Amper konusunuda Şarz dinomonuzun üzerinde yazan Amper değerini geçmiyecek şekilde seçmeniz gerekir. Saygılar. HakanY.

http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=37656.0

http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=17909.0

hazır konu acılmısken su aku

7008587_mtf.jpg

artıları nelerdır tavsıye edermısınız ne gıbı olzellıklerı vardır pek bır bılgım yok..

http://www.sahibinden.com/optima_aku_sari_ba_3121_yellow_top-21WQQaXQQ7008587WQQpXQQdisplayitem

Acıklama yapılmıs satıcı sıtesınde ama ben pek anlayamadım tesekkurler...

Fiyat bence cok pahalı kaliteli olabilir ama 50 en fazla verilebilir ama 770 bir aküye değmez

Optima akünün standard akülerden farklı bazı özellikleri var. Benim aküyü değiştirrken araştırmıştım.
* 50 amp olmasına rağmen marş basarken kısa süreli daha yüksek amper (70-80) sağlayabildiğini iddia ediyor. Bu sayede motoru daha canlı çevirebiliyorsunuz marş esnasında.
* Soğuk hava performansı normal akülerden daha iyi. Kışın yaylaya v.s. çıktığınızda akünüzü sabah bitik durumda bulma ihtimaliniz yüksek (kuru aküde biraz daha az riskli diye biliyorum). Optima da bu risk daha düşük
* Boyutları daha ufak
* Daha uzun ömürlü

Bütün bu pazarladıkları özelliklere rağmen pek güvenemeyip yine paşa paşa 105 amperlik marine akü aldım.

Geçensene bende 110 amper mutlu akü aldım defendere hala kullanmadım ???
Şarz dinamosunun çıkışları oksitlenmiş temizlettikten sonra bir kiş geçti üzerinden ;D

figo' Alıntı:
Akü iadesi ile ben 160'a aldım bu sene bakmak lazım fiyata.

Doğrudur bana da akü iadesinden bir indirim yaptılar ama fiyatları hiç hatırlamıyorum. Bu arada zaten eski akünüzü yasa gereği bu bayilere tesim etmeniz gerekiyor.

tricknick' Alıntı:
Optima akünün standard akülerden farklı bazı özellikleri var. Benim aküyü değiştirrken araştırmıştım.
* 50 amp olmasına rağmen marş basarken kısa süreli daha yüksek amper (70-80) sağlayabildiğini iddia ediyor. Bu sayede motoru daha canlı çevirebiliyorsunuz marş esnasında.
* Soğuk hava performansı normal akülerden daha iyi. Kışın yaylaya v.s. çıktığınızda akünüzü sabah bitik durumda bulma ihtimaliniz yüksek (kuru aküde biraz daha az riskli diye biliyorum). Optima da bu risk daha düşük
* Boyutları daha ufak
* Daha uzun ömürlü

Bütün bu pazarladıkları özelliklere rağmen pek güvenemeyip yine paşa paşa 105 amperlik marine akü aldım.

Tesekkur ederım bılgıler için...

tricknick' Alıntı:
* Boyutları daha ufak
* Daha uzun ömürlü

bende hem kırmızı, hemde sarı deep cycle olanı var defenderde, gayet memnunum

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,785
Kayıtlı Üye Sayımız
166,600
Kaydolan Son Üyemiz
emirkucukgenc

SON KONULAR

Geri