DEFENDER 110"a 3000cc Nissan BD30 Montajı

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan zileli Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 373
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 188,492
Ynt: DEFENDER 110"a 3000cc Nissan BD30 Montajı

ya şu motor bu motor diyoruzda bu gün benim transporterde aklıma geldi. 130 ps lik wolkswagen motoru defendere uydurulurmu diye. Ancak şöyle bir acayiplik varki daha defenderim yok :D

Etiketler

Uymaz diye birşey yok :smiley: Yalnız transporterın makinaları common rail enjektör. Oldukça masraflı olur...

maliarslan' Alıntı:
anladım. verdiğiniz bilgi için teşekkür ederim. inşallah verimli bir çalışır ve mutlu olursunuz. bu arada forumda bir yerde Fiat Ducato motoru da takılabileceğini okumuştum. 2.8 hacimli olanlardan. motorun %40'a kadar yağlama yapabildiğini belirtilmişti.

bu da Ducato motoru ile ilgili link

http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=65447.0

ha bu arada 180hp dizllerde var wolkswagen in :smiley: Belki ilere biri dener burdan izleriz.

Evet arkadaşlar çok şükür bir saat önce motorumuzu şanzumanla birleştirdik, yarın motor kulakları bağlanacak, manifold değdiği için gaz

pedalının bulunduğu saç bölüm traşlanacak, direksiyon pompası diferansiyele değebileceği için yukarı monte edilecek vs vs vs ;D

[attachment=1]

[attachment=2]

DSC_0361-1bbbb.jpg

DSC_0363aa.jpg

Kolay gelsin, performansını çok merak ediyorum. Videoyu unutma sakın ahmet abi :smiley:

sword7' Alıntı:
Kolay gelsin, performansını çok merak ediyorum. Videoyu unutma sakın ahmet abi :smiley:

Umut"cum yarın olmasa da hafta içi o beklediğin video yu izleme zevkine varacaksın inşallah. ;)

İnan bende Puma operasyonu konusunu takip ederken bu kadar heyecanlı idim ve baştan sona defalarca okudum videolarını izledim.

zileli' Alıntı:
Umut"cum yarın olmasa da hafta içi o beklediğin video yu izleme zevkine varacaksın inşallah. ;)

İnan bende Puma operasyonu konusunu takip ederken bu kadar heyecanlı idim ve baştan sona defalarca okudum videolarını izledim.

Valla sorma abi bu koşuşturmalar çok heyecanlı oluyor :smiley:

sword7' Alıntı:
Valla sorma abi bu koşuşturmalar çok heyecanlı oluyor :smiley:

Tatlı telaş ama Umut, iyikide böyle uğraşıyoruz standart bir araç alıpta sadece hafta sonları binmektense böyle güzel uğraşlar ve kendinden de

birşeyler katabilmek çoook güzel.

zileli' Alıntı:
Tatlı telaş ama Umut, iyikide böyle uğraşıyoruz standart bir araç alıpta sadece hafta sonları binmektense böyle güzel uğraşlar ve kendinden de

birşeyler katabilmek çoook güzel.

Aynen abi, imkanlar doğrultusunda yaptıkça yapası geliyor insanın. Bende benim konuyu güncelleyeceğim bir ara. Son bir bucuk ayda çok gelişti araç :smiley: Ben bile tanıyoamıyorum...

sword7' Alıntı:
Aynen abi, imkanlar doğrultusunda yaptıkça yapası geliyor insanın. Bende benim konuyu güncelleyeceğim bir ara. Son bir bucuk ayda çok gelişti araç :smiley: Ben bile tanıyoamıyorum...

::smiley: ::smiley: gelişti derken yine neler yaptın umut ;D ;D ;D

ata036' Alıntı:
::smiley: ::smiley: gelişti derken yine neler yaptın umut ;D ;D ;D

Valla Tarık abi biraz konfor biraz pabuç :smiley:) Konuyu dağatmayalım burada, benim konunun altına yazıcam zamanı gelince :smiley:))

Bugün Motor kulakları takıldı, direksiyon pompası yukarı taşındı,debriyajın son ayarları yapıldı, ama daha birçok işlem var yapılacak.

1-Radyatör bağlanacak ve davlumbaz genişletilecek

2- Manifold için pedal boşluğundan saç kesilip tekrar onarılacak

3-Marş ve şarj için yeni kablolar çekilecek

4-Hareret müşürü Land"ın müşürü ile değiştirilecek vs...

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,744
Kayıtlı Üye Sayımız
166,559
Kaydolan Son Üyemiz
Sercantetik

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR